Ovako imam folder koji bi da arhiviram i trenutno se nalazi u D:\test. Kako da namestim 7zip da kad hocu da otpakujem na bilo kojem kompu da uvek bude C:\arhiva?
Znam da to moze WinRar ali ne bih sad samo zbog toga da instaliram.
Nemam pojma kako sa 7Zip, mozda ima slicno kao WinRar.
Kod WinRar ti je sledece:
Otvoris WinRar i izaberes sta hoces da spakujes. Kliknes gore na Add. U novom prozoru izaberes sta hoces Zip ili Rar, kompresiju...itd i sa leve strane stiliras Create SFX archive. U istom prozoru pod Advanced, kliknes na SFX options i ukucas u prvoj liniji putanju gde ce ti otpakivati. Tj. sam ce praviti foldere i podfoldere ako ne postoje. Kliknes na OK, pa opet na OK i napravice ti spakovan fajl.exe
_____________________________ P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO
Znam za ovo, zato to trazim za 7Zip kad sam po preporukama mnogih na njega presao.
:: Nemam pojma kako sa 7Zip, mozda ima slicno kao WinRar :: :: Kod WinRar ti je sledece :: :: Otvoris WinRar i izaberes sta hoces da spakujes. Kliknes gore na Add :: U novom prozoru izaberes sta hoces Zip ili Rar, kompresiju...itd i sa leve strane stiliras Create SFX archive :: U istom prozoru pod Advanced, kliknes na SFX options i ukucas u prvoj liniji putanju gde ce ti otpakivati. Tj. sam ce praviti foldere i podfoldere ako ne postoje :: Kliknes na OK, pa opet na OK i napravice ti spakovan fajl.ex :: :: ____________________________ :: P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO :: ::
Mislim da sam shvatio šta je time hteo da kaže. Međutim, nisam našao tu mogućnost u 7zip, a da nije iz komandne linije ili se izvršavanje obavlja uz pomoć skripti.
Ja sam koristio WinZip SelfExtractor, odnosno, napravim WinZip arhivu, a zatim od nje pravim izvršnu datoteku. Međutim, ne vidim mogućnost da se prilikom kreiranja 7zip arhive, osnosno, samoraspakujuće arhive, dodeli i podrazumevana lokacija.
Naravno, možda sam opet pogrešno protumačio.
Pozdrav!
Vlada
:: ``... Kako da namestim 7zip da kad hocu da otpakujem na bilo kojem kompu da uvek bude C:\arhiva?` :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.