Ukratko, kako preko rutera (koji daje wifi direktno) ubaciti VPN? Kada je u pitanju ethernet priključak stvar je laka (samo se pusti neki od brojnih VPN klijentata i Ip adresa se menja), ali kako WIFI `zamaskirati` tako da bude dostupan sa tom VPN adresom svim uređajima u kući?
Malo je stariji ruter u pitanju Netgear DG834G v4 Hvala
Wifi mozes da zamaskiras tako sto sakrijes na ruteru, da se ne vidi ssid, ali da postoji. Zatim, na klijentu otkucas ssid i sifru, bice kao sakrivena, zasencena, ali vidljiva samo za tog klijenta, jer si otkucao ssid i pass. Primer: http://www.dodaj.rs/f/q/IC/2SvezuTr/wifi.png
MCDHHOT nije vidljiv na klasicnom skeniranju wifi mreze.
Pretpostavljam da si tako nesto trazio.
:: Ukratko, kako preko rutera (koji daje wifi direktno) ubaciti VPN? :: Kada je u pitanju ethernet priključak stvar je laka (samo se pusti neki od brojnih VPN klijentata i Ip adresa se menja), ali kako WIFI `zamaskirati` tako da bude dostupan sa tom VPN adresom svim uređajima u kući :: :: Malo je stariji ruter u pitanju Netgear DG834G v :: Hval ::
Ne znam dal je to stvarno lako, al neće pa neće. Kad uključim bilo koji VPN program, proverim IP adresu na kompu, uvek bude ona adresa koju sam izbarao preko VPN-a. Al kada se povežem na wifi preko telefona i proverim Ip adressu na brauzeru, uvek izbacuje srpsku tj `nemaskiranu`.
Ne znam dal mi možda treba onaj wifi adapter što ide na usb?
Pa to ti je problem na telefonu a ne na ruteru. Probaj da povezes taj komp bezicno, pa vidi da li ce jos uvek da bude `maskiran`. Sta se desava kada se telefonom zakacis na neki drugi WIFI? Da li je onda `maskiran`?
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.