Ako ima neko link ka dobrom kursu za excel,zamolio bih ga da mi da link. Pozeljno je da je na Srpskom./moze i Engleski,Italijanski/ Mozda neki upload od strane stalnih clanova pa da mi sibne na mail.
Hvala puno.
Kad vec pitam :
Da li postoji funkcija u excelu koja moze da spoji 2 radne sveske,objedini ih i napravi novu sa podacima iz obe ?Podaci koji se preklapaju da se spoje u novu svesku.Nije problem kodiranje u VB.Nisam pocetnik,ali nisam ni maher.Ideja je da 1 bazu koju imam kada sledeci put dodje nova uporedim i napravim 3 bez muke.
To što tražiš, radi access kao podrazumevano. U excelu, uz mnogo muke, i uvek neko ručno podešavanje i intervencije, plus, kada fajl naraste (a naraste vrlo lako i jako, jako brzo...) sve puca i zakucava se. Access uvozi excel tabele - podatke kao podrazumevanu stvar, a tako možeš i da izvezeš podatke ako ti je lakše. To što opisuješ, izgleda mi kao školski primer mogućnosti accessa. Isplati se naučiti.
Problem je sto ako pocnem da pravim program u VB expressu i uvezem podatke iz Acessa,VB ne vidi excel. Ja ponovo iliti opet moram da prepravim excel tabele uvedem u acess pa u program ? Kako da najlakse automatizujem bazu koja je radjena u excelu a da se apdejtuje na dugme . Mislim ne bas na dugme ali sa najmanje moguce napora ?
To je ideja./ da smanjim posao u excelu/ Jbg.tako baze stizu.
videh da google izbacije neke torrent varijante, pa ako nesto iskopas skidaj. Materijali su vrlo lepo odradjeni, provereno iz prve ruke. Poslao bi ti i sam, ali 5.2GB, potrajalo bi...
Nasao sam fenomenalan program koji se zove Compare it Prvo nisam verovao svojim ocima sta je uradio za 2 sekunde. Uporedio 2 baze od 8.000 podataka i nasao jednu jedinu razliku koju sam namerno ubacio. :O
Ad hoc metode treba izbegavati, jer daju trenutna resenja, a problem vremenom prerasta u babarogu iliti alu. Stisni se, oznoj, prokljuvi „crème de la crème“ pricicu i posle AI je kud i kamo laksi za kontrolisanje.
Pogledao sam programcic, obecava, „compare and merege large text files“. Valjda zadovoljava ono sto ti treba, mada sve mi je to metiljavo i kompikovano za krajnjeg `windows` korisnika, koji hoce da dva puta klikne nesto, a da se magija, sama po sebi odigra. Drz se ti formulica, vise se isplate…
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647169. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.