Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
Hijackovan e-mail
STRANA 1 OD 1
peniko Hijackovan e-mail 19.01.2016. 11:09 T62808

status: user
broj poruka: 205
Zdravo svima, imam problem, pa mi treba savet... Naime, imam e-mail adresu kod EUNet-a, koja je preko POP3 protokola i MS Outlook-a 2007, bila stavljena na 2 racunara i sve je radilo cool, dok u jednom momentu nije pocelo da mi pristize bukvalno hiljade onih `Mail delivery subsystem...` gresaka, kao da je sa mog maila islo hiljade i hiljade poruka na neke adrese itd... Uglavnom, okrenem ja EUNet, oni mi kazu da promenim sifru i ispraznim inbox i problem se resi za dan, kad su se ispucale te poruke.

U medjuvremenu, uzmem ja domen i hosting, svakako treba sajt da radim i napravim adresu i postavim je na oba Outlooka na ta dva ista racunara, iskoristim sifru iz onog generatora, 12 karaktera svih mogucih, vrvtn uzasno teska da je neko provali i pocne to isto da se desava, pristizu vraceni mailovi koji su slati na neke debilne adrese... Promenim sifru na serveru, jos je nisam promenio na kompovima i ti mailovi prestanu.

Moje pitanje, da li je moguce da mi neki malware krade setovanja i sifre za mailove i salje ih nekom? Da li se neko susreo sa ovim i resio i da li neko ima ideju da treba da obratim paznju na nesto konkretno? Da li postoji nacin da ja kazem serveru da ne zelim da primam te povratne mailove? Hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
jovancic Re: Hijackovan e-mail 19.01.2016. 14:30 #612159

status: user
broj poruka: 226
Imao sam isti slučaj na Vektoru. Lek je samo promena šifre na serveru, i opciono, u imeniku, na prvom mestu postaviti adresu aaa@aaaaa.aa ili slično. Radi se o virusu koji krade šifru i adresu i preko nje šalje ko zna kakve poruke na ko zna kakve adrese, a vama samo dođe poruka da pismo nije isporučeno!

Pozdrav, Jovancic

:: Zdravo svima, imam problem, pa mi treba savet... Naime, imam e-mail adresu kod EUNet-a, koja je preko POP3 protokola i MS Outlook-a 2007, bila stavljena na 2 racunara i sve je radilo cool, dok u jednom momentu nije pocelo da mi pristize bukvalno hiljade onih `Mail delivery subsystem...` gresaka, kao da je sa mog maila islo hiljade i hiljade poruka na neke adrese itd... Uglavnom, okrenem ja EUNet, oni mi kazu da promenim sifru i ispraznim inbox i problem se resi za dan, kad su se ispucale te poruke
::
:: U medjuvremenu, uzmem ja domen i hosting, svakako treba sajt da radim i napravim adresu i postavim je na oba Outlooka na ta dva ista racunara, iskoristim sifru iz onog generatora, 12 karaktera svih mogucih, vrvtn uzasno teska da je neko provali i pocne to isto da se desava, pristizu vraceni mailovi koji su slati na neke debilne adrese... Promenim sifru na serveru, jos je nisam promenio na kompovima i ti mailovi prestanu
::
:: Moje pitanje, da li je moguce da mi neki malware krade setovanja i sifre za mailove i salje ih nekom? Da li se neko susreo sa ovim i resio i da li neko ima ideju da treba da obratim paznju na nesto konkretno? Da li postoji nacin da ja kazem serveru da ne zelim da primam te povratne mailove? Hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs