Meni tvoj problem lici na skolski primer pravljenja ms access baze podataka.
Excel nije bas dobar za takve akrobacije zato sto bi morao da implementiras VB module kao sto je tajmer i onda vezujes za tabelu sa formulama.Dosta komplikovanije i trazi bas nekog mahera za excel.Nije nemoguce ali je tesko.
Nisam ga pipnuo jos od pocetka fakulteta, znaci nekih 12-13 godina.. :) Sad to da uzmem da bubam, oduzece mi brdo vremena..
Ovu tabelu sto pravim, treba da spremim za print u roku od odmah jer sam pretrpan poslom a rucno racunanje i tipkanje oduzima mnogo vremena.. U stvari, ne mnogo za bilo koga, ali mene zatrpa posao ako ostanem na tome par minuta.. Zato bi bilo dobro da sve implementiram u veoma kratkom roku. Samo jedan c/p i da tabela sve odradi...
Ma sad sam slobodan, prvi vikend od ne znam kad da ne radim pa cu da investiram vreme da napravim takve tabele... :) Treba mi minut u firmi da izbacim statistiku... :)
I vidim da tamo nema tutoriala kako da mi sam koristi vreme sa racunara... Kontam da cu nekako smisliti da kovertujem sate i minute u minute, i razliku. Ali mi treba da ubacim vreme koje mi je trenutno na kompu u jedno polje i da tabela bude maltene ziva. Vreme koje mi je u system trayu treba da mi bude u jednom polju automatski, ako je to moguce uopste.
1) U ćeliju gde želiš trenutni datum ubaci sledeću formulu: =DATE(YEAR(NOW()).MONTH(NOW()).DAY(NOW())) a u ćeliju gde želiš trenutno vreme: =TIME(HOUR(NOW()).MINUTE(NOW()).SECOND(NOW())) Vrednosti možeš da osvežiš ako na tabu Formulas menija pritisneš dugme `Calculate Now`.
Naravno sama funkcija NOW() ti vraća trenutni datum i vreme.
2) Minuti od početka tekuće smene: = HOUR(MIN(TIME(HOUR(NOW()).MINUTE(NOW()).SECOND(NOW()))-TIME(6.0.0). TIME(HOUR(NOW()).MINUTE(NOW()).SECOND(NOW()))-TIME(14.0.0). IF((TIME(HOUR(NOW()).MINUTE(NOW()).SECOND(NOW()))-TIME(22.0.0)) < 0. ((TIME(HOUR(NOW()).MINUTE(NOW()).SECOND(NOW()))) + TIME(2.0.0)). TIME(HOUR(NOW()).MINUTE(NOW()).SECOND(NOW()))-TIME(22.0.0))))*60 + MINUTE(MIN(TIME(HOUR(NOW()).MINUTE(NOW()).SECOND(NOW()))-TIME(6.0.0). TIME(HOUR(NOW()).MINUTE(NOW()).SECOND(NOW()))-TIME(14.0.0). IF((TIME(HOUR(NOW()).MINUTE(NOW()).SECOND(NOW()))-TIME(22.0.0)) < 0. ((TIME(HOUR(NOW()).MINUTE(NOW()).SECOND(NOW()))) + TIME(2.0.0)). TIME(HOUR(NOW()).MINUTE(NOW()).SECOND(NOW()))-TIME(22.0.0))))
3) Može. Koristićeš Conditional Formating sa Home taba menija.
Ovo je moja tabela.. Sada bih negde trebao da ubacim te parametre smene i da kada kliknem Calculate Now izracuna kolonu Minutes koliko je minuta te smene proteklo na osnovu vremena koje je trenutno u tabeli, stvarnog vremena...
I da resim tu kolonu sa procentima. Pokusavao sam tamo sa Conditional Formating i izgleda da nesto ne tipkam dobro. Obelezim tu kolonu, odem u tu opciju Conditional Formating/Color Scales, izaberem prvu opciju, pa onda na Manage Rules i tamo Edit Rule, izaberem 3-Color Scale, izaberem boje ispod, i opciju Percent, onda ispisem u prvoj 0-20%, u drugoj 21-29%, i u trecoj 30-150%. Kliknem OK i ne uradi kako treba. Hocu crvenu boju za prvi interval, zutu za drugi, i zelenu za treci.
Jel` moguce da nesto ne vidim kako treba!? Odradio sam Less then X, obojio je crveno, odradio sam Greater then Y i obojio je u zeleno a Between opciju nece da oboji u zuto nikako...
Stavio sam parametre
Lest then 20% Between 21-29% Greater then 30%
i dve opcije rade a treca nece... Uzas! Nerviram se vec!
Ostalo jos samo da mi iskalkulise vreme koje je proteklo od smene u koloni Minutes. Da sam skonta da je to recimo druga smena i da je proteklo 150 minuta, na primer...
Pa ispravi onu formulu veliku pa probaj greska je do pcberze.Jednom sam tako pisao skriptu okacio ovde ono ne valja,ukapirao posle da forum ne vidi sve znakove interpunkcije. :)
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.