Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
Konvertovanje VOB fajla
STRANA 1 OD 2  
perrakojot Konvertovanje VOB fajla 11.04.2014. 21:09 T57371

status: user
broj poruka: 1029
Imam VOB file, koncert grupe Nightwish,to je sa klasicnog dvd-a,i zeleo bih da ga propustim kroz neki program koji ce mu dati najkvalitetniju mogucu sliku i zvuk.....Nebitno mi je u kom formatu ce da izadje konvertovani fajl,samo nek rezolucija slike bude ``do yaya`` .... Pitanje je koji program se koristi za tako nesto???
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
komshaa cime god 11.04.2014. 21:35 #549158

broj poruka: 350
da konvertujes, neces dobiti bolju sliku

alrad 11.04.2014. 21:37 #549161

broj poruka: 4843

Bilo koji konvertor tipa Freemake Video Converter, samo izaberes konverziju bez kompresije. To je za format, a nadam se da ne mislis da postoji program koji ce napraviti BOLJI zapis od originalnog....

perrakojot sto??? 11.04.2014. 21:38 #549162

zar ne postoje programi za tako neke napucane konverzije???? ma nek konvertuje i nedelju dana bez prestanka ako treba,samo da mi poveca kvalitet slike :)

alrad 11.04.2014. 22:19 #549173

Jedno je `napucano`, a drugo je bolje.
Mozes da stavljas filtere, menjas boje i svetlo, itd, ali ne mozes da povecas rezoluciju slike ili napravis tako neki sustinski pomak. Ne moze od babe devojka.
Pa ako ti je dovoljno prepucano tj. drukcije, mozes da probas sa Premiere.

komshaa zato sto 11.04.2014. 22:25 #549176

broj poruka: 350
Nema povećanja rezolucije bez gubitaka na kvalitetu.
Elem, resizeri su bilinear, bicubic, lanczos, lanczos3, nearest neighbor, itd.
Kako god, sam kvalitet snimka ce ti biti isti.
perrakojot e alrade 11.04.2014. 22:25 #549177

srusio si mi snove :)))))))))) hahahah,ja sam stvarno mislio da postoji program koji ce povecati rezoluciju,ostrinu slike i sl..... jbg....

alrad 11.04.2014. 22:37 #549179

Izvini za rusenje, ali ne znam kako si to mislio.
Da moze tako bilo bi CAM -> DIVX -> BR.
Cist SF.

alexi re: 11.04.2014. 23:49 #549188

broj poruka: 677
Ako već nisi probao svakako potraži na netu kvalitetniju verziju. Ili baci ovamo tačan naziv koncerta/Dvd-a, možda neko već ima u kolekciji.

Wait in here small rune.

imarkovic Re: e alrade 11.04.2014. 23:54 #549189

broj poruka: 19008
Nadji program koji od babe pravi devojku, s njim mozes da napravis SVE :P

:: srusio si mi snove :)))))))))) hahahah,ja sam stvarno mislio da postoji program koji ce povecati rezoluciju,ostrinu slike i sl..... jbg....
::
Simon72 ... 11.04.2014. 23:58 #549191

broj poruka: 2799
Evo ti nešto od njih u 720 http://torrentz.eu/search?f=Nightwish+720

i u 1080 http://torrentz.eu/search?f=Nightwish+1080
alrad 12.04.2014. 01:15 #549199

E, i ako je nesto novije, bez Tarje, nemoj ni da se trudis. Nije to to.
Baci i nadji nesto slusljivije.

gilopile Enigma... 12.04.2014. 02:57 #549205

broj poruka: 9459
Vecita enigma ostaje kako encode-ovati, a da rip bude ok. Treba pitati ove aktuelne rip-ere, tipa yify, axxo i sl., mozda nam odaju tajnu..:D

Ni jedan klasicni video konverter/encoder sw nece to uraditi kako valja. Naravno srazmerno MB/kvalitet,ali da ima neka granica da to bude kako treba...i opet je to daleko od pravog kvalitetnog rip-a. Sta mu rade i koja podesavanja su tu u pitanju, sam vrag zna...

Iz nekog mog laickog zakljucka, moguce je da mu srezu malo RGB, ili samo smanje neku od njih i eto parsto MB manje, samo nijansu ce da vuce na plavicasto ako je RED skresan, recimo... malo zvuk unakaze...i ko zna sta jos isfiltriraju...

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

obradmi Moze da poboljsa kvalitet 12.04.2014. 07:52 #549212

broj poruka: 7723
sa Cyberlink meda esspreso ,ali je vrlo CPU i GPU zahtevan ,proces moze da potraje sa Cyberlink true theater.

count Kamen mudrosti ??? 12.04.2014. 09:19 #549215

broj poruka: 1354
Taj sve radi

perrakojot da 12.04.2014. 10:22 #549217

bez Tarje ni ne slusam,nije to to.... :( koncert je FROM WISHES TO ETERNITY ,sa klasicnog dvd-a,mislim, nije losa slika,dobar je zvuk,ali oduvek sam se pitao kako yify,axxo i sl a pogotovo yify napravi film od 1,8gb koji ima 16x puta bolju sliku i zvuk nego moj original koncert sa dvd-a koji je ``tezak`` 4gb???? pa mora da postoji neki program sa kojim oni to rade...mislim cak i 800mb film od yify-ja ima sliku za nijansu bolju od ovog mog VOB fajla....pa sam pomislio da je moguce da napravim i ja da ovo sto gledam,bude vrh kvaliteta slike i zvuka.... znaci eto ako yify napravi od babe devojku,zasto i neko drugi nebi mogao??? mora da postoji neki softver,ali mozda samo nismo toliko upuceni u to.... kad bi odgovorio neki profesionalac u poslu obrade filma i zvuka bilo bi super.....

gilopile ... 12.04.2014. 11:04 #549221

^
Upravo to i zborim. Ranije, kada sam ripovao DVD to DivX ( ono klasika ~700MB ), nije ni blizu kao ripovi axxo i yify. Cak se jednom pojavio i neki tut kako axxo rip-uje...Mislim da je bio u pitanju programce AutoGK. Koliko se secam, ima tu gooomila podesavanja koje treba ispodesavati, pratio sam uputstvo, ali opet nije to bilo to, tj. daleko od kvaliteta koji oni izvuku. Izgleda da ima neka caka, ali se to cuva u tajnosti, zbog cega, jbmlga.

blackwolf Re: da 12.04.2014. 11:10 #549222

broj poruka: 1505
Zbog toga što je njima izvor sa Blu-Ray-a.

Black Wolf

:: bez Tarje ni ne slusam,nije to to.... :( koncert je FROM WISHES TO ETERNITY ,sa klasicnog dvd-a,mislim, nije losa slika,dobar je zvuk,ali oduvek sam se pitao kako yify,axxo i sl a pogotovo yify napravi film od 1,8gb koji ima 16x puta bolju sliku i zvuk nego moj original koncert sa dvd-a koji je ``tezak`` 4gb???? pa mora da postoji neki program sa kojim oni to rade...mislim cak i 800mb film od yify-ja ima sliku za nijansu bolju od ovog mog VOB fajla....pa sam pomislio da je moguce da napravim i ja da ovo sto gledam,bude vrh kvaliteta slike i zvuka.... znaci eto ako yify napravi od babe devojku,zasto i neko drugi nebi mogao??? mora da postoji neki softver,ali mozda samo nismo toliko upuceni u to.... kad bi odgovorio neki profesionalac u poslu obrade filma i zvuka bilo bi super....
gilopile ... 12.04.2014. 11:11 #549223

Mislim da nesto dobrano ojade, ali se to ne odrazava toliko na kvalitet. Ukrote neki spektar boja garant...ili nesto slicno, zvuk se malo shebe, ali opet ne toliko da se primeti....

perrakojot Re: Re: da 12.04.2014. 11:22 #549226

gledao sam film iz 1978-e godine,koji je imao kvalitet snimka isti kao i recimo grudge match iz 2014-e godine,da nisu mozda `78-e imali blu rej ?? :) ja mislim da postoji neka caka,da u obradi videa moze da se napravi od babe devojka,ali kao sto gilopile kaze,to kao da se cuva kao strogo poverljiva tajna.....

:: Zbog toga što je njima izvor sa Blu-Ray-a
:: Black Wolf
DMCivan Re: Re: Re: da 12.04.2014. 12:00 #549233

broj poruka: 215
Nema tu nikakve tajne. Taj stari film koji si gledao je 99.9% remasterovana verzija.

Intel i5 4670k / Gigabyte Z87x-D3H, Patriot Viper 3 8GB @1600MHz / THERMALTAKE SPS-530M / Zalman Z9 Plus / Samsung SSD 120GB EVO + WD 2.5` Blue 640GB / Samsung BluRay SE-506 / A4Tech V5

:: gledao sam film iz 1978-e godine,koji je imao kvalitet snimka isti kao i recimo grudge match iz 2014-e godine,da nisu mozda `78-e imali blu rej ?? :) ja mislim da postoji neka caka,da u obradi videa moze da se napravi od babe devojka,ali kao sto gilopile kaze,to kao da se cuva kao strogo poverljiva tajna....
:: :: Zbog toga što je njima izvor sa Blu-Ray-a
:: ::
:: :: Black Wolf
imarkovic Re: Re: Re: da 12.04.2014. 13:04 #549243

broj poruka: 19008
Postoji program koji ti npr. isece snimak i napravi ga da bude potpuno isti kvalitet kao original, a program koji ce ti tek tako renderovanjem napraviti bolji snimak, tipa od VHS-a 1080p ne postoji, nema nikakve cake, fore, end of story.

To sto ti hoces se zove digitalno remasterizovanje:)

:: gledao sam film iz 1978-e godine,koji je imao kvalitet snimka isti kao i recimo grudge match iz 2014-e godine,da nisu mozda `78-e imali blu rej ?? :) ja mislim da postoji neka caka,da u obradi videa moze da se napravi od babe devojka,ali kao sto gilopile kaze,to kao da se cuva kao strogo poverljiva tajna....
Simon72 ... 12.04.2014. 13:12 #549244

Te koncerte ili filmove nisu snimali na vhs kvalitetu vec su snimali na filmskoj kameri. Kad su izbacivali vhs snimak u dvd kvalitetu ili snimali sa tv pa ripovali u dvix ili slicnom postojao je original u mnogo vecem kvalitetu pa ga je moguce verovatno izbaciti i u mnogo kvalitetnijem izdanju bez `remasterizovanja`.
Povecati kvalitet je nemoguce. Može se povecati rezolucija ali se tim ne dobija ništa jer je izvor loš.Tako nešto ne postoji. Remasterizovanje je kad postoji kvalitetan snimak gde se izoštri boja možda izoštri snimak te se audio napravi u digitalnom kvalitetu i slicne stvari al rezoluciju ne možeš remasterizovati ni profesionalnim programima ni uredjajima.

Imaš 3 koncerta u HD i ostale u dvd kvalitetu a ako je tvoj dvix možda je dvd ipak bolji kvalitet od tog što imaš.

blackwolf Re: Re: Re: da 12.04.2014. 13:35 #549249

broj poruka: 1505
Očigledno nisi čuo za remasterovane verzije starih filmova kao što DMCivan reče. Evo vidi ,film iz 1939 god a blu ray.

http://www.amazon.com/The-Wizard-Oz-Anniversary-UltraViolet/dp/B00CNW9Z6I

Sad se možda pitaš kako to, pa i pre 50 god su postojali bioskopi, i taj blu ray je izvučen iz filma za potrebe bioskopa a on daleko nadmašuje 1080p rezoluciju.

Black Wolf

darkoc78 csi? 12.04.2014. 13:39 #549250

broj poruka: 467
Probaj negde da nadjes neku verziju softvera koju koriste u csi miami i tako tim serijama za povecanje slika i poboljsanje videa hahahah

Simon72 ... 12.04.2014. 13:40 #549251

Taj film iz tridesetih i sedamdesetih nije sniman u vhs rezoluciji nego na filmskoj traci koja je znatno kvalitetnija od 1080p.

STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647168.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs