XBMC Tutorijal za trenutno gledanje visokog kvaliteta Filmova / Serija
STRANA 1 OD 2
Dexter013
XBMC Tutorijal za trenutno gledanje visokog kvaliteta Filmova / Serija
26.11.2014. 17:01
T59686
status: user broj poruka: 17093
Hdd vam je pun do daske, nema se mesta, tu je neko drustvo ili devojka/decko i zelite da odmah gledate neki film ili seriju bez cekanja da se skine/downloaduje. Evo resenja :)
Ovaj softver skida samo one fragmente koji vam trebaju da bi gledali film/seriju trenutno i samo skuplja te fragmente koji vam trenutno trebaju, a za stobom (one delove koje ste vec odgledali) moze ako ga tako podesite da odmah brise i ne zauzima nista na hdd-u osim par stotina megabajta. Dakle gledate full hd, BR, 720p ili koji vec kvalitet zelite (ograniceni ste jedino vasom internet brzinom) istog trenutka , sa prevodom, bez cekanja, bez zauzimanja mesta na hdd-u (ne vise od par stotina MB) Internet konekcija od 1 ili 1.5 mbi je sasvim dovoljna ako ide punom brzinom.
1. Download programa Odavde se instalira XBMC softver - > [url]http://kodi.tv/download/[/url] Kliknete na WINDOWS iznad WIKI: How-to.
2. Download Video Add on-a za gledanje filmova/serija Nakon sto se instalira XBMC program (NE STARTUJETE GA JOS UVEK) idete na ovu stranicu - > [url]http://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=174736[/url] i kliknete / skinete : plugin.video.xbmctorrent-0.6.4.zip (fajl sacuvajte na C ili D particiju direktno bice lakse i brze kasnije)
3. Aktiviranje Add-on-a iz XBMC-a (Kada prvi put startujete program/add on, pitace vas gde da baferuje, da li da sacuvava fajl nakon gledanja i slicne stvari, to podesite po svojim potrebama i zeljama)
Startujte XBMC i idete skroz desno SYSTEM / Settings
i sa liste izaberite ova tri ` Open subtitles.org , Podnapisi.net , Titlovi.com ` ako su jos neki koje znate provereni i rade dobro slobodno ih dodajte.
Ukucajte sta trazite (naziv mora biti tacan u slovo bukvalno ili deo naslova/rec) moj primer nek bude guardians of the galaxy, ukucao sam samo guardians
koristim za isto, popcorn time, 15-tak sekundi, koliko mu kod mene treba za start filma ili serije, nije propast sveta.... sami momci koji su ga pravili, kažu, hteli smo najjednostavniji interfejs za striming torenta....auto titlovi, graficki interfejs, za klikni i gledaj....ovo tvoje je mnogo, idi tamo, uradio ovo.... **************** DELL INSPIRON 17R N7110
sve je to ok , ali za malo naprednije korisnike, ovo što ja pominjem je prostak do koske , skineš, instaliraš i radi....izbor je preko omota filmova, postoji i search, jednostavno ukucaš ime serije ili filma, postoji i sotiranje po zanrovima,....za svaki izabran film, kratak siže ( pre play-a) i direktan link ka IMDB-u, izbor 720 ili 1080p, info o veličini fajla, broju seeder-a, grafički izbor titla (kada ne pronadje defoltno izabran ), povećanje ili smanjenje fonta titla... sve upakovano u korisnički izuzetno jednostavan interfejs... pre no šo potrošiš vreme kačeći proces na tubete, probaj i popcorn time. vooeo bih da objavis rezultate i argumente koji je bolji i zašto....pozdrav P.S. ima i naprednih funkcija: keširanje, pamti šta sii gledao i dokle ( resume) i još što šta.... **************** DELL INSPIRON 17R N7110
:: Ovo uradis prvi put za oko 30 sekundi i to je to :: Napravicu i youtube snimak za koliko sekundi vec kreces da gledas film :: :: Cpu: FX 6300 @4 Ghz :: Cooler:CM v8 GT :: GPU:GTX 670 Gigabyte WF x3 O :: Ram:10 Gb Kingsto :: MBO:Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Keyboard: Logitech iluminate :: Mouse:Mx 518+v7 blood :: Screen ViewSonic 2 :: ::
:: koristim za isto, popcorn time, 15-tak sekundi, koliko mu kod mene treba za start filma ili serije, nije propast sveta.... sami momci koji su ga pravili, kažu, hteli smo najjednostavniji interfejs za striming torenta....auto titlovi, graficki interfejs, za klikni i gledaj....ovo tvoje je mnogo, idi tamo, uradio ovo... :: *************** :: DELL INSPIRON 17R N711 :: :: :: ::
A sada, upozorenje svima: ovo je super stvar kada je tu drustvo pa je frka ali ne treba ga cesto praktikovati jer ce postojanje BitTorrent-a u suprotnom izgubiti smisao. Logicno valjda, kad bi svi radili samo download - nema seed/upload-a.
@savatije Od PopcornTime-a je bolji, ako ni zbog ceg drugog, bar zbog kolicine podesavanja (npr. titlova, kojima ni boju i poziciju ne mozes da promenis u Popcorn-u).
Sto se tice brzine ucitavanja, razlike skoro da i nema - najveci deo zavisi od samog torrent-a.
Inace sve to sto si rekao automatski ima ovde bez ikakvih podesavanja. Cak i u ovom klipu film je gledan pa nudi da nastavi gde je stao ili iz pocetka.
Ne znam koji je bolji, ja ovo koristim jako dugo vec i nemam razloga da menjam, lepo sam opisao za ` retardirane ` kako da se skine softver, add on, trazi film i pusti, kao i prevod i sve gotovo. A svako moze da koristi sta god hoce.
Evo sad sam skinuo popcorn, gde se bira 1080p i srpski prevod?
ako je fer, popcorn, za vreme gledanja postaje seed-er, keš čuva, tako da sve što si gledao, i seed-uješ, osim ako u opcijama ne staviš da se gašenjem briše cash... dexu ipak hvala za trud,,, **************** DELL INSPIRON 17R N7110
:: Svaka cast za cimanje oko uputstva, Dex! :: :: A sada, upozorenje svima: ovo je super stvar kada je tu drustvo pa je frka ali ne treba ga cesto praktikovati jer ce postojanje BitTorrent-a u suprotnom izgubiti smisao. Logicno valjda, kad bi svi radili samo download - nema seed/upload-a :: :: @savatij :: Od PopcornTime-a je bolji, ako ni zbog ceg drugog, bar zbog kolicine podesavanja (npr. titlova, kojima ni boju i poziciju ne mozes da promenis u Popcorn-u) :: :: Sto se tice brzine ucitavanja, razlike skoro da i nema - najveci deo zavisi od samog torrent-a.
XBMC cuva kes takodje i dok gledas siduje celo vreme to sto gledas, a imas i opciju da ne brise uopste to sto gledas i da ti ostaje za kasnije i naravno dokle god ti je taj fajl na hdd-u sidujes. Opcija da brise odmah za sobom je ok jedino ako ti je skroz pun HDD a gledao bi nesto odmah u 1080p bez brisanja icega od svojih fajlova na hardu.
Evo sad isprobavam popcorn i ne mogu da nadjem Gotham seriju u 1080p i sa srpskim prevodom, moze mali tutorijal? Nasao sam kako da trazi 1080p ali nema nigde 1080p za recimo Gotham kao ni srpski prevod.
Evo sad isprobavam popcorn i ne mogu da nadjem Gotham seriju u 1080p i sa srpskim prevodom, moze mali tutorijal? Nasao sam kako da se generalno u opcijama podesi da trazi 1080p ali nema nigde 1080p za recimo Gotham kao ni srpski prevod.
Da, ali upozorenje sam stavio s razlogom... te opcije nece ukljuciti 99% ljudi, isto kao sto nece ni da cuvaju smece u temp folderu.
Nisam znao da XBMC i siduje, a sto se tice Popcorn-a, kod mene upload opcija ni ne moze da se ukljuci (da, cak i kada odcekiram `clear cache on exit`). U starijim verzijama ni ne postoji ta opcija.
Problem titlova je malo veci u Popcorn-u... ako ne postoji u samom torrent-u, moras rucno da trazis (preko pretrazivaca) i ubacijues.
Sto se tice kvaliteta/rezolucije, izaberes film/seriju, koju hoces da gledas i tek onda su ti prikazani indeksirani torrent-i/kvalitet - to je, sto je... Gotham na Popcorn-u trenutno ima samo HDTV i 720p.
:: XBMC cuva kes takodje i dok gledas siduje celo vreme to sto gledas, a imas i opciju da ne brise uopste to sto gledas i da ti ostaje za kasnije i naravno dokle god ti je taj fajl na hdd-u sidujes :: Opcija da brise odmah za sobom je ok jedino ako ti je skroz pun HDD a gledao bi nesto odmah u 1080p bez brisanja icega od svojih fajlova na hardu. :: :: Evo sad isprobavam popcorn i ne mogu da nadjem Gotham seriju u 1080p i sa srpskim prevodom, moze mali tutorijal? Nasao sam kako da trazi 1080p ali nema nigde 1080p za recimo Gotham kao ni srpski prevod :: :: Cpu: FX 6300 @4 Ghz :: Cooler:CM v8 GT :: GPU:GTX 670 Gigabyte WF x3 O :: Ram:10 Gb Kingsto :: MBO:Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Keyboard: Logitech iluminate :: Mouse:Mx 518+v7 blood :: Screen ViewSonic 2 :: ::
Eto dva razloga zasto je losiji i ja licno nemam razloga da prelazim na njega.
Nema 1080p za sve, i problemi sa subtitlom.
XBMC mozes da gledas apsolutno sve u 1080p i prevode imas da biras koliko oces za sve jezike bez rucnog skidanja i slicno.
Nista u xbmc-u nije komnplikovano, ceo ovaj tutorijal je kako da se skine i samo jednom podesi, kad se to odradi a jednostavno je, (ja sam preterao sa slikama za svaki korak, za svaki slucaj) pusta se film u 1080p ili vecim rezolucijama ili 3d sa prevodom po zelji.
Gotham: samo 480 ili 720p...a srpskog titla ima ako ga ne nadje sam....otvori (kad si u play-) oblacic za titlove , pa biraj nego ima neki update posto koristim Betu....traži reinstalaciju.... **************** DELL INSPIRON 17R N7110
:: Evo sad isprobavam popcorn i ne mogu da nadjem Gotham seriju u 1080p i sa srpskim prevodom, moze mali tutorijal? Nasao sam kako da se generalno u opcijama podesi da trazi 1080p :: ali nema nigde 1080p za recimo Gotham kao ni srpski prevod :: :: http://www.dodaj.rs/f/3h/xn/1kSkwMB3/1.jpg :: :: Cpu: FX 6300 @4 Ghz :: Cooler:CM v8 GT :: GPU:GTX 670 Gigabyte WF x3 O :: Ram:10 Gb Kingsto :: MBO:Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Keyboard: Logitech iluminate :: Mouse:Mx 518+v7 blood :: Screen ViewSonic 2 :: ::
To ne treba meni da govoris. Ja sam u svojoj prvoj poruci i rekao da je XBMC bolji .
I nisi nista preterao... kad covek nesto radi, treba to da uradi kako valja - ovako ne postoji osoba koja nece shvatiti (osim ako to ne zeli).
Jos jedna stvar je mnogo losa kod Popcorn-a, a to je nemogucnost eksplicitnog odabira sound output-a. Npr. kad je komp nakacen na TV, mora u sistemu da se promeni na HDMI, kako bi se cuo zvuk na TV-u... Ovo posebno smeta ako je u pitanju tablet/laptop.
Nije se ceo text odnosio samo na tebe nego sam vas spojio :)
PopCorn nije los, daleko od toga, ja sam probao da ne ispada da ja hejtujem bez razloga, uhvatio sam se za ono sto trenutno gledam, Gotham i nema 1080p kao ni prevod. Nista katastrofalno ali ja licno nemam realno razlog da predjem na njega. Ko ne koristi trenutno nista moze da proba oba pa nek izabere, eto ima i alternativa sa malo naprednijim i dodatnim opcijama, pa svako naravno nek koristi sta god zeli.
Inace ako se ima vremena i nije frka da se nesto gleda bas odmah, klasicno torentovanje sa sidovanjem je ipak najbolja opcija, a ne samo da se lichuje i pobegne.
Za one koje zanima ako ceprkate po video add ons-ima imate svasta, vecinu ce verovatno zanimati sportske stvari kao recimo Arena sport, Spanska liga uzivo utakmica po izboru...
Iako sam cuo pre duze vremena za ovaj program,nisam imao volju ni zelju da ga probam.Slabo inace gledam filmove u poslednje vreme.Procitavsi brojne komentare,odlucio sam da probam i nisam se pokajao.Nisam doduse probao popcorn ali sve sta sam pustio u hd i 3d je radilo super.Opcije podesavanja titlova,nastavljane filma,malo zauzece na hardu ...Jedino za ovo kratko vreme sam imao problem sa 3d titlovima.Nikako da se pravilno prikazu.Probao sam i neki plugin za tv ali je slika na sky sport bila losa sto je mozda i ocekivati.Jedino me sport zanima kao live i mozda neka tv sa dokumentarcima.U svakom slucaju preporuka !Necete se pokajati.p.s. ima li neko iskustvo ili preporuku za android box na kome moze da se instalira XMBC ?Vredi li uopste kupovati takav uredjaj,tj. kakav kvalitet moze on da isporuci ?
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647169. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.