Računar mi je pod Win 7. Na njemu je Acrobat Reader XI i MS Office 2010. Imam MF uređaj CAnon MF 4270 koji odlično skenira. Uvek koristim opciju SCAN to PDF.
E, sada problem, na primer imam skeniran PDF fajl od tri strane. U Word-u pravim prateći dopis. U okviru tog docx fajla, na kraju treba da dodam skenirane tri strane u PDF-u. Mogu da idem na insert, Object, Adobe PDF Document. Pojave mi se tri strane (slike) otprilike pravilne veličine (A4 umanjen za margine), ali je slika presvučena kosom šrafurom, tako da je gotovo nevidljiva ispod šrafure. Kada te slike štampam iz Word-a, štampa je odlična. Ali, pošto hoću Word fajl da pošaljem nekom na e-mail, ne ogovara mi da slika bude prevučena šrafurom. U kom meniju Word-a da podesim da mi se jasno vidi slika, a ne slika ispod gustih kosih šrafura ?
Drugo pitanje: U Word-u imam opciju Save as to PDF. U Acrobat-u bih hteo obrnuto, Save AS to Word, ali nudi neku On Line koja ne radi. Koji narodni program mi preporučujete za Save as PDF to Word?
Neophodan ti je PDF editor, reader je samo za namene čitanja, odnosno pregledanja, kako mu i u nazivu stoji. U Adobe Acrobat Pro, opcija File/Save As ili Nitro Pro, home/to word. nakon insertovanja objekta u MS Word, desni klik na objekat, pa potom format object/layout/behind text.
-otvara i dozvoljava editovanje pdf dokumenata, a možeš i da uradiš copy - paste pojedinačnih strana pdf a u novi dokument, i onda ga snimaš kao doc, provereno radi...
Zanimljiva mogućnost. Pokušaću, samo se bojim, kada sam uvozio neke slike (uređene sa Prt Screen) u Libre Officee, pa uvozio u Word, dosta mi se gubilo na kvalitetu u samom Word-u.
To sam već pokušavao, ali meni treba cela strana a4, koja mi je ipak mala na 16:9 monitoru. Kada sliku celok ekrana uvezem u Word, pa kada isečem `višak`, ostane mi manja slika, koju zatim razvučem do formata A4. Takva slika je nekvalitetna i na ekranu i na štampi.
Za manje slike to je OK, uvećam taj deo na ceo ekran i tada opalim Prt Screen i onda je slika jasna, ali cela A4 strana je loša. Pozdrav
:: namestis pdf na ekranu,opalis print scrn., u wordu paste :: dvaput kliknes na sliku pa uradis crop i gotovo.Meni je tako najbrze :: :: ::
:: To sam već pokušavao, ali meni treba cela strana a4, koja mi je ipak mala na 16:9 monitoru :: Kada sliku celok ekrana uvezem u Word, pa kada isečem `višak`, ostane mi manja slika, koju zatim razvučem do formata A4. Takva slika je nekvalitetna i na ekranu i na štampi :: :: Za manje slike to je OK, uvećam taj deo na ceo ekran i tada opalim Prt Screen i onda je slika jasna, ali cela A4 strana je loša. :: Pozdra :: :: :: :: :: namestis pdf na ekranu,opalis print scrn., u wordu paste :: :: dvaput kliknes na sliku pa uradis crop i gotovo.Meni je tako najbrze :: :: :: :: :: ::
ne moraš importovati u word, odradi sve u libre offisu, imprtuj u njihov writer, i samo save as *.doc...
**************** DELL INSPIRON 17R N7110
:: Zanimljiva mogućnost. Pokušaću, samo se bojim, kada sam uvozio neke slike (uređene sa Prt Screen) u Libre Officee, pa uvozio u Word, dosta mi se gubilo na kvalitetu u samom Word-u :: ::
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.