Koristim ovaj addon iz cetiri razloga: da mi spreci moguce infekcije koje se ucitaju preko reklama, da sprecim da mi iskacu reklame xxx sadrzaja kad odem na piratebay, meni bitno da smanji protok i ucitavanje stranice i meni najvaznije da mogu da uklonim otvaranje stvari sa sajtova koje ili mi ne prijaju ili mi smetaju prilikom citanja poput sarenog backgrounda te ne vidim slova.
Sad sam primetio u zadnja tri dana da mi se ipak sve te stvari ucitaju pa tek kad pomerim scrollom oni nestanu. Da li je ABP kojeg koristim na FF poceo da radi kao na Chromu? Znam kad su pravili ABP za Chrome da su zbog googlovog coda u Chromu napravili da on ipak ucita ali ne prikaze sadrzaj, tj da samo blokira prikaz.
Ja bih zaleo da ustanovim sta je ovde problem sto u opste ucitava blokirane stvari.
Obriši sadašnji FF preko Your uninstaller-a, pa ga ponovo instaliraj verziju Mozilla Firefox 34.0.5 01.12.2014 i dodatak Adblock Plus. Zadnja stabilnija verzija je ta, poslije je skroz otišla u q. Nije pitanje dodataka, nego GC tim koji radi i na FF joj hebe m*ter.
Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
Dopuna je: noscript i flashblock u kombinaciji sa gore pomenutim. Na nekim sajtovima provlace dobar deo djubreta kroz javascript, a ne bi me iznenadilo da i php pocne da pokazuje slicne simptome.. ________________________ Fiat justitia ruat caelum
Ova tri ali samo za mozilu radi na svim verzijama, i nece vise nikada da ti iskace ista, a ako bi ti i trebalo nekad nesto uvek mozes na momenat da diseblujes. Srecno.
Ova tri ali samo za mozilu radi na svim verzijama, i nece vise nikada da ti iskace ista, a ako bi ti i trebalo nekad nesto uvek mozes na momenat da diseblujes. Srecno.
E jbg... Onda samo da obrises taj broswer pa sve nanovo, ali ja mislim da ti se mozda cu pogresno da se izrazim, instalirao neki skriveni ad on ili plug in od tih reklama ako si onako slucajno kliknuo na tu reklamu pa sad nepomaze nista osim brisanja. Tako se i meni desilo sa nekog ruskog sajta pa sam dobio i mail.ru i babyilon, pa sam morao sve nanovo.
Adblock Plus 2.6.7 Classic Theme Restorer 1.2.9.6 Flash Video Downloader Flashblock 1.5.18
disablovani jer mi ne trebaju trenutno anonymoX 2.4.6 Session Manager 0.8.1.6
Element Hiding Helper sam davno prestao da koristim jer taj isti posao mi ok da uradim manuelno. Adblock Plus Pop-up mi vise skodi. Neki sajtovi koje posecujem svakodnevno zavise od popup-a za navodjenje.
Plugins (svi su na Ask to Activate):
OpenH264 Video Codec Shockwave Flash 16.0.0.305 AdobeAAMDetect 1.0.0.0 AdobeExManDetect 1.1.0.0 Java Deployment Toolkit 8.0.250.18 Java Platform SE 8 U25 11.25.2.18 Microsoft office 2010 14.0.4761.1000 Silverlight Plug-in 5.1.30514.0
Zavrsio testiranje. Opet propusta bez obzira da samo njega ostavim.
Inace gledam svoj prvi post i vidim i slovnu gresku i nesto sto je bitnije. Ne prikaze on sve sto treba da blokira na stranici koju otvorim, nego samo 1-3 objekta poput background, leva reklama, bilo sta sto sam posebno zahtevao da se blokira. I to nema pravila, nekad propusti samo jednu, najvise propusti do tri stvari, ali u vecini slucajeva vrsi posao da blokira sve.
Dakle problem je sto povremeno stvari koje sam licno zahtevao da blokira (dakle ne reklame sa njegove default liste) propusta.
Vidim ja padnu ce ovde jedan reinstal sistema uskoro, nadam se samo da nece problem ostati.
Ablock Plus All-in-One Sidebar Blur Click&Clean CookieKeeper Default Full Zoom Level Fasterfox Lite Fastest Search Flagfox Flashblock FlashGot FoxySpider Greasemonkey HTitle HTTPS-Everywhere iMacros for Firefox Menu Editor NoScript Open Link in New Tab Open With Phrase Highlighter Print pages to PDF Screengrab (fix version) Scrollbar Anywhere TextMaker! TinyURL Generator UnMHT
su samo neke koje su trenutno u upotrebi, cela lista je `mavko` veca :)
p.s.
sto se reinstall-a tice, ne verujem da ce ista da ti resi. Jer se isto javlja na blanko sistemima, od xp-a, preko win7 do win8.1. Testirano na nekolicini VMs sa Firefox-om 36.0.1. Mozda ona `operator-eva` prica pije vodu, nesam je probo.
btw apple watch je `otkriven`, cekam samo da ga neko i pohvali na forumu, a `must-have accessory`. Da, da, kako da ne, FAIL !!! ________________________ Fiat justitia ruat caelum
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.