Ako neko moze da mi objasni kako da ubacim kratak tekst (par reci i broj) ispod strane, ali da to bude van margina i da se vidi u pdf-u koji napravim. Dakle u delu koji se obrezuje, a sluzi samo kao instrukcija pri stampi. Evo jedne strane: http://i41.tinypic.com/f3e63k.jpg Taj tekst bi isao u produzetku `Untitled-3 2`, stavio sam npr. ovako: kod strane 25
Imam 25 stranica, i ispod svake bi trebalo da stoji drugaciji tekst (odnosno broj), dakle nije isti za svaku stranu.
Ako neko zna i hoce da pomogne, bio bih mu zahvalan.
tebi treba impozicija - imas u samom indesign-u da dodas sve markere, cajtne, itd itd tj samo dise na print meni i biras sta ti treba i odstampas pdf. a imas i plug-in-ova za impoziciju - ili pak napravi jel za ih par mm sa svake strane veci fajl pa turi sve to (ne bih preporucio) tako da ili neki plug in ili idi na print opciju i vidi sta ti treba i stampaj pdf. miccosmo
Mislio sam da mozda opcija dodavanja teksta van margina postoji u samom InDesign-u, bez stavljana dodatnog plugin-a. Medjutim, izgleda da nema. Nije mi bilo drago da u gotovom pdf-u koji izadje iz InDesign-a bilo sta menjam, ipak sam instalirao Foxit, i krajnje jednostavno se doda tekst. Koliko vidim nema nikakve promene u kvalitetu fotografije koja je u pdf-u, sto mi je bilo najvaznije. Nadam se da Foxit editor sam ne manja parametre koji su postavljeni u InDesign-u. Ako se ispostavi da nista ne menja, onda je ovo najjednostavniji nacin da se stvar resi. Hvala svima.
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647267. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.