Pozz svima koliko vas ima :).Malo sam neke stvari zaboravio pa mi treba pomoc,naime treba da win 8.1 sa butabilnog dvd-a prebacim na fles da mogu sa flesa da bootujem,kako to uraditi?
Ja sam koristio ovaj program, ali moras da imas ISO fajl, ili iskopiraj taj disk pomocu nekog programa u iso, ili skini sa neta: http://www.isotousb.com/
Kao sto kazu kolege, moze i rufus i yumi, kako je ko navikao.
A ovaj Wintoflash sam i ja preporucivao, dok nisam shvatio koliko je spor i los, sa banerima itd., najgori je.
:: :: Pozz svima koliko vas ima :).Malo sam neke stvari zaboravio pa mi treba pomoc,naime treba da win 8.1 sa butabilnog dvd-a prebacim na fles da mogu sa flesa da bootujem,kako to uraditi?
Mozda novije verzije nemaju, pamtim ga po tome i po nekoliko nepotrebnih koraka, sada je vec dosta zaostao za svim ostalim navedenim, ali dobro, ako ti odgovara, sto da ne.
:: Banerima? Nešto se ne sećam da sam išta slično video za ovih desetak puta koliko sam koristio program :: :: :: i5 2500K/Enermax T40-TB/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Fury 12GB 1866/Samsung 850 EVO 250GB/Sapphire RX 480 Nitro+ OC 8GB/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/NZXT H440 V2/SF Golden Green Pro 650W/MS Thunder Pro/A4Tech A9 :: :: ::
Nisam, ja ne peMzionisem dobre stvari, u radionici je, treba mi za neke stvari, usput i linux za storage.
A za ovaj novi W10 v.1703 nemam reci jednostavno, taman je zasijao u mojim ocima, ali s ovom novom verzijom su ga opet uneredili, kao da namerno to rade, kao da namerno sve vise forsiraju da Windows okruzenje bude sto vise idiotskije, opcije da budu sto sakrivenije, a u pretrazivacu kako su zamisljene stvari, bas tako i ne rade.
:: Kad si penzionisao XP? : :: I ja sam ga skoro, ne vredi :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: :: :: Ja koristim Windows7 : :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Super je ovo, ovo je mocna alatka, zajedno sa RmPrep, bilo mi je ovo ranije zanimljivo, ali meni licno malo je nezahvalno, jer ja koristim Win XP x86 regularan, XP performance, W7 micro, W7 x86/x64, W10(poslednju verziju), butabilni Grub flash koji sam sam napravio sa svim meni potrebnim alatima(Ghost, Parted magic, Win7 total commander, Sentinel, HDD reg, itd.), dok sve to namestim da radi.... Brate. Pravo da ti kazem, toliko sam vremena izgubio pokusavajuci da napakujem sve u jednom, i shvatio sam da to nema smisla, taman napravim da radi, kad ono treba mi najnoviji Win10, ili da modifikujem butabilni flash, npr. Lakse mi je i bezbednije da za svaki OS imam po jedan flash, W10 se caskom napravi sa rufusom ili drugim alatom.
E, da, ta je odlicna i vrlo jednostavna i najbolja za XP recimo, ima jednu manu, sto ne moze na jedan flash da se mixuje x86 i x64.
:: Ova alatka za win je mama :: http://www.winsetupfromusb.com/files/download-info/winsetupfromusb-1-7-exe :: :: Ako zakaze, ondak ovime redom :: universal USB Installe :: rufu :: .... :: :: Marko, ma idi begaj, ne bacam ga jos. XP mi je tu, ali vise nije primarni :: :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
Evo ja zadnjih 7 godina od wintoflash 0.6.0005(sada koristim wintoflash 1.7 bussines verziju) verzije koristim ovaj program, bio prvi i posljednji sa kojjm sam zadovoljan. Stavio sam winxp,win7,win7 enbeded,win8,win 8 enbeded,8.1,win10 1151,1674,1704 x86x64,baton,kali,redhat i još 8 verzija. MEĐUTIM, imam problema sa tim flešom, jer ne mogu da napravim da matore mašine prepoznaju pravilno 64 GB fleš, pa da mogu Win7 i Win 10 da stavim na njih. Naime, mogu da stavim sve instalacije i mogu na 99% mašina, ali na one matore poput a7v8x,a7n8x,k8v deluxe, jednostavno preko USB-a ne mogu staviti instalacije sa objedinjenog menija. Mogu da napravim butabilni usb, ali samo do 2 GB i može za win xpx86 black iz april 2015 i win7 tiny rev.01, ali ni za jednu drugu varijantu ne može da se napravi da ga stare mašine prepoznaju. Probao sam umjesto grafičkog sučelja da stavim da se pokreće posebno svaka iz komandne linije, ali jednostavno se svaki put mapina restartuje. Sa drugim instalacijama jednostavno ne radi. I još nešto što većina koji ovaj posao ne radi svaki dan, bitno da se stavlja xp koji ne ostavlja jedan fajl od 0 kb na početku ili prvu particiju od 350 ili 500 MB, pošto ih starije mašine ne prepoznaju. Ako neko zna, kako da se zaobiđe ovaj problem, bilo bi mi drago da naučim nešto novo.
Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.