Mnogo godina unazad koristim Operu koja je od poslenje nadogradnje pocela da me nervira...
Elem problem koji me strasno iritira je u tome da zatvaranjem bilo kog TAB-a sa X ta komada gasi Operu bas kao sto se to desaa na Hromu i MS ivici bez marice umesto da me vrati na brzo biranje.
Ima li iko slicno iskustvo sa ovim programom.
Citat: `Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!`
Izvini, o čemu pričaš, ništa te nisam razumeo? Kakvo brzo biranje?
Komandom CTRL-X gasi se aktivni tab, ili klikom na X na taj tab. Kako to misliš gasi se ceo browser, i Opera i Chrome?
“La debilidad no está en nosotros, es lo que tenemos afuera”.
:: Mnogo godina unazad koristim Operu koja je od poslenje nadogradnje pocela da me nervira.. :: :: Elem problem koji me strasno iritira je u tome da zatvaranjem bilo kog TAB-a sa X ta komada gasi Operu bas kao sto se to desaa na Hromu i MS ivici bez marice umesto da me vrati na brzo biranje :: :: Ima li iko slicno iskustvo sa ovim programom :: :: Citat: :: `Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!`
nije jasno sta pokusavas da kazes... kod mene na chrome stiskanjem CTRL i W zajedno, gasi se trenutni tab na kojem sam trenutno,i automatski se otvara prvi sledeci tab koji je otvoren,a naravno klikom na X od tog taba zatvaram taj tab i samo taj tab,i odmah se otvara prvi sledeci tab...
Speed dial je na srpskom brzo biranje... tj. to su ti svi oni mali prozorcici koje si sacuvao pa kasnije smao klik na njih i ides na stranicu koju si izabrao...
U hromu i MS ivici kad zatvoris poslednji aktivni tab izadjes iz programa i to me strasno nervira...
E nakon poslednjeg azuriranja Opere sad kad otvorim tri ili vise tabova ili ti srpski receno jezicka te nakon nekog vremena zatvorim bilo koji od aktivnih jezicka opera se sama od sebe skroz zatvori i moram ponovo da je pokrenem kao da je hrom ili ivica bez marice...
Po ponovnom pokretanju sve je kao pre izlaska iz programa ALI me to izadji/udji strasno nervira...
Citat: `Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!`
:: Izvini, o čemu pričaš, ništa te nisam razumeo? Kakvo brzo biranje? :: :: Komandom CTRL-X gasi se aktivni tab, ili klikom na X na taj tab. Kako to misliš gasi se ceo browser, i Opera i Chrome :: :: “La debilidad no está en nosotros, es lo que tenemos afuera”. :: :: :: Mnogo godina unazad koristim Operu koja je od poslenje nadogradnje pocela da me nervira.. :: :: :: :: Elem problem koji me strasno iritira je u tome da zatvaranjem bilo kog TAB-a sa X ta komada gasi Operu bas kao sto se to desaa na Hromu i MS ivici bez marice umesto da me vrati na brzo biranje :: :: :: :: Ima li iko slicno iskustvo sa ovim programom :: :: :: :: Citat: :: :: `Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!`
Aha, shvatam. Ja koristim SlimJet, Edge, Firefox i na svima je tako. Ja recimo oduvek imam naviku da se zatvori sve kada se ugasi poslednji, pa me zbog toga nervirao Cent, ali navikne se čovek.
To ti je skoro kod svih sada tako, SEM na jednom koji koristim za pristup nekim stranicama - Cent browser. Verovatno jos neki drugi postoje, nisam ostale koristio. Cent je isto jedan od jako dobrih, baziranih na Chromium-u (isto kao Opera), e sad mozda je vreme da promenis malo. Znači na njemu će uvek ostati tab.
Ma bre pocelo da se desava pre par dana... Do tada sve radilo kako treba i sad ova pacetina...
Nikad pre nism imao problema sa Operom... ali je ocigledno postala djubre od kad su je preuzeli kinezi...
A na hromu da se program ne bi zatvorio sa poslednjim tabom mora da se instalira add on... sto je realno receno debilizam ta opcija treba da bude na volji korisnika... inace na telefonu kad zatvoris sve tabove hrom je i dalje aktivan sto je na PC-u drugacije e to niko zivi ne zna... jedino objasnjenje je da kecaju korisnike PC-a...
sad te i ja razumem... imam operu instaliranu pre jedno 5-6 meseci i uopste je ne koristim,nije apdejtovana i slicno,i ona radi bas kao sto bi ti zeleo,dakle vrati te na speed dial kad zatvoris poslednji tab na X od taba,pa eto resenje,instaliraj stariju verziju opere,iskljuci apdejt,pa cekaj jedno mesec -dva ,pa apdejtuj operu na zadnju verziju,siguran sam da tvorci opere samo testiraju teren na promene,da ce se gomila korisnika buniti zbog ukidanja funkcije na koju su svi navikli godinama,i da ce vratiti kako je i bilo u nekom sledecem apdejtu....
:: Ono kad ti maternji postane stran.. :: :: Speed dial je na srpskom brzo biranje... tj. to su ti svi oni mali prozorcici koje si sacuvao pa kasnije smao klik na njih i ides na stranicu koju si izabrao.. :: :: U hromu i MS ivici kad zatvoris poslednji aktivni tab izadjes iz programa i to me strasno nervira.. :: :: E nakon poslednjeg azuriranja Opere sad kad otvorim tri ili vise tabova ili ti srpski receno jezicka te nakon nekog vremena zatvorim bilo koji od aktivnih jezicka opera se sama od sebe skroz zatvori i moram ponovo da je pokrenem kao da je hrom ili ivica bez marice.. :: :: Po ponovnom pokretanju sve je kao pre izlaska iz programa ALI me to izadji/udji strasno nervira.. :: :: Citat: :: `Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!` :: :
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
:: Ma bre pocelo da se desava pre par dana.. :: Do tada sve radilo kako treba i sad ova pacetina.. :: :: Nikad pre nism imao problema sa Operom... ali je ocigledno postala djubre od kad su je preuzeli kinezi.. :: :: A na hromu da se program ne bi zatvorio sa poslednjim tabom mora da se instalira add on... sto je realno receno debilizam ta opcija treba da bude na volji korisnika... inace na telefonu kad zatvoris sve tabove hrom je i dalje aktivan sto je na PC-u drugacije e to niko zivi ne zna... jedino objasnjenje je da kecaju korisnike PC-a.. :: :: Citat: :: `Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!` :: ::
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
:: Ma bre pocelo da se desava pre par dana.. :: Do tada sve radilo kako treba i sad ova pacetina.. :: :: Nikad pre nism imao problema sa Operom... ali je ocigledno postala djubre od kad su je preuzeli kinezi.. :: :: A na hromu da se program ne bi zatvorio sa poslednjim tabom mora da se instalira add on... sto je realno receno debilizam ta opcija treba da bude na volji korisnika... inace na telefonu kad zatvoris sve tabove hrom je i dalje aktivan sto je na PC-u drugacije e to niko zivi ne zna... jedino objasnjenje je da kecaju korisnike PC-a.. :: :: Citat: :: `Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!` :: ::
Probao nije pomoglo, vec pocinjem da sumnjam da sam zapatio neku gamad... Cesljam spravu ail ne nalazim nista...
Cuvaj taj Bulbulder dobar je to kraj...
Nadam se da ga nece unistiti ovi moderni investitori urbanih kanjona bez vegetacije, trotoara i parking mesta...
:: Idi na Opera Extensions-Get more extensions i instaliraj Classic Tabs ver. 2.0.1 :: to bi ti možda pomoglo. Ja tu extenziju koristim već godinama :: https://addons.opera.com/en/extensions/details/classic-tabs :: :: Pozdrav od penzosa sa Bulbulder :: :: Nightbird :: ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme :: HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena. :: :: :: Ma bre pocelo da se desava pre par dana.. :: :: Do tada sve radilo kako treba i sad ova pacetina.. :: :: :: :: Nikad pre nism imao problema sa Operom... ali je ocigledno postala djubre od kad su je preuzeli kinezi.. :: :: :: :: A na hromu da se program ne bi zatvorio sa poslednjim tabom mora da se instalira add on... sto je realno receno debilizam ta opcija treba da bude na volji korisnika... inace na telefonu kad zatvoris sve tabove hrom je i dalje aktivan sto je na PC-u drugacije e to niko zivi ne zna... jedino objasnjenje je da kecaju korisnike PC-a.. :: :: :: :: Citat: :: :: `Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!` :: :: :: ::
Kod mene ostane speed dial kad ugasim zadnji tab.Verzija najnovija Version:79.0.4143.72 Opera samo instalirana,nikakva podesenja nisu primenjena jer je ne koristim vec firefox os win7 64bit Videh da u settings-advaced-browser ima neka podesenja za speed dial..da tu nesto nije menjano..kod mene je na default pozz
Od jutros imam stabilnu verziju 80.0.4170.16 i nestala je opcija Paste and Go! U prethodnoj je shortcut bio deaktiviran (Ctrl+Shift+V), ali sam ga ručno vratio, a sada uopšte nema te opcije! Kakav je ovo anti-usability pokret?!?!?!
Selektovanje teksta -> search & go? Cudno da su izbacili, to je degradacija.. Kod recimo SlimJet-a update nije toliko redovan kao kod Chromium zvanicne verzije, vec kada izadje, oni ga prostudiraju, obrade i puste na svoju verziju, generalno dobijes summary prilikom sledeceg otvaranja i nije promenjeno nista oko dizajna, samo engine i ostalo ispod haube.
:: Od jutros imam stabilnu verziju 80.0.4170.16 i nestala je opcija Paste and Go! U prethodnoj je shortcut bio deaktiviran (Ctrl+Shift+V), ali sam ga ručno vratio, a sada uopšte nema te opcije! Kakav je ovo anti-usability pokret?!?!? :: :: ::
:: Od jutros imam stabilnu verziju 80.0.4170.16 i nestala je opcija Paste and Go! U prethodnoj je shortcut bio deaktiviran (Ctrl+Shift+V), ali sam ga ručno vratio, a sada uopšte nema te opcije! Kakav je ovo anti-usability pokret?!?!? :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.