Dakle od večeras mi u oba plejera na bilo kom filmu sa bilo kojim prevodom izlaze što se tice latinice umesto ć,č i đ neke kvačice, dok sto se ćirilice tice sve je ok, probao sam sa raznim fontevima i podesavanju skripti u samim plejerima na central european i western ali nista ne pomaže, samo ova tri slova mi prave problem sve ostalo je ok, zna li neko u cemu je štos, do večeras je sve bilo ok....
bstaletic je u pravu ako hoćeš da gledaš sa latinicom, a ti si namestio kodnu stranu 1251 za ćirilicu. Neće da može oba odjednom na istom plejeru.(na BS-u namesti 1250, ana VLC-u 1251 i imaš to šta ti treba).
Namesti VLC kao sto ti je bstaletic napisao i uzivaj u najboljem player-u, pot i km su rupicasti, i ne renderuju tako kvalitetno prevod kao VLC
:: Dakle od večeras mi u oba plejera na bilo kom filmu sa bilo kojim prevodom izlaze što se tice latinice umesto ć,č i đ neke kvačice, dok sto se ćirilice tice sve je ok, probao sam sa raznim fontevima i podesavanju skripti u samim plejerima na central european i western ali nista ne pomaže, samo ova tri slova mi prave problem sve ostalo je ok, zna li neko u cemu je štos, do večeras je sve bilo ok....
po upustvu bstaletic-a, ali BS i KM player nema sanse posto od skripti ima Western zatim cirilica i od evropskih samo central, naravno tu je i nekoliko grckih, arapskih, kineskih, hebrejskih skripti a od Eastern European ili windows nema nista. Bas cudno posto je do juce sve funkcionisalo i po odavno, to sam namestio jos pre godinu dana najmanje a sinoc mi se desilo to sa kvacicama i rekoh da probam sa cirilicom i stavim skriptu na cirilicu i prevod isto i naravno sve normalno ali zato ladno mi u bs-u i KM-u skripte nestale za latinicu.....
Zaboravio sam da napisem, probao sam i tu skriptu u KM ali problem i dalje prisutan..... dakle samo skripta Eastern European (Windows-1250) u VLC-u radi posao.....
Pa do sinoc nisam ni ja imao nikakav problem ni sa jednim programom..... ja vise tripujem nesto na Win jer nemoguce da mi se od sinoc u sva tri plejera to poremetilo, mozda posle win updejta od pre neki dan pa nisam primetio do sinoc kad sam hteo neki film da ogledam..... ali sto je najcudnije nemam problem sa svim slovima znaci samo č,ć i đ..... ostala latinicna slova sa kvačicama š i ž izlaze normalno... neki ko zna koji zajeb se desio.....
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647267. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.