Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
Opera, FF i GC koji nPAPI vlc plug novi ?
STRANA 1 OD 1
operator Opera, FF i GC koji nPAPI vlc plug novi ? 29.06.2015. 09:40 T61584

status: user
broj poruka: 4266
Nisam na svom kompjuteru, a potrebni su mi vlc plug inovi za google chrome, firefox i operu.
I kako u novom Google Chromu da koristim NPAPI plug inove ?
Jednostavno ne radi ni na jednoj mašini. Probao danas. Radi na 38-ci i ff i GC, ali ni na jednoj novijoj.
Potrebno ljudima koji gledaju turske i meksičke serije.
Bez predrasuda.

chrome://flags/#enable-npapi

That should give you some time to continue to use the VLC plug-in within Chrome. at least until September 2015.
After that, there are only two options that seem reasonable:
1) Switch to another web browser that supports NPAPI plugins (i.e. Mozilla Firefox).
2) Don`t update Chrome to stay on a version that supports plugins.
Već ne radi, pa ako neko zna riješenje.

Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: Opera, FF i GC koji nPAPI vlc plug novi ? 29.06.2015. 10:07 #597758

broj poruka: 19008
Već ceo vikend čitam ovu rečenicu na netu koju si napisao dole, pokušavajući na razne načine da nateram da radi, ali to rešenje je sada malo zastarelo, ja koristim Chromium x64 v.45 koji se samo otpakuje, radi prosto savršeno, bolje od bilo kog Chrome-a, FF-a itd., ali jednostavno u njemu nije podržana JAVA, ne postoji, niti postoji plugin koji se zove npapi. Podržan je samo HTML5 i flash (ppapi se zove, i nema ga u `chrome:flags` pod tim imenom, a za FF je npapi), pomoću toga može na većini sajtova da se gledaju filmovi, ali na onim koji su zadržali javu, kao što je npr. `filmovix`, neće svi filmovi da se puste. Baci pogled na `film-club`, tamo normalno idu svi, jer nisu bazirani svi na javi, i postoje različiti serveri itd.
Za turske serije ne znam, niti ću da znam.

Rešenje je jedino stariji browser dok se ne stvore uslovi.

btw, zašto ih zoveš `vlc plugin-ovi`?

Evo download za Chromium kome treba, apsolutna preporuka od mene:
http://chromium.woolyss.com/

Mislio sam da je `EOL`, dok slučajno nisam naleteo..

:: Nisam na svom kompjuteru, a potrebni su mi vlc plug inovi za google chrome, firefox i operu
:: I kako u novom Google Chromu da koristim NPAPI plug inove
:: Jednostavno ne radi ni na jednoj mašini. Probao danas. Radi na 38-ci i ff i GC, ali ni na jednoj novijoj
:: Potrebno ljudima koji gledaju turske i meksičke serije
:: Bez predrasuda
::
:: chrome://flags/#enable-npap
:: That should give you some time to continue to use the VLC plug-in within Chrome. at least until September 2015
:: After that, there are only two options that seem reasonable
:: 1) Switch to another web browser that supports NPAPI plugins (i.e. Mozilla Firefox)
:: 2) Don`t update Chrome to stay on a version that supports plugins
:: Već ne radi, pa ako neko zna riješenje
:: Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
operator re 29.06.2015. 10:23 #597759

Pa potrebni su za VLC, zato ih zovem VLC plug inovi(neki ne mogu da puste ni preko pretraživača, čak ni preko Splayera. Čak ni Youtube).
I opera, GC, FF svi podržavaju u starijim verzijama npapi, zato sam i tražio, jer ljudima treba.
Stari ne rade, a potrebni su za pretraživače za starije mašine(nadograđeni pretraživači, ali da su kompatibilni sa starijim mašinama), pošto velika većina kod nas ne može da plati novu mašinu, bila ona i 130e.
Ja nemam problema, ali ako mogu da pomognem ljudima, vrlo rado.

DOpuna.
Evo probao sam. Sa ovim ne mogu da puste ni 360p, a ne 720p serije, tako da ovo riješenje otpada.
Hvala na prijedlogu.Skinuo sam im moju listu od 30-tak sajtova za gledanje filmova i serija, ali samo na 3 mogu da gledaju turske i meksičke serije.
Da nisu dobri prijatelji, ne bih se zamarao sa ovim, posebno ne u radno vrijeme.

I da, Chromium je uvijek bio nekompatibilniji od GC-a, source code mu je bio dorađen, ali mu je falila podrška, tako da ću ovu varijantu probati, čim dođem kući.
Ima li još neko ideju ?

imarkovic Re: re 29.06.2015. 10:39 #597761

Pa šta ćeš, nažalost stari browseri ne mogu da upgrade-uju svoju bazu do besvesti, zato i izlaze nove verzije, koje naravno ne mogu da rade na starim PC-evima, jer su prilagođeni novim platformama, što i sam znaš.
Ja sam skoro pokušavao da pustim 360p na nekom starom PC-u sa matorog FF-a, Opere, itd., ma kakvi, kažem samo star PC i ćao, `ali do juče je radilo`, `ma ne može danas, ĆAO`, ne dozvoljavam da mi takve gluposti oduzimaju vreme, to je stvarno besmisleno pokušavanje, jer se i sajtovi zajedno sa plugin-ovima, bazama upgrade-uju konstantno.

:: Pa potrebni su za VLC, zato ih zovem VLC plug inovi(neki ne mogu da puste ni preko pretraživača, čak ni preko Splayera. Čak ni Youtube)
:: I opera, GC, FF svi podržavaju u starijim verzijama npapi, zato sam i tražio, jer ljudima treba
:: Stari ne rade, a potrebni su za pretraživače za starije mašine(nadograđeni pretraživači, ali da su kompatibilni sa starijim mašinama), pošto velika većina kod nas ne može da plati novu mašinu, bila ona i 130e
:: Ja nemam problema, ali ako mogu da pomognem ljudima, vrlo rado
:: DOpuna
:: Evo probao sam. Sa ovim ne mogu da puste ni 360p, a ne 720p serije, tako da ovo riješenje otpada
:: Hvala na prijedlogu.Skinuo sam im moju listu od 30-tak sajtova za gledanje filmova i serija, ali samo na 3 mogu da gledaju turske i meksičke serije
:: Da nisu dobri prijatelji, ne bih se zamarao sa ovim, posebno ne u radno vrijeme
:: Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice
operator re 29.06.2015. 10:49 #597762

Ma kad može celeron 1700, 1 GB, geforce 4 mx440 128 bit da pusti 480p, mislim da sam bio jasan do koliko perverzija se zezam sa tim.
Ljudi imaju platu ukupno 34 000 din, a iznajmljuju stan i plaćaju 120e, a sa troškovima preko 200e.
Stariji su ljudi, a nemam više ni jednu stariju mašinu da im poklonim.
Da imam jaču agp karticu, namjestio bih im.

imarkovic Re: re 29.06.2015. 11:21 #597763

Ja sam pokušavao na Bartonu 3200, to je bio najjači Barton, i 1.5Gb rama, 440SE, nije hteo da pusti bez seckanja 360p, 480p. Nije mi jasno bilo zbog čega kad nije HD, ali eto, procesor 100%, kad bi mogao više, otišlo bi ja mislim na 150. Žao mi je bilo, isto sam bio kod siromašnih ljudi, ali ništa nisam mogao da uradim, imam brdo DualCore-ova ali za 775, ne znam šta ću s njima, a ni jedna ploča, radilo bi lepo.
Bio sam fascinantan kad sam video taj cpu u konfiguraciji, jer je to bio drugi put u životu od svih konfiguracija kojih sam se nagledao, svojevremeno sam imao tog Bartona i stvarno sam bio zadovoljan njegovim radom tada, jako dugo, sa onom pederskom Vanessom .
Poenta je da ima puno ljudi sa XP-om i sličnom konfiguracijom, drugar se pati godinama već sa tim krševima, imao sam puno prilika da mu sklopim nešto ok, ali namerno nisam jer čovek ima skoro 4 banke, sedi kući po celu noć chatuje i balavi preko skype-a, nikad ništa u životu nije radio.. jednostavno, boli ga uvo za sve.

:: Ma kad može celeron 1700, 1 GB, geforce 4 mx440 128 bit da pusti 480p, mislim da sam bio jasan do koliko perverzija se zezam sa tim
:: Ljudi imaju platu ukupno 34 000 din, a iznajmljuju stan i plaćaju 120e, a sa troškovima preko 200e
:: Stariji su ljudi, a nemam više ni jednu stariju mašinu da im poklonim
:: Da imam jaču agp karticu, namjestio bih im
:: Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice
operator re 29.06.2015. 13:01 #597766

Matori, ovo radi na win7-ci onoj sakatoj.
Windows.Tiny7.Unattended.Activated.CD.eXPerience
Na XP više ne radi kako treba, a nema veze sa procesorom, nego sa vještačkim blokiranjem.
Može ta konfiguracija još da potjera dosta toga.
I kod mene se nakupilo DC-ova ali slabo 775 ploča. Pokoja sa otpada iz Austrije ili Norveške i to je to.

imarkovic Re: re 29.06.2015. 14:41 #597771

Hmm, zanimljivo da radi na sedmici a nece na xp-u, cisto sumnjam da je vestacka blokada, vec nekompatibilnost slucajna, neoptimizacija.. Sa kojim browserom?
Btw, taj tiny jeste osakacen, ali radi fantasticno na sporijim masinama, ali s ovim se nisam zajebavao

:: Matori, ovo radi na win7-ci onoj sakatoj
:: Windows.Tiny7.Unattended.Activated.CD.eXPerienc
:: Na XP više ne radi kako treba, a nema veze sa procesorom, nego sa vještačkim blokiranjem
:: Može ta konfiguracija još da potjera dosta toga
:: I kod mene se nakupilo DC-ova ali slabo 775 ploča. Pokoja sa otpada iz Austrije ili Norveške i to je to
micika988 ... 29.06.2015. 22:04 #597799

broj poruka: 2061
A da ti lepo spojis:

http://tinyurl.com/nr93k75
+
http://tinyurl.com/nbw7sts

doduse radi youtube i vimeo

mozda moze na kvarnjaka i za druge sajtove

imarkovic Re: re 29.06.2015. 23:20 #597804

Evo jednog tutorijala sa yt kako upisati kodove za javu u VLC pomocu VLCj, ja bih ovo probao ako kaze lik da radi, samo je strasno nejasno, los je snimak, kad budem imao vremena malo cu se poigrati.
Ovde je download za vlcj .jar fajlove: http://capricasoftware.co.uk/#/projects/vlcj

:: Matori, ovo radi na win7-ci onoj sakatoj
:: Windows.Tiny7.Unattended.Activated.CD.eXPerienc
:: Na XP više ne radi kako treba, a nema veze sa procesorom, nego sa vještačkim blokiranjem
:: Može ta konfiguracija još da potjera dosta toga
:: I kod mene se nakupilo DC-ova ali slabo 775 ploča. Pokoja sa otpada iz Austrije ili Norveške i to je to
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs