Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
Kako PDF fajl da prebacim u Word, makar kao sliku
STRANA 1 OD 1
arogan Kako PDF fajl da prebacim u Word, makar kao sliku 10.06.2015. 21:59 T61460

status: user
broj poruka: 538
Računar mi je pod Win 7.
Na njemu je Acrobat Reader XI i MS Office 2010.
Imam MF uređaj CAnon MF 4270 koji odlično skenira.
Uvek koristim opciju SCAN to PDF.

E, sada problem, na primer imam skeniran PDF fajl od tri strane. U Word-u pravim prateći dopis. U okviru tog docx fajla, na kraju treba da dodam skenirane tri strane u PDF-u.
Mogu da idem na insert, Object, Adobe PDF Document. Pojave mi se tri strane (slike) otprilike pravilne veličine (A4 umanjen za margine), ali je slika presvučena kosom šrafurom, tako da je gotovo nevidljiva ispod šrafure.
Kada te slike štampam iz Word-a, štampa je odlična.
Ali, pošto hoću Word fajl da pošaljem nekom na e-mail, ne ogovara mi da slika bude prevučena šrafurom.
U kom meniju Word-a da podesim da mi se jasno vidi slika, a ne slika ispod gustih kosih šrafura ?

Drugo pitanje: U Word-u imam opciju Save as to PDF.
U Acrobat-u bih hteo obrnuto, Save AS to Word, ali nudi neku On Line koja ne radi. Koji narodni program mi preporučujete za Save as PDF to Word?

Pozdrav
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Neba Lagano 10.06.2015. 22:08 #596010

broj poruka: 1197
Nitro PDF
saxija re 10.06.2015. 22:41 #596016

broj poruka: 4016
imas word 2013 koji manipulise sa PDF fajlovima bez problema, a imas i portabilnu verziju Acrobat DC pro koji moze da ti prebaci u word

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=499049
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=886910
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1375818

Mortificat Re: 10.06.2015. 22:47 #596018

broj poruka: 3519
Neophodan ti je PDF editor, reader je samo za namene čitanja, odnosno pregledanja, kako mu i u nazivu stoji. U Adobe Acrobat Pro, opcija File/Save As ili Nitro Pro, home/to word. nakon insertovanja objekta u MS Word, desni klik na objekat, pa potom format object/layout/behind text.

Intel® i7 4820K | Corsair H55 | Asus X79 Sabertooth | Gigabyte R9 280X & Sapphire 7970 Dual-X | 4x4GB Crucial Ballistix Tactical Tracer | Philips 32PFL3017 32`` | Corsair 600T | Enermax Revolution87+ 850W

savatije upotrebi Libre office 10.06.2015. 23:20 #596024

broj poruka: 1121
-otvara i dozvoljava editovanje pdf dokumenata, a možeš i da uradiš copy - paste pojedinačnih strana pdf a u novi dokument, i onda ga snimaš kao doc, provereno radi...

DELL INSPIRON 17R N7110

iradex A mozes i na divlje, 11.06.2015. 14:31 #596064

broj poruka: 18
namestis pdf na ekranu,opalis print scrn., u wordu paste,
dvaput kliknes na sliku pa uradis crop i gotovo.Meni je tako najbrze.

arogan Re: Neba, Re: Mortificat 11.06.2015. 17:43 #596078

Probaću sa Nitro Pro, valjda ima na torentu kao narodni, pa javljam.
Pozdrav

arogan Re: savatije 11.06.2015. 17:45 #596079

Zanimljiva mogućnost. Pokušaću, samo se bojim, kada sam uvozio neke slike (uređene sa Prt Screen) u Libre Officee, pa uvozio u Word, dosta mi se gubilo na kvalitetu u samom Word-u.

arogan Re: A mozes i na divlje, 11.06.2015. 17:50 #596080

To sam već pokušavao, ali meni treba cela strana a4, koja mi je ipak mala na 16:9 monitoru.
Kada sliku celok ekrana uvezem u Word, pa kada isečem `višak`, ostane mi manja slika, koju zatim razvučem do formata A4. Takva slika je nekvalitetna i na ekranu i na štampi.

Za manje slike to je OK, uvećam taj deo na ceo ekran i tada opalim Prt Screen i onda je slika jasna, ali cela A4 strana je loša.
Pozdrav

:: namestis pdf na ekranu,opalis print scrn., u wordu paste
:: dvaput kliknes na sliku pa uradis crop i gotovo.Meni je tako najbrze
::
saxija Re: Re: A mozes i na divlje, 11.06.2015. 18:16 #596083

broj poruka: 4016
desni klik pa rotiras u landscape pa bude veca :)
ctrl+L full screen

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=499049
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=886910
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1375818

:: To sam već pokušavao, ali meni treba cela strana a4, koja mi je ipak mala na 16:9 monitoru
:: Kada sliku celok ekrana uvezem u Word, pa kada isečem `višak`, ostane mi manja slika, koju zatim razvučem do formata A4. Takva slika je nekvalitetna i na ekranu i na štampi
:: Za manje slike to je OK, uvećam taj deo na ceo ekran i tada opalim Prt Screen i onda je slika jasna, ali cela A4 strana je loša.
:: Pozdra
:: :: namestis pdf na ekranu,opalis print scrn., u wordu paste
:: :: dvaput kliknes na sliku pa uradis crop i gotovo.Meni je tako najbrze
:: ::
arogan Re: saxija 11.06.2015. 18:54 #596085

Da, to mi nije palo na pamet, tako će slika biti skoro duplo veća, odnosno `jača` za razvlačenje u Word-u na A4 format.

savatije Re: Re: savatije 11.06.2015. 19:58 #596090

broj poruka: 1121
ne moraš importovati u word, odradi sve u libre offisu, imprtuj u njihov writer, i samo save as *.doc...

DELL INSPIRON 17R N7110

:: Zanimljiva mogućnost. Pokušaću, samo se bojim, kada sam uvozio neke slike (uređene sa Prt Screen) u Libre Officee, pa uvozio u Word, dosta mi se gubilo na kvalitetu u samom Word-u
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs