Probaj sa drugog harda (sistema) na drugi hdd, mora da radi osim ako sam imidž fajl nije oštećen. exe fajl pokreni sa sekundarne particije odnosno diska.Poslao sam ti pp.
I jos sad treba da pravi DOS disketu, milina :) Postoji vrlo jednostavna varijanta da radi preko USB-a, treba samo da ukucas jednu komandu posle u DOS-u i eto ga Ghost.
Imas 2 varijante, da nabacis freeDOS na flash i iskopiras Ghost, pa kad butujes samo da se lociras i kucas Ghost, tako ga startujes, ili preko Grub-a, ali zaboravi na to, lakse je da skines freeDOS i ucitas ga tako, to je najlakse. Ili da skines Hirens 10.6 verziju i tu ima Ghost. Mene je po nekad to zezalo, pa sam napravio svoj butabilni flash.
:: Uz duzno, jebeno, postovanje, ako imas .gho fajlove i ne znas sta su i sta ces sa njima....dodje ti kao katastrofa u najavi. Uragan! tolko : :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
Potpisujem. Prekrsti se pre nego sto ponovo odlucis da baratas njima. Prazan i nebitan hard na koji ces da ih otpakujes se podrazumeva :) macOS Sierra What can your Mac do now? Just ask.
:: Uz duzno, jebeno, postovanje, ako imas .gho fajlove i ne znas sta su i sta ces sa njima....dodje ti kao katastrofa u najavi. Uragan! tolko : :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
Jedan hint, kada se startuje kloniranje, ako nije zavrseno i ide se na `abort`, destinacioni disk ostaje kakav je bio
:: Potpisujem :: Prekrsti se pre nego sto ponovo odlucis da baratas njima :: Prazan i nebitan hard na koji ces da ih otpakujes se podrazumeva : :: macOS Sierr :: What can your Mac do now? Just ask :: :: :: Uz duzno, jebeno, postovanje, ako imas .gho fajlove i ne znas sta su i sta ces sa njima....dodje ti kao katastrofa u najavi. Uragan! tolko : :: :: :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: :: :: ::
10.6 je izgleda najnovija verzija na kojoj ima GHost. Ima i na starijim. Butujes MiniXP. Može se desiti da kod novijih čipsetova uopšte ne vidi HDD. Onda traži Sergeja Streleca i Win10_PE. Na njemu ima i vidi sve HDD.
Ne vidi chipset onda kada butujes sa UEFI, na Legacy vidi sve, cak i ako je SATA podesen kao AHCI.
:: 10.6 je izgleda najnovija verzija na kojoj ima GHost :: Ima i na starijim :: Butujes MiniXP :: Može se desiti da kod novijih čipsetova uopšte ne vidi HDD :: Onda traži Sergeja Streleca i Win10_PE :: Na njemu ima i vidi sve HDD.
Ja ne koristim godinama vise HB 10.6, vec sam napravio butabilan flash koji na sebi ima Grub bootloader, rucno sam integrisao Ghost i jos brdo tih starih programcica, zadnji put sam klonirao svoj SSD intel 120 na image kao backup sistema, zatim sam proverio jedan Hitachi 2TB novijeg datuma, tacnije 2016, sve to na chipsetu Z68/ Z77. Ne secam se tacno na kom chipu, ali koristio sam ga i za 1150 platformu.
U firmi sam godinama radio sa raznim serverima, novijim, starijim konfiguracijama, koristili smo iskljucivo Ghost 11, jedino sto treba u biosu da se uradi je: 1. Iskljucivanje UEFI-a, jer ga Ghost ne podrzava 2. Boot sa flash-a
Iz quickboot-a i ne treba ovo da se radi, vec samo boot kao legacy.
Tu je Acronis koji isto moze na flash, odlican program.
Clonezilla je daleko ozbiljniji i advanced program baziran na Linux Debian-u, radi kroz mrezu (sa server storage-om, ili sta god je konfigurisano/mount-ovano), ili lokalno, isto kao Ghost. Postoji da se skine verzija koja radi sa UEFI i sta god zamislis. Samo je malo advanced i treba ga upoznati.
Zasto tebi ne radi Ghost? Radi i tebi, nego te mrzi da se s njim bakces, ili nisi znao sta treba da uradis, ako ti treba pomoc kako da napravis bootabilni flash sa njim, slobodno otvori temu.
Napomenuo bih da sam iz znatizelje na poslu bocnuo svoj flash u hp probook 450 G3, koji na sebi ima 7-generaciju procesor, pogadjaj jednom da li se ucitao Ghost i prepoznao SSD koji ima..
Slazem se da treba ici unapred i koristiti novije stvari, ali od ovog ne postoji jednostavnije, program sa ukupno 3 boje i 3 opcije za totalno korisnu stvar, brzi, radi dobru kompresiju, gde ces bolje.
:: HB 10.6 ne vidi ni jedan hard vezan na čipset iz zadnjih 7-8 godina :: :: ::
Napisao sam ti ono gore da sve bude jasno, ali tebi i dalje nije jasno, kako onda ja ne znam da pomognem? Problem je sto nisi probao, nego si sebe ubedio da to ne radi.
Miki, kao sto si ponovio ovu moju recenicu, Legacy vidi sve, UEFI ne vidi. S razlogom u biosu postoji Legacy na najnovijim plocama, sve dok postoji, Ghost ce raditi, kao i ostali programi koji su vrlo ozbiljni i korisni. Dakle, RADI, tako da nemoj izmisljati da ne radi na plocama vec 7-8god.
Kada napises NE RADI, onda ne radi ni u kom slucaju.
:: Ne vidi chipset onda kada butujes sa UEFI, na Legacy vidi sve, cak i ako je SATA podesen kao AHCI :: I ostala kenja.ža :: :: Ako ne znaš da pomongeš, onda i ne pokušavaj ::
ja imam 13.2 u kome je ghost ali na uefi mora strelec
:: 10.6 je izgleda najnovija verzija na kojoj ima GHost :: Ima i na starijim :: Butujes MiniXP :: Može se desiti da kod novijih čipsetova uopšte ne vidi HDD :: Onda traži Sergeja Streleca i Win10_PE :: Na njemu ima i vidi sve HDD.
Sad nesto razmisljam, ubedjen sam da mi je ovaj flash radio sa laptopa kao UEFI, tj. ucitavao mi se Parted magic, iako bootloader nije EFI, nego Grub. Ovaj Strelec ima EFI bootloader i DOS programe na ISO-u, sto znaci da Ghost ipak radi i dalje u UEFI-u, kao i MHDD i brdo DOS programa. Ti programi zlata vrede.
Mali info, skoro sam skinuo izlecen MemTest PRO najnoviju verziju, koja radi iskljucivo pod UEFI-em. Kada se ucita kao Legacy, ucitava se matora verzija 4. UEFI verzija izgleda fino u black varijanti.
:: ja imam 13.2 u kome je ghost ali na uefi mora strele :: :: :: :: :: 10.6 je izgleda najnovija verzija na kojoj ima GHost :: :: Ima i na starijim :: :: Butujes MiniXP :: :: Može se desiti da kod novijih čipsetova uopšte ne vidi HDD :: :: Onda traži Sergeja Streleca i Win10_PE :: :: Na njemu ima i vidi sve HDD.
Broj postavljenih tema: 60377. Broj poslatih odgovora: 647202. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.