Više nisam zadovoljan radom ni jednog od navedenih, jer svaki u zadnje 4 godine ima gomilu mana. BS Player je najbolji po kvalitetu prikazane slike i načinu podešavanja kašnjenja titlova i sinhronizaciji slike i zvuka, dok je GOM player najbolji u puštanju na slabijim mašinama, bez zakucavanja, a VLC puštanjem nestandardnih formata preko interneta. Da li ima bilo šta što je adekvatno da zamjeni ova tri player-a ? Probao SM Player, Daum Player, KM Player, MPlayer,Kody i Yoom Player. Nešto drugo što daje kvalitet slike kao BS Player, a da ne treba 8 GB memorije kao kod Daum Player-a za isti kvalitet, ali mnogo veće zauzeće memorije i CPU-a ?
Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
MPC-HC definitivno. Imas punu slobodu da mu podesavas sta zelis i kako zelis, bilo sa internim ili eksternim filterima i dekoderima, od cega ti i zavisi sam kvalitet slike. Ako imas jacu masinu, mozes da nasviras akceleraciju, peglanje slike, itd..., bas bas dosta korisnih opcija. Proguglaj malo za detalje.
Za HD materijal ja koristim MPC uparen sa CoreAVC video dekoderom, ubedljivo najlepsu sliku dobijam, ne dirnutu da tako kazem, samo podesim u njemu malo brightness i contrast i to je to.
i7 6700K + Noctua NH-D14 GTX980ti Gigabyte G1 MSI Z170A Krait Gaming Kingston 16GB DDR4 @3000MHz Savage Dell U2515H + LG D2343 3D SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB) Thermaltake Urban S71 + CM V850 Creative X-Fi Titanium+Z-5500
meni nije hteo da pusta neke formate, msm da je bagovao sa x265 formatom, plus sto oteknu jajca dok se podesi, za sad koristim GOM koji je mnogo bolji od VLC-a za mene, i naravno i dalje koristim BS zbog titlova najvise, ali sve manje i manje downlodujem filmove, nego ih pustam direktno preko linka u KODI ili Ace Player...
Nemam iskustva sa GOM i VLC ali BS Player je dobio Crveni karton kad sa provalio da i MPC-HC moze da skida titlove.
Sada samo MPC-HC.
Dodatno, MPC-HC iz K-lite paketa je izmenjen u smislu poboljsan. U najmanju ruku ima vise sajtova odakle skida titlove. A naravno dolaze i vise kodeka. Sve u svemu K-lite paket koliko ga god mrzeli je najpotpunije resenje i za Muziku i za Filmove.
EDIT: Sto se podesavanja tice podesis ga jednom i sacuvas SETTINGS.INI za sledeci put.
VLC je die beste :). Reprodukuje najbolje sliku, a ono sto se meni najvise svidja - subtitle. Inace, mozes da definises u opcijama koji plugin se koristi za render. BS player je zaglavljen u vremenu, on je najbolji za skidanje prevoda, ali i VLC ima plugin, medjutim ne i bolju bazu kao BS.
MPC-HC x64 je isto odlican, ali meni sluzi za extra brzo pustanje (probno), i nema korisnu opciju kao VLC da zapamti gde si poslednji put stao dok si gledao odredjeni film/seriju, VLC te pita da nastavis. Za sve ostalo je apsolutno fenomenalan. Oba imaju klasican i veoma pregledan izgled i opcije, za razliku od Dauma i ostalih nekompletnih i nepotrebno zbunjujucih programa, neko tako i voli.
:: Više nisam zadovoljan radom ni jednog od navedenih, jer svaki u zadnje 4 godine ima gomilu mana :: BS Player je najbolji po kvalitetu prikazane slike i načinu podešavanja kašnjenja titlova i sinhronizaciji slike i zvuka, dok je GOM player najbolji u puštanju na slabijim mašinama, bez zakucavanja, a VLC puštanjem nestandardnih formata preko interneta :: Da li ima bilo šta što je adekvatno da zamjeni ova tri player-a :: Probao SM Player, Daum Player, KM Player, MPlayer,Kody i Yoom Player :: Nešto drugo što daje kvalitet slike kao BS Player, a da ne treba 8 GB memorije kao kod Daum Player-a za isti kvalitet, ali mnogo veće zauzeće memorije i CPU-a :: :: Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
Pot-Daum (aka ``former KM``) je najstabilniji. Desilo mi se vise puta da sam naisao na film - Avi kontejner, zvuk encoded tim i tim kodekom, video encoded tim i tim... Nece gi pusti win media player (crn ekran, izoblicen zvuk), nece MPC (ima slike, nema zvuka), nece KM (zapravo hoce, ali slika secka a ton zvecka)... Kako god da sam ispodesavao/ispreturao sve bitne parametre - filtere/splitere, audio/video renderere i decodere, nije pomagalo. Install i reinstall raznih free kao i komercijalnih kodeka. No go. Onda instalisem VLC i...abra-kadabra. Konkretno, poslednji put sam taj problem imao sa filmom `Onibaba` (japanski vintage). Druga stvar: davnno, davno, kada je to jos bila novotarija, VLC je bio JEDINI program svoje vrste sposoban da direktno reprodukuje raw audio fajlove ``montirane`` u image. E, ali desavalo mi se i to da svi drugi pustaju neki film kako treba, a VLC daje cuveni ``zeleni štih`` preko cele slike ili sere neke druge kvake.
Ništa nije bolje od njih, nego, samo mora još poneki uz njih, `da se nađe`. Prevod: možete ubeđivati sebe kako je samo jedan od njih najbolji, ali, čak i kada bi u neki promil i bilo tako, to samo znači da to važi u ovom trenutku, a po mom iskustvu, taj trenutak je jako kratak. Scena kodeka je divlja, i stalno se `razvija` odnosno menja (nekad na bolje - veća kompresija uz veći kvalitet, ali bogami, nekad i na gore), tako da plejeri i njihovi kodek-pakovi ili one koje imate na sistemu, non-stop dolaze u situaciju da nešto ne mogu da reprodukuju kako treba. I onda dođe update, i vi ste srećni... moj kur. Ja sam svedok, i kod gom-a i kod vlc-a i kod drugih, da se dešava, da nakon nekog ažuriranja, više isti plejer ne može da pušta korektno video fajl koji je pre puštao. Retko to čovek primeti jer kad uradi ažuriranje, ne isprobava sve video fajlove koje ima naravno... ali malo-malo naleti na to. Konkretno, razni yt downloaderi koji po nazivu ekstenzije, grubim podešavanjima rezolucije bitrate-a i kompresije liče, nekad mogu a nekad ne mogu... itd. Da ne dužim. NEMOJ se navikavati na samo jedan plejer, jer će taj da zakaže kad tad, obično kad ti je frka.. Imaj ih više (sve ove koje su ljudi nabrojali a ima i još poneki... :-) i, ne budi lenj, kad imaš vremena, probaj pre zavaljivanja u stolicu, kako isti video fajl izgleda na dva - tri plejera koja imaš instalirana i gledaj u onom u kojem ti se čini najbolje ili onom koji ti u tom trenutku paše. Ne treba robovati, ni previše kuditi ili veličati bilo koji, jer su stvarno pred izazovom kompatibilnosti u svetu gde su standardi nepostojeći i nema previše pravila.
Ja zadnjih par godina koristim MPC i zadovoljan sam,barem kada je PC u pitanju. Ne filozofiram puno sa opcijama,samo pustim i gledam i podesim osvetljenje. :)
i5 2320 3.0MHz Gigabyte GA-Z77M-D3H DDR3 8 GB Kingston Xyper 1600 Powrecolor R9 270 TuboDuo Cooler Master 332 Elite Logitech X-230 Philips 22` LC Power 650W Green Power V2.3
Imam problem sa dosta montiranog materijala koji je radio sa VLC, MPC i GOM ranije u 4 k, a sada zapinje kao nenormalan. Vratio sam se na verziju K Lite 9.9.5, jer samo sa ovom verzijom rade svi fajlovi. Od verzije 12, ne radi mi pola x265 fajlova kako treba. Defektni(pikselizacija i fali dio slike), dok kad pustim preko MPlayer-a sve je u redu i zauzeće procesora ispod 3%, ali problem sa ubrzanjem montiranog materijala ili sa zumiranjem(prilikom zumiranja skoći zauzeće procesora na 25%). Tako da je danas biranje jednog od 2 manja zla.
Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
VLC ima interne kodeke, nije mi se desilo da nece da pusti nesto. Za MPC, skidas offline kodeke, postoje i verzije koje samo otpakujes ili instaliras i imas sve, takodje pusta sve, bez instaliranog k-lite, CCCP ili sl. Mozda ima neki bolji player za koji ne znam, ali ja nisam imao potrebe za boljim.
:: Imam problem sa dosta montiranog materijala koji je radio sa VLC, MPC i GOM ranije u 4 k, a sada zapinje kao nenormalan. Vratio sam se na verziju K Lite 9.9.5, jer samo sa ovom verzijom rade svi fajlovi. Od verzije 12, ne radi mi pola x265 fajlova kako treba. Defektni(pikselizacija i fali dio slike), dok kad pustim preko MPlayer-a sve je u redu i zauzeće procesora ispod 3%, ali problem sa ubrzanjem montiranog materijala ili sa zumiranjem(prilikom zumiranja skoći zauzeće procesora na 25%) :: Tako da je danas biranje jednog od 2 manja zla :: :: Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice :: ::
Ne znam meni VLC radi savrseno na starijoj masini...pre sam koristio BS Player jer je sam trazio prevod ali to mi nije toliko bitno ono sto mi je smetalo je to sto je pucao cesto u sred filma ili nije hteo da pusta neke fajlove.
:: :: VLC je tata na svim platformama: Win / Mac / Linu :: :: Taman misliš da konačno ima file koji ne može da pusti, kada ono PRC - pusti ga : :: :: ::
:: Odakle si ti izronio... . :: :: Hello ther :: :: :: :: :: VLC je tata na svim platformama: Win / Mac / Linu :: :: :: :: Taman misliš da konačno ima file koji ne može da pusti, kada ono PRC - pusti ga : :: :: :: :: :: ::
Tri puta sam proveravao datum, rekoh, da nije neka staro - ozivljena tema, al, ono jok :D Lepo je videti coika posle deceniju, maltene :)
Pozdrav!
A sto se teme tice, Pot mi je nekako sraso srcu, iz vremena digitrona na kojem je radio skroz ok ( bar mojih digitrona:), hehe ) i tako mi i ostao. Mada, lavor drzim ispod stolice, jer kad `presvucem` .srt i promasim donji deo skrina i ubaci ga kao 2nd titl...da ne pricam kroz cega mi sve ne izlaze tekucine...mozda neko ovo cita i doruckuje. :) Show program sta uradise sa ovim jadnim player-om. Gom je isto ok, ali i njega ukenjase na skoro isti nacin. VLC sam koristio najvise za strim sa SS2 kartice, a kao player, nisam. Mada je to sve stvar navike....
Nisam primetio da neki, od gore navedenih, ne moze da procita neki format. Uz K-Lite, radice svaki, manje - vise. ebemlga, nije 2000-ta i .flv i .3gp. kada pola Srbije nije znalo da instalira ebeni kodek.
.flv mi je krv popio :D
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Realno najbolje je izabrati jedan, koji ti po interfejsu i komandama najvise lezi, i onda ubacivati i podesavati filtere i kodeke po potrebi, u zaisnosto za koje ti sve formate treba, i to bi trebalo da je to.
@peki22 BlueskyFRC je na zalost ogranicen samo na intel integruse i AMD karte, tako da nema nekih benefita od njega ako imas NV za kartu na primer.
i7 6700K + Noctua NH-D14 GTX980ti Gigabyte G1 MSI Z170A Krait Gaming Kingston 16GB DDR4 @3000MHz Savage Dell U2515H + LG D2343 3D SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB) Thermaltake Urban S71 + CM V850 Creative X-Fi Titanium+Z-5500
VLC mi instalirali na poslu kakav KRNDELJ od programa, mirne duse bi ga nazvao epsko GOVNO... Nikakav interfejs, spor za saltanje fajlova itd...
KM mi je definitivno najbolji, najbrzi, cak i na oko prijatno izgleda, ima onu providnu pozadinu za titlove koja me vraca u detinjstvo, ALI bre smara sa raznim tricama i kurcinama, pogotovu sa reklamama i onim dodatnim ekranom sa predlozima sta gledati...
MPC mi nekako spartanski prosto je presiromasan opcijama za prilagodjavanje interfejsa kako korisniku odgovara, saljtanje fajlova je blagi ocaj ili ja n`umem da ga koristim, potrebno povremeno rucno osvezavanje kodeka...
GOM tu i tamo ponekad zna da zabode ALI mi je ipak prvi izbor zato sto mi je najupotrebljiviji od svih tih video player-a !!! Fajlovae salta prilicno brzo (mozda i najbrze) kretanje kroz fajl ono premotavanje napred nazad uz pomoc tastature su losiji od KM pogotovu kad je u pitanju x265, otvara i one fajlove cije skidanje nije zavrseno, titlovi su sasvim OK, onako uzgred koji ce vam titlovi za holivudski engleski, kodeke ima svoje i cini mi se da nije imao problema sa otvaranjem nekih specificnih...
Citat: `Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!`
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.