Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
mkv...
STRANA 1 OD 1
Ruff mkv... 28.12.2007. 07:01 T7232

status: user
broj poruka: 829
treba mi preporuka za neki program, konverter iz mkv u avi...
od opcija teba mi samo `keep video and audio quality` i da to bukvalno uradi, znaci samo da mu prebaci extenziju u avi, bez ikakvog gubitka kvaliteta...
probao sam alltoavi, al od njega sam poludeo, 3 puta sam probao, jendom zavrsio konvertovanje a nijednom uspesno...`)

jedno pitanje koje mi je sad palo na pamet: zasto toliko ljudi vole mkv? da li je on to bolji, kvalitetniji, ili sta?...^^

unapred sam vam zahvalan na odgovorima!
Nikolas
every day 4 us something new...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
-ShonE- Re 28.12.2007. 08:53 #37427

broj poruka: 3529
MKV ekstenzija se koristi uglavnom za ripovane HD video materijale, zahvaljujuci svojoj osobini da kompresuje materijal a zadrzava zaista impresivan kvalitet materijala, tako da recimo jedan HD film od 20 i kusur GB-a u mkv ekstenziji se kompresuje i zauzima npr. 8Gb.

Ono sto sam ja primetio iz licnog iskustva jeste da recimo i neki filmovi koji su bili na svega 700mb(poput divx-a) a imali ekstenziju mkv, imaju zaista fenomenalni spektar boja, jedino slicno sam video na filmovima ripovanim u xvid kodeku, ali ipak mkv je bolji.

Zaista ne znam zasto bi uopste prebacivao nesto iz mkv-a u avi, ako je zbog njegovog pustanja i pokretanja, imas gomilu plejera, recimo instaliras K-Lite kodeke i MediaPlayerClassic, KMPlayer, VLC.....
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Re: Re 28.12.2007. 09:34 #37430

broj poruka: 7769
*.MKV ili ti matroshka kodek je najvece sranje koje se pojavilo u poslednjih par godina.
Potpuno van standarda, jer hteli mi da priznamo ili ne DivX i XviD su defakto standard cak ih i standallone plejeri velikih firmi podrzavaju a MKV samo sofverski plejeri na racunarima, i to samo ako imas instalirane novije kodek pakove ili posvecene kodeke za MKV.
Konkretno klincu sam skidao sa neta Legion Of Superheroes i dve poslednje episzode su bile *.mkv, jeste tacno bile su savrsene slike ali su isto tako bili 60% veci fajlovi, sto ce reci isto sranje kao i *.avi (tj. DivX ili XviD kombinacija).

E sad programa za prebacivanje ima ali ni jedan nije za DZ, sto nije slucaj sa DivX ili XviD konvertorima, kanda ni rusi nisu ono sto su bili i kod njih je stgao kapitalizam tj. plati pa klati.

A da ne spominjem razne podvarijante kodeka kod kojih da bi pogledao sadrzaj moras da kupis poseban plejer za tu podvarijantu kodeka. Bas pre neki dan se na forumu neko raspitivao sta da radi jer mu za gledanje filma treba plejer koji moze da skine za 2-4E.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

:: MKV ekstenzija se koristi uglavnom za ripovane HD video materijale, zahvaljujuci svojoj osobini da kompresuje materijal a zadrzava zaista impresivan kvalitet materijala, tako da recimo jedan HD film od 20 i kusur GB-a u mkv ekstenziji se kompresuje i zauzima npr. 8Gb
::
:: Ono sto sam ja primetio iz licnog iskustva jeste da recimo i neki filmovi koji su bili na svega 700mb(poput divx-a) a imali ekstenziju mkv, imaju zaista fenomenalni spektar boja, jedino slicno sam video na filmovima ripovanim u xvid kodeku, ali ipak mkv je bolji
:: Zaista ne znam zasto bi uopste prebacivao nesto iz mkv-a u avi, ako je zbog njegovog pustanja i pokretanja, imas gomilu plejera, recimo instaliras K-Lite kodeke i MediaPlayerClassic, KMPlayer, VLC.....
-ShonE- Re: Re: Re 28.12.2007. 09:48 #37433

Van standarda je za one koji ne upraznjavaju HD filmove, a oni koji upraznjavaju, e za njih je super!! :))
Bolje da skinem sa neta 4-8gb nego 20+gb, inace naravno smisla ima samo sa HD Ready tv-om.
Kao sto rekoh u prethodnom postu: MKV ekstenzija se koristi uglavnom za ripovane HD video materijale i tu je prava upotrebna vrednost ovog kodeka.

:: *.MKV ili ti matroshka kodek je najvece sranje koje se pojavilo u poslednjih par godina
:: Potpuno van standarda, jer hteli mi da priznamo ili ne DivX i XviD su defakto standard cak ih i standallone plejeri velikih firmi podrzavaju a MKV samo sofverski plejeri na racunarima, i to samo ako imas instalirane novije kodek pakove ili posvecene kodeke za MKV
:: Konkretno klincu sam skidao sa neta Legion Of Superheroes i dve poslednje episzode su bile *.mkv, jeste tacno bile su savrsene slike ali su isto tako bili 60% veci fajlovi, sto ce reci isto sranje kao i *.avi (tj. DivX ili XviD kombinacija)
:: E sad programa za prebacivanje ima ali ni jedan nije za DZ, sto nije slucaj sa DivX ili XviD konvertorima, kanda ni rusi nisu ono sto su bili i kod njih je stgao kapitalizam tj. plati pa klati
:: A da ne spominjem razne podvarijante kodeka kod kojih da bi pogledao sadrzaj moras da kupis poseban plejer za tu podvarijantu kodeka. Bas pre neki dan se na forumu neko raspitivao sta da radi jer mu za gledanje filma treba plejer koji moze da skine za 2-4E
:: Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!
:: :: MKV ekstenzija se koristi uglavnom za ripovane HD video materijale, zahvaljujuci svojoj osobini da kompresuje materijal a zadrzava zaista impresivan kvalitet materijala, tako da recimo jedan HD film od 20 i kusur GB-a u mkv ekstenziji se kompresuje i zauzima npr. 8Gb
:: ::
:: :: Ono sto sam ja primetio iz licnog iskustva jeste da recimo i neki filmovi koji su bili na svega 700mb(poput divx-a) a imali ekstenziju mkv, imaju zaista fenomenalni spektar boja, jedino slicno sam video na filmovima ripovanim u xvid kodeku, ali ipak mkv je bolji
:: :: Zaista ne znam zasto bi uopste prebacivao nesto iz mkv-a u avi, ako je zbog njegovog pustanja i pokretanja, imas gomilu plejera, recimo instaliras K-Lite kodeke i MediaPlayerClassic, KMPlayer, VLC.....
MaliAbner Sve jedno MKV je veliko `MIERDA` 28.12.2007. 10:48 #37440

broj poruka: 7769
Ajde mi molim te reci na cemu ti to gledas?

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

-ShonE- Re: Sve jedno MKV je veliko `MIERDA` 28.12.2007. 11:04 #37441

Na Samsung lcd tv-u, 32`, hd ready, 720P.

:: Ajde mi molim te reci na cemu ti to gledas
:: Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!
mihro `MIERDA` ? - ne ne nikako 28.12.2007. 12:56 #37447

broj poruka: 143
Stacu uz Shoneta ovde. Samo moj TV je Daewoo, ali ostatak isto HD ready 720 bla bla.
Tek sa ovakvom opremom se moze videti sta su zaista mkv video fajlovi i tek sa takvim TVom ima smisla skupljati takve filmove. Na monitorima to izgleda samo kao malo cistiji divx. Bez obzira sto moze da prikaze tu rezoluciju monitor je ipak mala beba za widescreen LCD TV kad su filmovi u pitanju.
Krajnji zakljucak bi bio - ko ima HD TV nek skladisti mkv-ove, ko ce da gleda na obicnom TV-u ili monitoru dobar mu je i divx.

:: Na Samsung lcd tv-u, 32`, hd ready, 720P
:: :: Ajde mi molim te reci na cemu ti to gledas
:: :: Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!
thedamager Re 28.12.2007. 19:06 #37489

broj poruka: 176
MKV nije kodek.
Jel` toliko teško guglati???
-ShonE- Re: Re 28.12.2007. 23:47 #37516

Izvini, ali nemam nameru da se prepucavam sa tobom, niti mi je cilj da te na bilo koji nacin provociram sa ovim postom.
Stvarno ne razumem koja je poenta tvog komentara, to da li je kodek ili ne zaista u ovom slucaju nije bitno, cinjenica je da se mora imati instaliran odredjen kodek da bi se ova ekstenzija uopste mogla normalno pustiti na kompu, i evo ispravljam se ako ce ti biti lakse, NIJE KODEK VEC JE MNOGO NAPREDNIJI TAKOZVANI `KONTEJNER` od AVI-a.
Izvini jos jednom ali moja poenta je bila da ljudima pomognem da uvide prednosti materijala koji su odradjeni u MKV-u.

http://www.matroska.org/

First, it is essential to clarify exactly `What an Audio/Video container is`, to avoid any misunderstandings:

* It is NOT a video or audio compression format (video codec)
* It is an envelope for which there can be many audio, video and subtitles streams, allowing the user to store a complete movie or CD in a single file.

:: MKV nije kodek
:: Jel` toliko teško guglati???
Ruff Re: Re 29.12.2007. 17:14 #37585

broj poruka: 829
ja se stvasrno izvinjavam, bio sam away na neko vreme...
Nikolas
every day 4 us something new...

:: Zaista ne znam zasto bi uopste prebacivao nesto iz mkv-a u avi, ako je zbog njegovog pustanja i pokretanja, imas gomilu plejera, recimo instaliras K-Lite kodeke i MediaPlayerClassic, KMPlayer, VLC....

pa problem je sto ga nece pustati moj dvd plejer, a imam gomilu dvd filmova u tom formatu i hocu da ih odgledam na novom tv...:)

::MKV nije kodek
Jel` toliko teško guglati???

ako je to pitanje namenjeno meni, guglao sam i jedini koji sam nasao da valja jeste all to avi, a njega[budimo realni...] ne umem da koristim.

znaci nebitno je da li se program placa, samo mi molim vas recite neki jednostavan a da odrzava najveci moguci kvalitet...
expo vise o HDTV 12.04.2008. 14:26 #50789

broj poruka: 3
http://hdtvbeograd.googlepages.com/hdosnove

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs