Okvir u kojem ce text biti smesten, moguce je pomerati po volji.
08.12.2013. 21:50
status: user broj poruka: 11001
Kada pises `ispred...u pozadini`, verovatno mislis da tekst bude u prvom planu, odnosno u drugom planu (`zadnjem`) a sve to U SLICI, je li tako? Inace, samo ubacivanje teksta u sliku (podrzani i nasi fontovi) moze da ti odradi i najjednostavniji program za `posmatranje i editovanje`, tipa Farstone odnosno XnView...
Imam text preko A4 lista i u donjem desnom dijelu imam sliku razmjera 30mmx30mm. Sada tu gdje slika prolazi text. Slika treba da bude u pozadini, a text da bude ispisan preko nje. Znam da u Wordu ima ono da text bude ispred ili iza slike ali ovdje ne mogu da nadjem to.
zasto ne pogledas kad ti tako nesto zatreba tutorijal na youtubu, uglavnom su opcije jednostavne za ta pdoesavanja, samo ih ima puno a pojedini dugmici su mali pa se ne uocavaju odmah, kao ranije kad sam pocinjao da radim u Photoshopu nisam znao da ove alatke levo imaju tu malu strelicu kad se klikne otvorese nove opcije :))
Inace proveri da nije tom layer-u sa textom povecan opacity pa ti je zato kao iza slike....
EDIT: e jbg nisam video da je un1 vec odgovorio :)
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647267. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.