Jednom ili 2 puta mi je jako zatrebalo ovako nešto i nikad ništa nisam uspeo da uradim. Tj. nikad nisam nalazio adekvatan program koji će dati šifru arhive (rar, 7z itd.). Do nedavno, morao sam da nađem rešenje za jednu arhivicu i danima sam tražio nešto što radi, imao sam arhivu u 7-zip sa AES enkripcijom, dakle 256-bitna enkripcija sa ~5 karaktera koja nisam znao. Rešio sam da podelim sa vama, verujem nisam jedini koji je zaboravio šifru i lupao glavu.
Postoje programi koji imaju naziv rarcrack, 7z cracker, i mnogi drugi. Posle nedelju dana cimanja, saznao sam za ovaj program, opet ruski . cRARck-7z. Stvarno radi i besplatan je. Legalan je naravno, predvidjen je za licne potrebe. download najnovije verzije 1.2: http://www.mediafire.com/download/h6cb1pif9c2ecbv/crark7z-12-2015.7z
Podržava x64 platformu, podržava CUDA jedinice, tako da poželjno je da imate nVidia grafičku, koristi njene resurse. Kada se otpakuje, ima readme (bez .txt ekstenzije) i tu piše kako se koristi. Postoji već fajl `password.def` kog sam kreirao, tako da ne morate da ga kreirate. Obično se preimenuje `english.def` ili `russian.def` u `password.def`. Ukratko, za intel, koristi se crark-7z.exe, za AMD crark-7z-OCL.exe Može da se pokrene jedan od fajlova duplim klikom i tu pišu opcije šta se koristi i kada. Pošto sam ja znao otprilike da mi password nema preko 5 karaktera, koristio sam default `-g` opciju.
Program radi sa command prompt-om, tako da najlakše je da iskopirate arhivu u folder programa, a ceo folder u C-particiju. Zatim otvorite crark-7z i command prompt. U command prompt se locirajte na putanji unutar foldera programa. Otkuca se `crark-7z opcija (-g, -p, -l ili šta već i doda se broj koji označava dužinu karaktera, ako je nepoznata šifra sa 4 slova,broja npr. adfs, otkuca se 4 npr.), ime arhive.7z.
Pročitajte pažljivo uputstvo ako nešto nije jasno, tu sam i ja, postoji i opcija ako je kompleksnija šifra, da se upiše deo šifre za koju ste sigurni da znate, tako se olakšava programu da kraće traje proces.
Za 4 karaktera sa GTX660ti i i7 kod mene nije trebalo duže od 10min da mi ispiše šifru. 7z-cracker i rarcrack plus još 2 programa su mi radili 2 dana i stvarno sam mislio da rade, ali jedan je blokirao ili je tražio u nedogled.
...ali, ne samo da ``podrzava x64...`` nego, nazalost...
15.11.2015. 10:08
status: user broj poruka: 10999
``From version 1.2, cRARk-7z is fully 64-bit application. 32-bit version is obsolete`` Al`, dobro, svakako je bolje, zbog efikasnijeg rada (sistemska memorija!) ovo koristiti na 64bit OS-u. Ako zaista funkcionise, Igore, ne da si zaslucio pivce nego gajbu, Hajneken/Amstel!
:: ``From version 1.2, cRARk-7z is fully 64-bit application :: 32-bit version is obsolete` :: Al`, dobro, svakako je bolje, zbog efikasnijeg rada (sistemska memorija!) ovo koristiti na 64bit OS-u :: Ako zaista funkcionise, Igore, ne da si zaslucio pivce nego gajbu, Hajneken/Amstel! :: ::
Ja sam koristio Advanced Archive Password Recovery Pro sa aspirinom, ima Gui i moze da se odredi sa kojim karakterima da trazi password. Ja sam naprimer znao da se password sastoji samo od malih slova i nasao mi je pass od 7 slova za manje od 10 minuta. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - FX-6300/Asus M5A97 LE R2.0/2x4GB DDR3-1600/Gigabyte 7790 OC 2GB/Benq G2220HD+LG 42ld450
edit: Svratio kod medicinara, izlecen! Hvala ve u svakem slucaju... edit2: nikad dva dobra zajedno - ne dekriptuje 7Zip...
Ide to za 10 minuta. ako je ``plain text`` sas malecka slova. Medjutim, ako si kombinovao mala i velika, pa jos ubacio makar jednu cifru, ima da drlja brute force desetak dana... srecom te ima opciju ``zaustavi, pa nastavi odatle kasnije``...
Pa da, svaki naredni karakter u stringu racuna 26+26+10=62, znaci 62 puta duze ako ima i velika i mala slova pa jos i broj :) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - FX-6300/Asus M5A97 LE R2.0/2x4GB DDR3-1600/Gigabyte 7790 OC 2GB/Benq G2220HD+LG 42ld450
je cinilo cuda, jos kad se ukljuce `mutacije`, idi begaj...
p.s.
cena je prava sitnica, sto naravno nije problem u Srbiji, kako Ristovski rece u kultnom flimu `eto ti puu`
`The aim of public education is not to spread enlightement at all. It is simply to reduce as many individuals as possible to the same safe level, to breed a standard citizenry, to put down dissent and originallity.`
Zaboravio sam da dodam, zapravo nisam ni znao, ovaj program je za 7-zip arhive, a postoji i verzija za .rar koji se ovde moze skinuti: http://crark.net/#download
Mora se otpakovati pomocu WinRar 5.xx verzije, ne moze ga otpakovati starija verzija, ja nisam mogao ni pomocu poslednjeg 7-zip programa. Radi na istom principu, ali napominjem da ubija graficku kartu, zakolje je totalno da ne moze nista vise da se radi, ne moze ni film da se pusti normalno, u toku procesa i7 radi kao PII . Tako da, zgodno je recimo nocu da se pusti neki proces ako je komplikovana sifra.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.