Nervni slom nedeljom ujutru...nista lepse. Reinstaliram sistem prijatelju koji mi kaze da su mu svi podaci na D. Naravno sistemska particija je na C.
Posto je bilo hitno da mu racunar bude gotov cim pre verujuci u na rec uzmem i pregazim Acronisovim imidzom koji sam napravio pre dve godine.
Zovem je drugar jutros i kaze da mu nema slika koje je drzao u mypics...oladio sam se u trenutku...
Ono sto ne znam i sto me plasi to je da li Acronis permanentno brise fajlove ili ih samo obelezi kao slobodan prostor???
Koji softver da upotrebim za vadjenje podataka, a da moze da vrati i strukturu fodera??? Relativno skoro sam koristio neki super programcic za vracanje slika ali ubite me ako mogu da se setim koji je bio, a super je odradio posao na pokvarenom harddisku. Recuva je povadila nesto ali ona vadi sve sto ne treba...
Idem sada da se nadjem i da dizem hirens da vidim sta mogu da uradim...koji program iz hajrensa da probam>???
Hvala unapred svima...legenda je drzao slike poslednjih deset godina na C, a poslovne podatke na D... support normality
GA 990XA - UD3, AMD fx8320+ereboss, Excelram 8GB r.a.m, Samsung evo 840 120gb, WD 500Gb, MSI 280X, Chieftec modular 750W, puno prašine.
par puta sam koristio Recuva i izuzetno dobro se pokazao. http://www.piriform.com/recuva Asrock P67 Pro3- B3 , i5 2500k -4,6 GHz + IFX-14 , 2X4 GB Patriot extreme 2133 MHz,MSI 660Ti V1 , 120 GB SSD Silicon Power S55 + WD1002FAEX + ST3000DM001, DELL2312 HM Led IPS
File scavenger. Moze da iscupa podatke koji su fragmentisani u dva dela, ali ako je dosta fragmentisan tj da particija nikad nije fragmentisana, onda nema leba. Mislim da ni jedan program to nece iscupati takvog.
Malo me brine ovo što je rekao SrdjanC pošto su oni (mlađi branči par) prosečan korisnik..dakle ne znaju pojam defragmenta i ostalog... support normality
GA 990XA - UD3, AMD fx8320+ereboss, Excelram 8GB r.a.m, Samsung evo 840 120gb, WD 500Gb, MSI 280X, Chieftec modular 750W, puno prašine.
Active Partition Recovery Enterprise obavezno Enterprise verziju jer ima file recovery, ne biraj partition recovery ako samo podatke hoces da izvuces a ne celu particiju.
zato sto je drzao na C i posle toga reinstaliran sistem, desilo se to da su preko slika upisani novi podaci. Jos ako je isao full format, slaba je vajda. Niste imali srece da sistem omasi deo hard diska gde su bile slike.
Meni se desilo da i posle quick formata i reinstala Active partition povrati slike, ako nije zavrsio, sacekaj kraj skeniranja pa vidi.
... koliko vidim ima onih koji nisu razumeli materiju...
Pomenute slike nisu greskom samo obrisane nego su i preipisane drugim podacima... Sto nazalost cini situaciju skoro nemogucom za popraviti...
Ne preostaje mi nista drugo nego da drugaru kaze da se pozdravi sa slikama te da ce morati da se zadovolji onima sa FB...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
:: zato sto je drzao na C i posle toga reinstaliran sistem, desilo se to da su preko slika upisani novi podaci. Jos ako je isao full format, slaba je vajda :: Niste imali srece da sistem omasi deo hard diska gde su bile slike :: :: Meni se desilo da i posle quick formata i reinstala Active partition povrati slike, ako nije zavrsio, sacekaj kraj skeniranja pa vidi :: :: sto se grbo rodi vreme neispravi :: ::
Probaj sa programom TestDisk, ima ga na Hirensu, jer je takodje DOS kompatibilan, u pocetku ce ti biti malo konfuzan, ali je vrlo mocan i uspesno vraca podatke, sta god da se desilo sa particijom. Da te podsetim, podatke koje izvlacis iz diska, ne mozes kopirati na taj disk, vec na sekundarni.
:: Nervni slom nedeljom ujutru...nista lepse. Reinstaliram sistem prijatelju koji mi kaze da su mu svi podaci na D. Naravno sistemska particija je na C. :: :: Posto je bilo hitno da mu racunar bude gotov cim pre verujuci u na rec uzmem i pregazim Acronisovim imidzom koji sam napravio pre dve godine. :: :: Zovem je drugar jutros i kaze da mu nema slika koje je drzao u mypics...oladio sam se u trenutku.. :: :: Ono sto ne znam i sto me plasi to je da li Acronis permanentno brise fajlove ili ih samo obelezi kao slobodan prostor?? :: :: Koji softver da upotrebim za vadjenje podataka, a da moze da vrati i strukturu fodera?? :: Relativno skoro sam koristio neki super programcic za vracanje slika ali ubite me ako mogu da se setim koji je bio, a super je odradio posao na pokvarenom harddisku. Recuva je povadila nesto ali ona vadi sve sto ne treba.. :: :: Idem sada da se nadjem i da dizem hirens da vidim sta mogu da uradim...koji program iz hajrensa da probam>?? :: :: Hvala unapred svima...legenda je drzao slike poslednjih deset godina na C, a poslovne podatke na D.. :: support normalit :: :: GA 990XA - UD3, AMD fx8320+ereboss, Excelram 8GB r.a.m, Samsung evo 840 120gb, WD 500Gb, MSI 280X, Chieftec modular 750W, puno prašine.
:: Probaj sa programom TestDisk, ima ga na Hirensu, jer je takodje DOS kompatibilan, u pocetku ce ti biti malo konfuzan, ali je vrlo mocan i uspesno vraca podatke, sta god da se desilo sa particijom. Da te podsetim, podatke koje izvlacis iz diska, ne mozes kopirati na taj disk, vec na sekundarni
Naravno ovo sto je covek rekao se podrazumeva za sve programe ove vrste.
sa get data back programom sam izvadio oko pet gigabajta slika uredno složenih po folderima od koji je 30komada čitljivo. Ostalo nije ni za kur*c. Sa Recuva sam povadio trideset hiljada neupotrebljivih fajlova...i to je to...otprilike kur*ina...Smorio sam se živ. PRobao sa hirensom i ništa. Dakle ujebali smo situaciju. Posalo sam ga u help disk ali mrka kapa...
support normality
GA 990XA - UD3, AMD fx8320+ereboss, Excelram 8GB r.a.m, Samsung evo 840 120gb, WD 500Gb, Sapphire 280X VaporX, Chieftec modular 750W, puno prašine.
pošto sam uredno instalirao programe na C...još lepo pitao jel nema ništa na C pošto bila frka sa vremenom oni kažu nema sve ok...em ti sunce... support normality
GA 990XA - UD3, AMD fx8320+ereboss, Excelram 8GB r.a.m, Samsung evo 840 120gb, WD 500Gb, Sapphire 280X VaporX, Chieftec modular 750W, puno prašine.
Ako su ti toliko bitne fotke, onda probaj i ove programe. DiskGetor Data Recovery Free 3.2.8 06.02.2012 EASEUS Data Recovery Wizard 4.3.6 31.01.2008 Handy Recovery 4.0 - moj favorit za povrat sa preformatiranog diska
Cak i kad je fotka oznacena kao necitljiva, propusti je kroz filtere. Ako su mu fotke toliko bitne i pod uslovom da nisu prepisane vise od jedanput u 80% mogu da vratim sve obrisane slike( svaka slika se zapisuje u 4Kb, a brise samo jedan 1Kb, a ostali su necitljivi, osim ako nije uradjena defragmentacija HDD-a). U tom slucaju podaci se mogu vratiti u oko 30-50% slucajeva. Od 29.05 do 01.06 boravim na predavanjima u Zagrebu i Dubrovniku, pa mogu da pokusam da mu vratim bar dio fotografija u laboratoriji. Ostavi podatke na email. Da ne kazu svi da se bavim koristoljubljem u teskim situacijama, pomocicu ti, ako bude se moglo izvuci ista od fotografija. Cpu: Intel i3 2100 Cooler:Omicron HG-232 GPU:ZOTAC GeForce GTX 780 3GB Ram:4x8 GB PC 2133 Sabba MBO: MSI Z77A-GD65 Case:Chieftec Big Tower PSU:CTF 650w Mouse: Logitech 400s i Borovnica 330 Screen: 3 x Planar PLL2210W
Za nauk. Kada se nekome radi komp, uvek pogledati sve moguce foldere da nije negde nesto skembano, od desktop do my documents i drugih. Backup bookmarks, backup ako ima outlook, backup svega zivoga, pa tek onda ciscenje i reinstalacija.
_____________________________ P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 gamepad/Zalman MFC1 Plus / CM TX3 EVO
Ovo za bookmark nema potrebe, to ce ljudi da pardoniraju i da vode racuna, jednostavno kazes da ti nije receno i da se ne podrazumeva. A foldere iz mydoc i desktop ja uvek gledam, ako ne moze da se udje u windows ili kad ti neko donese komp, to je prvo pitanje, podaci. Zna se. Backup outlook-a, bookmark-a i ostalih gluposti se ne podrazumeva, pa nek se posle cese.
:: Za nauk. Kada se nekome radi komp, uvek pogledati sve moguce foldere da nije negde nesto skembano, od desktop do my documents i drugih :: Backup bookmarks, backup ako ima outlook, backup svega zivoga, pa tek onda ciscenje i reinstalacija :: :: ____________________________ :: P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 gamepad/Zalman MFC1 Plus / CM TX3 EVO :: ::
Znac ti im ne vracas sistem u stanje prije problema, tj. koliko je to moguce? Onda, bato i crvena je puno za to. Ja naplacujem od 2 crvene pa navise, ali zavrsim posao. A backup podataka se podrazumjeva, ako si to stvarno radio i to pod obavezno. A oni ako se cesu, onda se cesem i ja, pa ti sada vidi. A da mi nije dodatnog tog posla, stvarno ne znam kako bih placao sve i u Bosni, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Srbiji. Ne kradem, ne varam i nisam pohlepan. Drugima ne sudim, pod uslovom da me to ne kosta vremena, novaca ili ne daj boze neceg goreg.
Cpu: Intel i3 2100 Cooler:Omicron HG-232 GPU:ZOTAC GeForce GTX 780 3GB Ram:4x8 GB PC 2133 Sabba MBO: MSI Z77A-GD65 Case:Chieftec Big Tower PSU:CTF 650w Mouse: Logitech 400s i Borovnica 330 Screen: 3 x Planar PLL2210W
Hoces da kazes da im backup-ujes i bookmark-ove? Jeste da to nije tesko, ali stvarno preterujes sa ovim konstatacijama, stvarno ides u krajnost, i mislim da pola stvari izmisljas, sad ti bekapujes i bukmarke i coockies, pa ako treba i izgled browser-a, e dotle si stigao. Zemljace, sve je to stvar dogovora, sve to zavisi od potrebe ljudi, ja pricam o privatnim korisnicima, a business korisnici su nesto drugo, to ide po ugovoru uglavnom, ako mislis na ozbiljne stvari, i sve je stvar dogovora, ovo sto ti pricas su sitnice i gluposti koje ne treba da se primenjuju ako korisnik ne zahteva, glupo je ja da te to ucim jer sam dosta mladji od tebe i imas vise iskustva od mene, bar tako mislim. A backup se podrazumeva, ali i ne podrazumeva, ja to sve dogovorim sa korisnikom, ako ne mora da se radi, ne mora, ako mora onda treba, necu valjda da radim bekap ako uopste to ne moram, zar da gubim vreme? Jesi li ti normalan, ako crkne hard disk, hoces li i onda vratiti sistem u prvobitno stanje? Ja mislim da 100% hoces, jer si ti operater.
:: Znac ti im ne vracas sistem u stanje prije problema, tj. koliko je to moguce :: Onda, bato i crvena je puno za to :: Ja naplacujem od 2 crvene pa navise, ali zavrsim posao :: A backup podataka se podrazumjeva, ako si to stvarno radio i to pod obavezno :: A oni ako se cesu, onda se cesem i ja, pa ti sada vidi :: A da mi nije dodatnog tog posla, stvarno ne znam kako bih placao sve i u Bosni, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Srbiji :: Ne kradem, ne varam i nisam pohlepan :: Drugima ne sudim, pod uslovom da me to ne kosta vremena, novaca ili ne daj boze neceg goreg :: :: Cpu: Intel i3 210 :: Cooler:Omicron HG-23 :: GPU:ZOTAC GeForce GTX 780 3G :: Ram:4x8 GB PC 2133 Sabb :: MBO: MSI Z77A-GD6 :: Case:Chieftec Big Towe :: PSU:CTF 650 :: Mouse: Logitech 400s i Borovnica 33 :: Screen: 3 x Planar PLL2210 :: :: :: ::
pre cackanja sistema to se uvek radi za sistemsku particiju, gde image uvek odlezi 7 dana, za slucj da se vlasnik pozali da mu nesto fali, pa automatski brise. Ako su bas terabajti u pitanju, pogleda se sta toliko zauzima, a sve ostalo je automatizovan proces. Koliko ih je samo vristalo za outlook email-ove ili zboravili koji im je password...
Tamo gde je neophodno, jednostavno pravim ghost image koji stoji sakriven na D particiji. Treba pametno iskoristiti svoje vreme, a da korisnik bude zadovoljan. Sto se outlook-a tice, kada postoji, bekapuju se mail-ovi, a password se lako resetuje ako ga neko zaboravi kao po obicaju.
:: pocni da praktikujes :: :: http://bit.ly/18b9O1 :: :: pre cackanja sistema to se uvek radi za sistemsku particiju, gde image uvek odlezi 7 dana, za slucj da se vlasnik pozali da mu nesto fali, pa automatski brise. Ako su bas terabajti u pitanju, pogleda se sta toliko zauzima, a sve ostalo je automatizovan proces. Koliko ih je samo vristalo za outlook email-ove ili zboravili koji im je password...
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647169. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.