Deca imaju iPhone kao i ja i zanima me sta biste preporucili od besplatnih (ako mora i placenih) aplikacija za kontrolu telefona. Pre svega da im vremenski ogranicim upotrebu a onda i da malo ispratim sta rade i ogranicim neke aplikacije.
Za pracenje koristim Find my kids.
Svaka preporuka i savet vezano za to su vise nego dobrodosli.
A za ogranicenja sam koristio eset parental control i stvarno ima gomilu mogucnosti, jedini je problem sto su deca porasla i vise nema parental constrol. Proverasm screen time
3700x Aorus x570 elite Gigabyte RTX2070 Super 2x16gb HyperX fury Samsung 970 EVO WD Gold 8tb Seasonic 750W Focus Gold
Ovu aplikaciju find my nisam ni koristio do sada uopste. Ostala u nekom folderu neistrazena. Moracu sada malo da istrazim.
A pogledacu taj Eset Parental Control. Meni je bitno i da mogu da im zakljucam telefon nakon recimo 2 sata dnevno. I kada potrose to vreme to je to.. A posle da vidim sta rade tacno na telefonu.
Pa zar nije Screen time (native iOS app) najbolja aplikacija za to? Mozes da imas poseban pin samo za screen time za taj telefon, tako da deca ne mogu da menjaju. I imas sve moguce kontrole. I po aplikaciji i ukupno vreme po grupama itd...Takodje, imas pregled koliko vremena su utrosili na koje app, to radi uvek i bez podesavanja Takodje, za pracenje lokacije, FindMy je odlican. Uvek radi, nema problema. To je glavni razlog sto svi u porodici kod mene koristimo iPhone. Nikad nisam podesavao, samo sam jednom dozvolio i radi i kad menjas telefone...
Ima prevenciju. Stavis tacno koliko vremena moze koja aplikacija i posle toga je zakljucana. Ili odredis ukuono vreme za grupu aplikacija, dva sata npr, i posle toga su sve zakljucane. A stavis i da se ukupno koriscenje telefona. A stavis i da se sve zakljuca u 21h npr. Ne znam da li si na tu prevenciju mislio ili sta? I da bi otljucali treba im pin, koji nije isti kao pin telefona, mozes da ga znas samo ti, a ne deca. Pa onda pogledas analizu i ako si propustio neko ogranicenja onda reagujes reaktivno :) Npr instaliraju nesto novo :) Mada imas grupu games ili frupu social gde idu aplikacije odmah po instaliranju. A mozes da odredis da za grupu games bude ukupno 2h...
Raspricah se...
:: cu svakako koristiti. Screen time mi je vec reaktivni alat, ja bih neki preventivni :: :: ::
Radi savršeno, paralelno ga koristim i na pixelu i iphoneu, starije dete iphone user, klinci android, lokacija, navigacija, vremenska ograničenja, aplikacije, komplikacije, čudesa - svaka preporuka.:)
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.