Desava se sledeca stvar: http://www.dodaj.rs/f/1W/dE/20uHyrOP/untitled.png kod odredjenih mejlova, naime zaglavlje i sve pise lepo cirilicom ali sam tekst mejla bude u ovim kockicama. Kada taj tekst selektujem i kopipejstujem u Word 2010 uredno se vidi sve (Font Helvetica, 12 pt). Kod nekih drugih mejlova sa cirilicnim slovima se uredno vidi sve bez ovih anomalija. OS je Windows 7 64bit. Sve updateovano do poslednjeg updatea.
Jedno od resenja je bilo da promenim system locale u regional and language settingsu na Serbian Cyrillic i tada je sve ok, ali onda mi pobrljave drugi programi. Drugo resenje (privremeno) je bilo da selektujem bekap folder sa fontovima i instaliram ponovo sve fontove i onda nakon ponovnog otvaranja Outlooka 2010 i gledanja mejlova do sledeceg restarta sistema sve bude ok. Nakon toga opet kockice.
U samim podesavanjima Outlooka nisam moga nista, nista ne menja ni kad se menja text encoding (Unicode UTF-8, Central European, ...) ... a takodje u samom podesavanju ne mogu da nateram outlook 2010 da non-unicode (da ih tako oslovim ako jesu) mejlove otvara nekim fiksnim fontom (npr times new roman, verdana,sta znam)
Ocajan sam skroz
Ima li kakvog resenja? Juce sam reinstalirao Office 2010 ali sve je ostalo isto...
Jedino trajno resenje je da odes u Control Panel pa Regional and Language settings pa da tamo promenis System locale na Serbian (Cyrillic). Jeste, kao sto rekoh, poebace ti ostale non-unicode programe (tipa VLC player ako ga koristis) ali u mom slucaju neophodniji su mi mejlovi nego glupi VLC, iako ga smatram mnogo boljim resenjem od MPC-a i ostalih bloatware-a.
Ajd uzdravlje i javi jel ti pomoglo.
P.S. Isti ti mejlovi se na WinXP sa starim dobrim Outlook Expressom vide kako treba. Ove novotarije samo unose pometnju u zivot (
:: Imam isti problem i radim isto sto i ti copy/paste :: Nisam nasao drugi nacin, a da mi zavrsava posao :: :: Sve sto radimo, radimo za svoju decu, nikada nece biti svjesni. :: ::
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647267. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.