Zelim da ukljucim komp pomocu mobilnog telefona kako bih ga koristio preko istog ili barem da ga probudim iz Sleep moda. Probao sam cetiri progarama TeamViewer, WakeMyPC, CoolRemote i Splashtop koji je radio ranije ali sad nece. Nisam siguran da li je zbog toga sto imam W10, a radio je na W8.1.
1. ukljucio sam Wake on Lan u biosu, 2. ukljucio sam Allow Wake Up Timer u Power Options, 3. iskljucio sam Turn On Fast Startup u Power Options, 4. otvorio sam portove na ruteru koji su trazeni, 5. obezbedio sam prolazak kroz Firewall, 6. svima sam prepisao pravilno IP i MAC adresu, 7. TeamViewer i WakeMyPC sa lakocom se povezuju sa kompom i mogu ih koristi ali samo ukoliko je komp vec ukljucen.
:: network stac :: :: network stack drive :: :: jel imas to u biosu ::
Mogu da podesim da mi tasteri koji su ugradjeni na maticnoj za Power i Restart, da mi sijaju stalno, ali cenim da to nema veze sa tim. Kod Asusovih ploca znam da uvek svetli neka zelena lampica.
:: :: i dali ti sija neka lampica na ploci dok je racunar UGASEN ::
dosta toga se promenilo sa win 8 ili 8.1 u nacinu kako se pc pali gasi pa su mozda opet napravili neke izmene u win 10 pa ako ti je stariji bios mozda ne podrzava te funkcije
kod mene na starom racunaru
na win xp lan na ploci ne sija kad je ugasen dok sa win 8 sija takodje drugacije se cuje kad se gasi sa win xp i sa win 8
Svez W10 instaliran treceg dana od izlaska, verzija sa MS downloadera. Sijaju led na LAN ulazu. Ne mogu da biram izmedju legacy i UEFI.
Windows Firewall sam iskljucio zato sto imam Esetov, a Esetov sam podesio kao sto sam rekao u prvom postu. Windows Defender isto. UAC mi je uvek ugasen. Startup je uvek u Normal modu osim kad baratam nesto, sto sad nije slucaj.
Taj error je ispravljen jos dugo, ali odnosi se samo na slucajeve kad ekran postane crn kad ti sa kompa hoces da pristupis nekom drugom kompu. Nije to za mene :)
:: Kod mene je to disabled. :: :: :: :: :: :: konfikurisao si LAN karticu da se prima samo magic pakete , opcija u LAN card propertizu WOL on magic pake :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.