Zadnjih nedelju dana su počeli da se nasumično otvaraju novi tabovi sa reklamama koji god pretraživač da koristim. Toliko je nepodnošljivo da na posle dva tri klika npr ovde na berzi moram da ih isključujem. Nije u pitanju virus jer se ovo dešava i na novim računarima sa tek sveže instaliranim sistemima. Cenim da nisam jedini pa ako neko ima neki info ili rešenje biću zahvalan.
dok ne ustanovis sta je, posto kazes da je sveze instaliran sistem i browser(i) onda jedino sto je napisao kolega adblock plus a uz njega koristim i tampermoneky sa addonom anti-addblock killer i uglavnom recimo 90% blokira reklame i pop-up prozore...
Vrlo cudan problem ako nisu virusi i phishing ili kako se vec zove kad se ubace u browser!
Proveri da li su ti se zapatili ``Sense``, i ``ge-force`` (nema veze sa NV-om).
17.06.2015. 20:12
status: user broj poruka: 10999
Poslednjih par meseci, haraju ovuda (t.j., Internetom)... Lako se skidaju sa bilo kojim uninstaller-om (Wise-om, na primer). Posle toga, rucno brisanje registry-ja...
Hebeni browser hijacker... Nesto je isntalirano sa WEB-a, verovatno nepaznjom. To mi koleginice ocas posla spreme na poslu...
Najlakse je deinstalirati uljeza, pa cesljanje anitimalware, a i novi profil browsera ako nije bitno... Proveriri i shortcute za browser posto i na njih zalepi djubre koje treba da startuje...
adblock ima whitelist-ovane sponzorske sajtove ..ovo gore miradi vec duze vreme unazad i na chromu i na waterfoxu, nikakvih problema niti bilo kakvih sranja i popuplova
odličan ublock. NIsam obraćao pažnju ranije, ali par sajtova koji su pretrpani reklamama, samo 2 prozorčića su iskočila, u odnosu na addblock kod koga je iskočilo 11, tako da je za svaku pohvalu.
Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
Ne pomaže nijedan ad blocker. Problem je što se otvore novi tabovi (ne one reklame što iskaču na sajtu) i koliko sam primetio izbaci adcash.com koji me preusmeri na neki reklamni sajt tipa alibaba, sports747 i sl. Ako ne isključim tab posle par klikova mišem otvara nove tako da za minut dva imam otvoreno 20ak tabova sa reklamama...
Uradi Low Level Format i instaliraj sa diska sistem koji 100% nije zarazen.
:: Ne pomaže nijedan ad blocker. Problem je što se otvore novi tabovi (ne one reklame što iskaču na sajtu) i koliko sam primetio izbaci adcash.com koji me preusmeri na neki reklamni sajt tipa alibaba, sports747 i sl. Ako ne isključim tab posle par klikova mišem otvara nove tako da za minut dva imam otvoreno 20ak tabova sa reklamama..
Nije do toga. Provereno. @edi Zanimljivo ne mogu da pristupim ruteru. Videću kod provajdera...
:: Uradi Low Level Format i instaliraj sa diska sistem koji 100% nije zarazen :: :: :: Ne pomaže nijedan ad blocker. Problem je što se otvore novi tabovi (ne one reklame što iskaču na sajtu) i koliko sam primetio izbaci adcash.com koji me preusmeri na neki reklamni sajt tipa alibaba, sports747 i sl. Ako ne isključim tab posle par klikova mišem otvara nove tako da za minut dva imam otvoreno 20ak tabova sa reklamama.. ::
:: Nije do toga. Provereno :: @ed :: Zanimljivo ne mogu da pristupim ruteru. Videću kod provajdera.. :: :: :: :: Uradi Low Level Format i instaliraj sa diska sistem koji 100% nije zarazen :: :: :: :: :: Ne pomaže nijedan ad blocker. Problem je što se otvore novi tabovi (ne one reklame što iskaču na sajtu) i koliko sam primetio izbaci adcash.com koji me preusmeri na neki reklamni sajt tipa alibaba, sports747 i sl. Ako ne isključim tab posle par klikova mišem otvara nove tako da za minut dva imam otvoreno 20ak tabova sa reklamama.. :: ::
Brauzer hajdžekera sam se rešavao na sledeći način
18.06.2015. 09:10
status: user broj poruka: 6102
Deinstalacija brauzera, čišćenje svih ostataka istog (preostali folderi i repovi u registrima), češljanje sistema malverbajsom i anti-virusom, restart i onda sveža instalacija brauzera.
i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/CM 690 III W/SF Golden Green Pro 650W/CM Octane/A4Tech V7
Re: Brauzer hajdžekera sam se rešavao na sledeći način
18.06.2015. 09:12
status: user broj poruka: 25
Ako ruter pravi problem, to mu nece pomoci.
:: Deinstalacija brauzera, čišćenje svih ostataka istog (preostali folderi i repovi u registrima), češljanje sistema malverbajsom i anti-virusom, restart i onda sveža instalacija brauzera :: :: :: i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/CM 690 III W/SF Golden Green Pro 650W/CM Octane/A4Tech V :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.