Treba mi pomoć oko Excela. Nisam neki ekspert, ali kontam ga pomalo. Šta mi treba? Hoću da napravim tabelicu koja se stastoji od 4 kolone, od kojih su kolona redni broj, datum, šifra artikla i cena artikla i jedna posebna ćelija gde je zbir svih cena artikala.
Šta bih želeo da uradim - da ukoliko je moguće, u jednom sheet-u, samo menjam datume u koloni (padajući meni) i da na dodate šifre artikla i cenu artikla radi zbir za sve. Ne da ručno upisujem svaki datum, već da stavim samo prvi u mesecu, a da mi on izbaci sve dane u mesecu i da popunjavam samo ostale kolone. Da li je to moguće? Da li sam uopšte jasan šta želim? :D
Druze, znam nekoga ko moze i hoce da ti pomogne ali moras mnogo detaljnije i mnogo jasnije da obasnis tacno problem/situaciju.
Dakle, korak po korak koja kolona, sta, koji tacno red, najbolje je da opravis to kod sebe u ekselu/primer i da udaris screenshoot i da na njemu lepo napises, ovo menjam ovo hocu da mi se racuna itd.
Sto se datuma tiče stavis u celiju A1 datum na primer 01.01.2020 u celiju A2 staviš formulu: `=A1+1` i celiju A2 razvuces do A31, sam ce da popuni formula u poljima A3:A31. Formatiras polja kao DATE, tj. custom format pa stavis kako ce da ti prikazuje datum. Promenom datuma u A1 manja ti sve ostale datume.
Obrati paznju kako je u Windows-u podesen format za vreme i datum jer Excel vuce odatle podesavanja, evo podesavanja u win 10: https://www.dodaj.rs/image/LwNnsI
Ako hoces vec da sve automatizujes tj. datume i sve ostale unose a ti samo da kucas moraces da koristis ACCESS i da napravis bazu podataka koju ces da popunjavas na osnovu upita koje pravis u access-u
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.