Da li je neko koristio gore pomenuti softver i kakva su mu iskustva? Taman sam se nameracio na MODO 901 kad ono program nestabilan, mozda je do leka, ko zna, dzaba kad pukne na prvom cuvanju dokumenta. Houdini FX mi deluje kao poprilicno mocan softver, a ne deluje preterano tesko plus ima tutorijala da se vidi.
Odmah da ti kažem da je težak, i služi za simulacije za razliku od Modo
Drugo, iako je moćan program u kućnim uslovima nemoj uopšte, ali uopšte da očekuješ da ćeš praviti takve kvalitetne simulacije bez render farme jer nenormalno mnogo procesorske snage zahteva.
U suštini su potpuno različite namene za oba programa.
Veoma mocan softver, ali uglavnom za simulacije, kao sto je vec pomenuto. Zavisi sta zelis da radis? Arhitektonsku vizuelizaciju, animacije, karaktere, igre, motion graphics, produkt vizuelizacije...? Za pocetnika dobra je recimo Cinema4D, lako se uci i stabilan je softver, ja sam poceo u njoj pre nekoliko godina i uglavnom nju koristim za projekte, uz AE, Photoshop i jos par drugih programa...
____________________________________________________________ ASUS Gryphon Z87-i7 4770K@4.1 GHz-CM Seidon 120M-MSI 750 Ti Gaming TF 2 Gb- 16Gb KHX 1600 CL9-Samsung 840 SSD 120+F3 500-2 x Dell S2240L-LC7600 X-Type http://dk3d.weebly.com/
Hvala obojici na odgovorima, kuca koja je radila MODO je radila i onaj blago tunjavi render u SolidWorks-u, dobro je sto motion koji odradim u solidu mogu da importujem komplet u MODO kao lxo fajl (SW 2014) i ne moram da se mlatim u njemu, e sad ponajvise me i jeste zaintrigiralo simuliranje pada, loma, tecnosti i slicno, obzirom da sam masinac nisam se posvecivao puno da kazem `dizajnerskim` programima, vec se bavim gore pomenutim programom i fora je sto su svi programi tipa Maya, Softimage, C4D i ostali prilicno drugaciji...KeyShot moze da zavrsi posao u nekim situacijama ali nema npr krzno koje mi je sad trebalo pa sam isao na MODO ali puca li puca i 801 i 901.
Pogledacu Cinemu da vidim sta kaze, treba da radim neki uredjaj u solidu pa sam hteo da ga animiram u nekom drugom softveru da izgleda koliko toliko realno.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.