Pozdrav ljudi! Naleteo sam na ovih dana na programčić Popcorn Time, koliko sam skontao funkcioniše kao piratski Netfix, e sad nije mi jasno svi filmovi i serije su bukvalno perfektne slike, rezolucija u HD-u sa prevodom, nisam uspeo da nađem na torentima takav kvalitet. Da li neko zna nešto više o ovome i kakva je piraterija u pitanju i da li se može nagrabusiti korišćenjem ovoga čak i kod nas?
U Banana Republic da nagrabusis tesko . Ovde nagrabuse uglavnom oni koji su redovne platise :)
Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 212 Motherboard Asus Maximus Hero 6 GPU 770 GTX Asus Direct CU II OC SSD 128 Samsung Evo Pro Memory Kingston HyperX 2400 Mhz LC power Archangle 850 W
Da, puknu pare za bioskop + one fancy kokice. Kada si pametan, kupis kokice od 30 dindzi kesu, iskokas pun lonac, upalis Popcorn Time i odremas partiju uz film :)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
:: U Banana Republic da nagrabusis tesko . Ovde nagrabuse uglavnom oni koji su redovne platise : :: :: :: Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 21 :: Motherboard Asus Maximus Hero 6 :: GPU 770 GTX Asus Direct CU II O :: SSD 128 Samsung Evo Pr :: Memory Kingston HyperX 2400 Mh :: LC power Archangle 850 W :: :: ::
Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 212 Motherboard Asus Maximus Hero 6 GPU 770 GTX Asus Direct CU II OC SSD 128 Samsung Evo Pro Memory Kingston HyperX 2400 Mhz LC power Archangle 850 W
:: Da, puknu pare za bioskop + one fancy kokice :: Kada si pametan, kupis kokice od 30 dindzi kesu, iskokas pun lonac, upalis Popcorn Time i odremas partiju uz film : :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH :: with Retina displa :: 2.5GHz dual-core Intel Core i :: Turbo Boost up to 3.1GH :: 8GB 1600MHz memor :: 128GB flash storag :: Intel HD Graphics 400 :: :: :: U Banana Republic da nagrabusis tesko . Ovde nagrabuse uglavnom oni koji su redovne platise : :: :: :: :: :: :: Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 21 :: :: Motherboard Asus Maximus Hero 6 :: :: GPU 770 GTX Asus Direct CU II O :: :: SSD 128 Samsung Evo Pr :: :: Memory Kingston HyperX 2400 Mh :: :: LC power Archangle 850 W :: :: :: :: :: ::
Ista stvar je i XBMC, strimujes sta god hoces u full hd-u, torent princip je u pitanju sve skroz isto ali ne cekas da je skroz gotov pa da gledas, i samo ti skida one fragmente koji ti trebaju da bi uzivo gledao, proguglajte malo.
Inace takvog kvaliteta imas gde hoces na torentima ako trazis samo 720 ili 1080p.
E jbg...Sve zavisi koliko seed-era ima. Neke serije bas nece da otvori. Dobra je zamisao, samo kada bi smo se svi pridravali pravila, tj, sherovati/seed-ovali svoje filmove.
Sto kaze Dex, dobar je i XBMC + yifi i cepaj 7120 i full HD filmove. Mada ima jos trilion ostalih addona sa filmovima i serijama.
Nekad bilo, sada je smor. Pre cu skinuti film i pogledati ko covek. Sada bar nije tesko kad je neki standard 10MBps net... Ovo je extra za nekoga ko ne zna da koristi torrent, tj. korisnike koji jedva znaju komp da ukljuce, a ima ih koliko hoces i ovo ce im dobro doci + jednostavno je ubaciti i subtitl.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Jos ja da nadjem gde je taj standard 10mbps :) meni na ExeNet i dalje 5MBps 950dinara a i ostali nisu nista povoljniji, ima kablovski 8MBps 1050din ali sa uzasnim uploadom, a onaj sa brzim uploadom je 6MBps/down, meni nesto ne deluje kao da je standard 10MBps, msm 9 evradi za 5MBps DANAS je SMESNO!! Citam po drugim forumima kad naletim, oni zavitlavaju one koji imaju manje od 50MBps, o cemu mi onda da pricamo xDD
:: E jbg...Sve zavisi koliko seed-era ima. Neke serije bas nece da otvori. Dobra je zamisao, samo kada bi smo se svi pridravali pravila, tj, sherovati/seed-ovali svoje filmove :: :: Sto kaze Dex, dobar je i XBMC + yifi i cepaj 7120 i full HD filmove. Mada ima jos trilion ostalih addona sa filmovima i serijama :: :: Nekad bilo, sada je smor. Pre cu skinuti film i pogledati ko covek. Sada bar nije tesko kad je neki standard 10MBps net... Ovo je extra za nekoga ko ne zna da koristi torrent, tj. korisnike koji jedva znaju komp da ukljuce, a ima ih koliko hoces i ovo ce im dobro doci + jednostavno je ubaciti i subtitl :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
Ma kakav ADSL, kakvi bakraci. Wireless zakon :D Drugar ga izuva. Ja sam na slabijem paketu. Od ponoc do 6 ujutro sve se uduplava, tako da mozes terabajte i terabajte da svukljas za 6h.
Ja sam video kod drugara gorepomenuti program i usr`o sam se od odusevljenja. Dodjem kuci,svucem ga i krene patnja. Uspeo sam pri prvoj instalaciji da pokrenem film i krene da stuca,aj kontam,pusticu ga malo da izbaferuje (besmisleno na 10mbps al ajd),odem skuvam kafu,vratim se,isti djoka,pusti jos par sekundi filma i usere se.Velim mozda je u klijentu fas,probacu da strimujem preko VLC-a (ima integrisana opcija),ono jos gore. Sledeci korak - uninstall - install. Naravno nista. Nisu u pitanju seederi jer sam probao nebrojeno filmova i serija,nije u pitanju masina - dovoljno je nabildovana za ovako neki prog. , u trenutku kad sam ostao bez resenja obrisao sam ga,i malo cucao u cosku plakajuci... Sve u svemu veoma kul program,ali ja sam,nazalost,imao lose iskustvo sa njim. Al` dobro,nije mi problem ubiti sat vremena dok skidam neki film na torrentu klasicnim putem. Ovo bi mi bolje koristilo zbog covera,spiska glumaca,imdb rejtinga koji su integrisani u Popcorn Time pa bi mi bilo lakse izabrati film,al opet,jbg. Sledecim fresh windowsom cu probati ponovo,mozda mi se kurvaa osmehne :)
Probao par filmova i par serija i sve radi odlično.Kod serija se malo više čeka na početak ali ništa strašno,sve u svemu extra.E sad jel može titl da se promeni u žuto?
M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100
Izasla je nova verzija Popcorn Time-a, sad postoji mogucnost promene boje titla, potrebno je samo upisati hex-a broj boje koje zelite. Najlakse je preko ovog sajta odrediti boju: http://www.colorhexa.com/
Koliko sam primetio baza filmova se uveliko siri, jedini `problem` je sto ima malo prevoda za starije filmove od 2012 godine. Ovo je sajt sa koga se ucitavaju prevodi u Popcorn: http://www.yifysubtitles.com/ pa bi molio sve dobre ljude i one koji imaju viska slobodnog vremena da naprave nalog na sajtu i okace prevod (srpski ili hrvatski) za filmove koji to nemaju. Ja sam okacio prevode za preko 600 filmova i nastavljam dalje... Molim vas ne `kacite` prevode sa pogresnim tajmingom, proverite ako je ikako moguce. Filmovi su blu-ray kopije sa uglavnom 23.976 fps. Znam da postoji opcija da se ubaci externi prevod, ali ovako bi mnogo olaksali ljudima koji nisu vicni trazenju odgovarajuceg prevoda po sajtovima.
U poredjenju sa filmovima 1920x1080@12mbit/s? Posto iskljucivo gledam filmove visokog kvaliteta, znam da ispod 12GB nemam film, kako ga strimuje pri nekom prosecnom ADSLu od 5mbit/s? Je`l secka, kako sljaka? Ako mogu tehnicki podaci o nekim filmovima sa sajta? :)
Koliko sam citao Popcorn se vise nece razvijati i prelazi u kao neke legalne vode kao streamnig nezavisnih filmova. Isto tako yts.to isto je ugasen kao i njhovi tweeter i facebook nalozi, osnivac YiFY vise nece enkodovati filmove. Ocigledno su ih pritisli, jer cim nesto na globalnom nivou postane popularno odma bode oci `borcima` protiv piraterije. I dalje je moguce pustati filmove preko popcorna, imas pretrazivac za KAT torrente ili da ubacis magnet link bilo kog torrenta. Ove godine je dosta enkoding grupa uguseno, meni licno najzalije Ganool, oni su imali i ne tako popularne filmove iz svih produkcija (korejanske, bolywood...)
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.