Da li je neko koristio softver iz naslova? Kakvi su utisci?
Treba da odem do prijatelja i pobrišem gomilu `programčića` (toolbars, bloatware i sl.) koje su deca natovarila vremenom. Da li je bolje da koristim navedeni Decrap ili da probam to ručno da odradim? Kakav je automatic mode u ovom programu? Da li radi kako treba? Imate li predlog za neki sličan, a dobar program za čišćenje?
Potom CC Cleaner, pa neki od maleware programa tipa Malewarebytes i na kraju reset internet pretrazivaca. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
decrapifier..kakav naziv za program.) crap cleaner je dobar za add/remove, eventualno za clean browsera, praznjenje custom foldera, a za ciscenje registry-a ga cak ni piriform ne preporucuje, ako ne znas tacno sta radis..
za ono sto radis, koristi ccleaner za remove programa, adwcleaner za bloatware itd. i na kraju recimo kaspersky rescue, ili ako ti je lakse ess, pa skeniraj sve..
:: Da li je neko koristio softver iz naslova? Kakvi su utisci :: :: Treba da odem do prijatelja i pobrišem gomilu `programčića` (toolbars, bloatware i sl.) koje su deca natovarila vremenom. Da li je bolje da koristim navedeni Decrap ili da probam to ručno da odradim? Kakav je automatic mode u ovom programu? Da li radi kako treba? Imate li predlog za neki sličan, a dobar program za čišćenje :: :: Hvala.
Revo uninstaller za programe da nebi ostavljali mnogo po disku i registriju, pa onda čišćenje sa Widows-ovim Disk Cleaner-om pa malo CCleaner-a ali da se pazi da ne shebe sav history i potrebne cookije pa da posle moraš unosiš passworde za sajtove. Malwaerebytes i neke add cleanere ako ima štogod `extra` što si zaradio tumarajući po netu i instalirao programe po next > next > next principu. Poseti po nekad i msconfig, ume da se nacvrcka gomila autostart programa. Dobar (relativan pojam) antivirus i sve ovo gore i čak XP a kamoli 7mica i 8mica i nisam morao da renstaliram ni jedan godinama, sveži bili ko banane.
I moj je windows svež, uvek :) Jer ga ne skoro i ne koristim, samo i isključivo kad poželim nešto da igram. S vremena na vreme (svakih cca godinu dana) pukne sam od sebe iako ništa nije menjano mesecima, firewall namešten da blokira sve, antivirus instaliran itd., i sve džabe kad je govno.
Ovo je prijateljev računar. Pokušao sam im objasniti da malo čitaju šta instaliraju, ali nema vajde. Čak su mi i `ponudili` da im dolazim svaki put kad treba nešto instalirati, da ne bilo toliko đubreta, što mi ne pada na pamet.
Revo uninstaller nisam nikada koristio, kao ni adwcleaner, iako sam čuo dobre stvari o njima, tako ću ih definitivno probati.
:: Revo uninstaller za programe da nebi ostavljali mnogo po disku i registriju, pa onda čišćenje sa Widows-ovim Disk Cleaner-om pa malo CCleaner-a ali da se pazi da ne shebe sav history i potrebne cookije pa da posle moraš unosiš passworde za sajtove. Malwaerebytes i neke add cleanere ako ima štogod `extra` što si zaradio tumarajući po netu i instalirao programe po next > next > next principu. Poseti po nekad i msconfig, ume da se nacvrcka gomila autostart programa :: Dobar (relativan pojam) antivirus i sve ovo gore i čak XP a kamoli 7mica i 8mica i nisam morao da renstaliram ni jedan godinama, sveži bili ko banane :: :: ::
Koristim ga godinama unazad i tek sa njim vidiš šta sve ostaje nakon brisanja preko standarnih procedura iz cpanela. Odlicna stvar - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - CARPE DIEM
1. CCleaner. Odradi sve scanove i sve fixove sa njim, pobrisaće i djubre iz registry-a usput i mrtve shortcute itd.
2. MalwareBytes Antimalware. Skini ga sa NsaneDown, imaš u sekciji security. Odradi jedan full scan i briši sve.
3. Spybot Search & Destroy. Sa njim dodatno odradi scan u slučaju da Malwarebytes je nešto propustio.
4. ESET Smart Security. Njega instaliraj kao pouzdan Antivirus sa Firewallom, odradi scan i ostavi ga na sistemu da radi za ubuduće. Sve imaš na NsaneDown.
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647261. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.