Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
PDF -> DOC, ENG -> SRP
STRANA 1 OD 1
cakleni PDF -> DOC, ENG -> SRP 18.03.2008. 13:07 T8815

status: user
broj poruka: 320

TRI, CETIRI, POZOOOORRRR, SAD!

Dobio sam parce neke knjige na engleskom, tj. neke clanke sa seminara nekog profesora koji je nas covek, al je MAGARAC, pa je sve na engleskom pisao... nebitno...

Imam 2 pdf dokumenta koje treba otkucati na srpski! Na engleskom su inace!
Sadrze tekst na engleskom + formule (sume, indeksi, lambda, ro i sl. alfabeta gama lol) + tabele...

1. Ja treba (uz vasu pomoc) da nadjem najbezbolniji nacin da prevedem tekst na srpski ?
Eventualno neki recnik, on-line prevodilac koji radi, a ne trazi pare ? Ima oko 50str.

2. Formule tabele, grafikone ne prevodim. Znaci kako da ih CUT/PASTE iz pdf u word ?
Kao sliku ili postoji li equasion kao u wordu koji ce formule korektno ocitati ?

3. Ako bih kao sliku neku formulu ubacio u word, pri njenom podesavanju (resize), doslo bi
do pixelizacije i nije to to !

Ajd predlazite nesto sto manje boli od rucnog prevodjenja svega i ubacivanja formula u vidu slika u word?

ima li neki nacin da se otkljuca pdf koji je zasticen i prevede u word ?

Procitacu svaki, pa i suludi post sa bezveznom idejom!

I jos jedna stvar, mogu da u Abby readeru OCR skeniram te strane, ali abby ne cita formule i baguje zbog njih...

KAKO JA SAD TO DA? A?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
luja-88 pdf 2 word 18.03.2008. 13:46 #48182

broj poruka: 1656
http://www.soft32.com/Download/free-trial/PDF_2_Word/4-18797-1.html

evo linka za konvertovanje pdf-a u word
za prevod se snadji :)
srecno

hocukuci .... 18.03.2008. 14:27 #48183

broj poruka: 296
Za PDF to Word najbolji ti je Solid Converter PDF, tabele odlicno odradi i sve ostalo.
Sto se tice prevoda probaj Babylon ili Business translator.
Pozdrav
rasha44 Recnik, ha-ha-ha!!! 18.03.2008. 14:46 #48189

broj poruka: 1492
Elektronski recnik za strucnu terminologiju ces naci malo sutra. Kod nas imas Benson CD, koji je golo g** i jos nekoloko malih recnika koje sam svojevremeno nalazio na nasim sajtovima. Sve je to jadno i upotrebljivo jedino za neke najobicnije tekstove.

Moraces da se mucis sa rucnim prevodjenjem. Nemoj da se zamajavas sa On-line prevodiocima ili raznim Babilonima i slicnim. Oni prevode u fazonu `Will you translate me to the other page of the street`.

Pozz.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

krkub apsolutno! 18.03.2008. 16:02 #48202

broj poruka: 1019

:: Elektronski recnik za strucnu terminologiju ces naci malo sutra. Kod nas imas Benson CD, koji je golo g** i jos nekoloko malih recnika koje sam svojevremeno nalazio na nasim sajtovima. Sve je to jadno i upotrebljivo jedino za neke najobicnije tekstove
::
:: Moraces da se mucis sa rucnim prevodjenjem. Nemoj da se zamajavas sa On-line prevodiocima ili raznim Babilonima i slicnim. Oni prevode u fazonu `Will you translate me to the other page of the street`
:: Pozz
:: Nightbird
:: ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme
:: HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647169.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs