Ljudi, naime juce sam uspeo da oborim svoj win (nije mi to bila zelja, ali jbg, desilo se)
reinstalirao sam i prvo sto sam promenio jeste to da sam instalirao AIMP umesto Winampa. E sad posto sam resio da update-ujem programcice i da prelazim na neke druge stvari, sta vi mislite sta da update-ujem ili da prelazim na druge programe za koje smatrate da su bolji:
- Google Chrome (blago receno me smorio ali da li ima neko bolje resenje da nije Firefox/Waterfox i Opera/Opera next) - Ccleaner Pro - Google Drive (da li da predjem na Microsoft SkyDrive ili da ostanem na ovome) - Gom Player - Aimp - Nero 12 - microTorrent
Prihvatam sve savete i ponude, u principu smorili su me ovi programcici pa resih malo da se pozabavim njima ali ni sam nisam siguran sta radi bolje od ovoga pa da menjam?
do sad sam se vodio time da ne menjam ono sto dobro radi ali jbg, smorio sam se zestoko sa svim ovim programima
Zanima me samo da sledeci browser ako budem menjao, mora da ima povezivanje naloga posto vrlo cesto moram da koristim moj nalog da bih mogao da odem na neke sajtove itd.
hvala unapred .)
You can`t hurt me, hell, i can`t even hurt me. Electricity couldn`t kill me, Games couldn`t kill me, Internet couldn`t kill me. Did you really think your little jokes were going to kill me? I`m done with the winning cause i`ve already won.
Pa jedino mi pada na pamet umesto Nero 12 da ides na CDBurnerXP zbog zauzeca racunara u vidu HDD i sto Nero ima neke svoje servise koje konstantno rade i zauzimaju CPU i RAM.
You can`t hurt me, hell, i can`t even hurt me. Electricity couldn`t kill me, Games couldn`t kill me, Internet couldn`t kill me. Did you really think your little jokes were going to kill me? I`m done with the winning cause i`ve already won.
SkyDrive vec imas na 8-ci i radi odlicno.Ovo ostalo i ja sve koristim i sve je update redovno.Jedino ne koristim microTorrent ali svi programi rade i ponasaju se isto kao i na 7-ci.
M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100
Nego su me poneki programi smorili, i ja sve drzim up to date. Antivirus je McaFee tako da mi to ne treba, zadovoljan sam njime Sto se tice nero-a i ostalog, provericu .)
I preci cu na skydrive samo ako ga ima i za android posto mi treba i na telefonu ono sto imam na cloudu
Što se tiče microtorrenta ,novije verzije su skroz usrali ,nešto su se zajebavali sa keširanjem i nekim ostalim glupostima tako da sada konstantno diže hdd usage na 100% i zna da skroz zamrzne čitav komp ,mislim ako nemaš nikakvih problema sa njim nastavi da ga korsitiš ali ako primetiš da ti komp zamrzava na nekoliko sekundi vrlo je moguće da je do njega.Meni je lisica konstantno bila zamrzavala dokle nisam provalio da nije do nje nego to utorrenta.
:: Što se tiče microtorrenta ,novije verzije su skroz usrali ,nešto su se zajebavali sa keširanjem i nekim ostalim glupostima tako da sada konstantno diže hdd usage na 100% i zna da skroz zamrzne čitav komp ,mislim ako nemaš nikakvih problema sa njim nastavi da ga korsitiš ali ako primetiš da ti komp zamrzava na nekoliko sekundi vrlo je moguće da je do njega.Meni je lisica konstantno bila zamrzavala dokle nisam provalio da nije do nje nego to utorrenta ::
E vidis, zbog toga ja koristim funkciju da mi se torenti skidaju na particiji B:\ koja je na RAM-u tako nemam problema sa HDD. Kad se skine torent, on ga automatski prebaci na D:\
To hoce da se desava ukoliko je veci fajl, a HDD, recimo, ima spor write i eto belaja, jer mora prvo da napravi fajl/ove koliko je i torent `tezak`. Testiraj HDD-ove sa HD tune opcijom file benchmark. Pa ako tu cepa od 50-100mbps i torente neces primetiti kad skida, a ukoliko je HDD zabagovan i ne prelazi 10mbps, onda ce se itekako osetiti...ali ce krenuti normalno kada napravi fajl, a to je toliko vremena koliko i kad prebacujes toliko mb/gb na njega sa druge particije, recimo...
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
:: Što se tiče microtorrenta ,novije verzije su skroz usrali ,nešto su se zajebavali sa keširanjem i nekim ostalim glupostima tako da sada konstantno diže hdd usage na 100% i zna da skroz zamrzne čitav komp ,mislim ako nemaš nikakvih problema sa njim nastavi da ga korsitiš ali ako primetiš da ti komp zamrzava na nekoliko sekundi vrlo je moguće da je do njega.Meni je lisica konstantno bila zamrzavala dokle nisam provalio da nije do nje nego to utorrenta :: :: Black Wolf :: ::
Piči oko 110MB/s ali džabe ,kad sam probao da skinem Cloudy with a chance of meatballs 2 3d rip od 15GB zapucao je čitav komp nije strelica htela da se mrdne ,ali ono što ja govorim je da većina ostalih torrent klijenata nemaju ovaj problem kao i utorrent verzija 2.0.3 nije mi jasno zašto su bespotrebno brljavli kad je radio odlično ,trenutno korsitim qbittorrent i ima dosta stvari koje mi se ne sviđaju ,a verziji 2.0.3 hvali par funkcija tako da je ne koristim.
@Srdjanc Nema svako ramdisk :)
Black Wolf
:: To hoce da se desava ukoliko je veci fajl, a HDD, recimo, ima spor write i eto belaja, jer mora prvo da napravi fajl/ove koliko je i torent `tezak`. Testiraj HDD-ove sa HD tune opcijom file benchmark. Pa ako tu cepa od 50-100mbps i torente neces primetiti kad skida, a ukoliko je HDD zabagovan i ne prelazi 10mbps, onda ce se itekako osetiti...ali ce krenuti normalno kada napravi fajl, a to je toliko vremena koliko i kad prebacujes toliko mb/gb na njega sa druge particije, recimo.. :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: :: :: Što se tiče microtorrenta ,novije verzije su skroz usrali ,nešto su se zajebavali sa keširanjem i nekim ostalim glupostima tako da sada konstantno diže hdd usage na 100% i zna da skroz zamrzne čitav komp ,mislim ako nemaš nikakvih problema sa njim nastavi da ga korsitiš ali ako primetiš da ti komp zamrzava na nekoliko sekundi vrlo je moguće da je do njega.Meni je lisica konstantno bila zamrzavala dokle nisam provalio da nije do nje nego to utorrenta :: :: :: :: Black Wolf :: :: :: ::
E, jbg onda. Ko zna sta je onda tu problem...Inace, ja koristim micro torrent 2.2.1 od kad je izasao i nemam ama bas nikakvih problema. Sve sljaka odlicno.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Napisacu sta licno koristim sto smatram najodgovarajuce za sebe, a ti ces naravno koristiti sta ti odgovara. - 7zip obavezno x64 alpha poslednju verziju - TTcommander x64 8.1 - Chrome 5 stable, Firefox 19, Seamonkey (Chrome i Seamonkey za browsing, FF najbolje saradjuje sa javom) - VLC, MPC, KL ili CCCP kodek, i kad zatreba matori ASUS DVD player. - AiMP - Ashampoo 9.21 - utorrent (build 202 zbog klasicnog izgleda) - CCleaner pro x64 - i obavezno ESET Smart Security poslednji x64.
:: Nego su me poneki programi smorili, i ja sve drzim up to date :: Antivirus je McaFee tako da mi to ne treba, zadovoljan sam njim :: Sto se tice nero-a i ostalog, provericu . :: :: I preci cu na skydrive samo ako ga ima i za android posto mi treba i na telefonu ono sto imam na cloud :: :: You can`t hurt me, hell, i can`t even hurt me :: Electricity couldn`t kill me, Games couldn`t kill me, Internet couldn`t kill me :: Did you really think your little jokes were going to kill me :: I`m done with the winning cause i`ve already won. :: ::
:: RAM disk rodio za pikanje Hiden object ili point n click igrica kada se install u njemu: :: :: Nazalost, trenutno sam samo na 1GB memorije...explodirao bi OS kada bi pola otislo i na RAM disk : ::
Tacno, te sitne stvari su super. Pa i one MS igre poput Age of Mitology sto ima milion fajlova ispod 1 MB.
Imam 16GB Rama, 10GB sam posvetio Ram Disku, ne zalim. :)
Imam SSD, ali zasto da ga ostecujem kada mogu sve to na ramdisku, koji je jos i brzi. :)
Evo sebe citiram iz jedne od predhodnih tema:
``Moja upotreba Ramdiska se zasniva na torrente, downloade, prepakivanje fajlova (rar, zip, iso) i kad hocu neki program ili igru na brzaka da instaliram da proverim. Sve ovo se odvija na Ram disku zato sto ne zelim da trosim HDD ni SSD. Downloadovane fajlove i torente naravno prebacujem posle downloada na HDD, tj ni u kom slucaju Ramdisk ne sluzi za skladistenje, njegova funkcija je samo da se sacuva zdravlje HDD i SSDa.
Eh da zaboravio sam mu najosnovniju funkciju, na njemu mi je virtuelna masina, XP sam instalirao na njemu.``
Zasto Chrome 5? U principu mislim da shvatam zasto ali ipak da budem siguran da li je to zbog manje memorije koju glupi chrome uzurpira ili ipak ima nesto u toj ranijoj verziji?
Seamonkey nisam koristio ali bih moga da pogledam. Koristio sam Comodo Dragon, Safari, Chrome, Waterfox, Firefox, Opera, Opera next, (Dolphin na telefonu) ali to me sve vec nekako smara I nervira (U principu sto se browsera tice, ne znam ni ja sta hocu)
Za antivirus, I ja se slazem da je Nod neprikosnoven, ali sam ovaj McaFee dobio na poklon jednogodisnju pretplatu pa sto da je ne iskoristim do oktobra 2014 a tada cu gledati da predjem na neki drugi antivirus. Koristio sam NOD na XP-u I bio prezadovoljan (sprecio dva puta upad zbog MMOrpg-ova I hakovanja, lako za optimizaciju I sredjivanje sta hocu da mi skenira sta ne) sa ovim MCAFee se nekako bijem (zbog toga sto je na srpskom) :D
Sto se tice VLC vs Gom, meni nekako vise lezi GOM, tako da ja ne instaliram uopste codec-e sem ono sto mi on sam zatrazi a I tad uradim samo update I to je to. Opsti rat medju VLC I GOM korisnicima kao I za jos neke programcice.
Hvala svima na odgovorima I naravno jos uvek prihvatam sve savete (iovako sam ponovo rusio system (danas) posto sam saznao sta mi je sjebalo system) :D You can`t hurt me, hell, i can`t even hurt me. Electricity couldn`t kill me, Games couldn`t kill me, Internet couldn`t kill me. Did you really think your little jokes were going to kill me? I`m done with the winning cause i`ve already won.
:: Zasto Chrome 5? U principu mislim da shvatam zasto ali ipak da budem siguran da li je to zbog manje memorije koju glupi chrome uzurpira ili ipak ima nesto u toj ranijoj verziji
Iako je mnogo mator, odgovara mi jer totalno ima klasican retro izgled(prva verzija), GO button i nije nasminkan, a nisam gledao da li zauzima manje memorije, nije mi bitno jer imam 16G, koristim ga samo za surf, jer nazalost nova java ne moze da radi u njemu i nove ekstenzije ne funkcionisu, sve sam ja to sacuvao od ranije i rucno ih instalirao (ukupno 3), ali je zato izuzetno stabilan, ne oseca otvorenih 50 tabova(jedino Comodo Dragon mogu takodje da preporucim jer je mnogo stabilan pored ovog).
:: :: Seamonkey nisam koristio ali bih moga da pogledam. Koristio sam Comodo Dragon, Safari, Chrome, Waterfox, Firefox, Opera, Opera next, (Dolphin na telefonu) ali to me sve vec nekako smara I nervir :: (U principu sto se browsera tice, ne znam ni ja sta hocu
Ni ja ne znam sta hocu, pa i ja imam svasta, Seamonkey nije nista specijalno ali izgleda onako retro, stavio sam ga za promenu, u principu skroz je dobar, ima i mail klijent u sebi koji je nalik starijem thunderbird-u, u stvari koristi njegov engine, sto je vrh.
:: :: Za antivirus, I ja se slazem da je Nod neprikosnoven, ali sam ovaj McaFee dobio na poklon jednogodisnju pretplatu pa sto da je ne iskoristim do oktobra 2014 a tada cu gledati da predjem na neki drugi antivirus :: Koristio sam NOD na XP-u I bio prezadovoljan (sprecio dva puta upad zbog MMOrpg-ova I hakovanja, lako za optimizaciju I sredjivanje sta hocu da mi skenira sta ne) sa ovim MCAFee se nekako bijem (zbog toga sto je na srpskom) :
Ja da sam dobio Kaspersky, opet bih stavio NOD. Zar nema taj McAfee selekciju jezika interfejsa?
:: :: Sto se tice VLC vs Gom, meni nekako vise lezi GOM, tako da ja ne instaliram uopste codec-e sem ono sto mi on sam zatrazi a I tad uradim samo update I to je to. Opsti rat medju VLC I GOM korisnicima kao I za jos neke programcice
Pa nije rat, vec sta ko koristi ono sto mu je po ukusu. Ni VLC-u ne trebaju kodeci uopste, ja to samo extract-ujem i koristim kao portable, ne instaliram nista sto ne mora, to sam naveo zbog MPC-a, njemu su potrebni.
:: :: Hvala svima na odgovorima I naravno jos uvek prihvatam sve savete (iovako sam ponovo rusio system (danas) posto sam saznao sta mi je sjebalo system) : :: You can`t hurt me, hell, i can`t even hurt me :: Electricity couldn`t kill me, Games couldn`t kill me, Internet couldn`t kill me :: Did you really think your little jokes were going to kill me :: I`m done with the winning cause i`ve already won. :: ::
Pa mozda pocnem da koristim Comodo ili SM, chrome me nervira vise, ali mi opet treba neki koji ima povezivanje acc a nisam proverio da li to imaju Comodo I SM, u svakom slucaju hvala.
McaFee ima opciju promene jezika ali ne za ovu stvar koju dobijas, nazalost. Probao sam, nije da nisam, posto mi je lakse da se snalazim na engleskom nego na srpskom kada su racunari u pitanju ali nema sanse, jednostavno mi ni neda u opcijama da promenim, a kada hocu da instaliram englesku verziju, napise mi jednostavno error zato sto nemam kljuceve ni nista. Sto se noda tice, iznervirao sam se dok sam koristio 7-icu, zato sto nisam mogao da nadjem verziju koja radi kako treba I da nadjem kljuceve, morao sam svakih 5-6 dana da ih trazim I da gubim vreme (nazalost) Mada ako znas neki link, sibni ga pa da se pozabavim time.
Hahahahahahahah, e ne da si me nasmejao sada nego sam pao sa stolice, hahahah, joj kad se setim samo nasih gluposti, 4 sekunde sa nasim drugim komsijom I kad pocne da se provaljuje sa njegovom sestrom tamo negde (da ne kazem sada...) I da ne zapocinjem offtopic.
Pazi kada imam nsanedown u bookmarku I nikada mi nije palo na pamet da ga potrazim tamo... krelac... hvala komso na tako lepom podsecanju na taj sajt I nasu tako `lepu` proslost :D
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647169. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.