status: user broj poruka: 1670 | Mene mučilo par dana dok nisam rešio, čisto ako nekom zatreba:
Pre neki dan prodao sam 7770 i dok ne uzmem 750TI sam trenutno na HD 4400 integruši.
Par dana po prelasku na integrušu, primetim da Skype posle 30s prestaje da šalje sliku mom sagovorniku, ja sve vreme normalno vidim sliku sa svoje kamere, vidim stream od sagovornika, ali od onog trenutka kad se rezolucija mog streama prebaci sa 640x480 na 1280x720 (imam 720p webcam) sagovorniku mi se zamrzne stream i više ne radi video.
Probao sve, da reinstaliram Skype, da obrišem sve vezano za Skype iz registry-a, menjao drajvere za kameru, portove gde je ubodena, menjao samu kameru, verziju Skype-a ... Stalno isto.
Na kraju, posle par sati googlanja vidim na nekom levom forumu da su nekome na Dell laptopu najnoviji Intel HD drajveri prekidali video na Skype-u, rekoh ajd da probam. Stavim par verzija starije drajvere, poslednje na GA sajtu za moju ploču, ne one sa Intel sajta i Skype sada normalno radi.
E sad, nije mi samo jasno kakve veze imaju grafički drajveri sa stream-om koji ja šaljem preko Skype-a? Jedino mi pada napamet da ove novije verzije Skype koriste Intel grafiku za encode videa koji šalje, ali nigde ne mogu da nađem više informacija o tome.
Jedva čekam da uzmem 750 TI i da se ratosiljam ove integrisane bede, 100 godina nisu u stanju da napiši valjane drajvere. - i3-4150@Raijintek Zelos, GA-B85N,Corsair 2*8GB DDR3-1600, Samsung 840 EVO 250GB, Toshiba 500GB CM Elite 110, Enermax Revolution Xt 730W, LG IPS277L-BN Marantz SR3001+MA BR5+Sony DS6500 |