Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
Gde Skype cuva korisnicko ime i lozinku?
STRANA 1 OD 1
luja-88 Gde Skype cuva korisnicko ime i lozinku? 22.09.2013. 12:43 T54727

status: user
broj poruka: 1660
Problem je sledeci:
Prso HDD, losi sektori... Ne moze da se podigne instalirani sistem (Win 7) ali pojedinim podacima jos uvek moze da se pristupi preko neke live distro). Covek, ciji je racunar, je zaboravio svoje Skype ime i lozinku, a potrebni su mu za obavljanje posla. Da li postoji mogucnost da se to izbunari iz nekog fajla (za lozinku slaba vajda, pretpostavljam)?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gilopile ... 22.09.2013. 13:16 #515497

broj poruka: 9459
Folder se nalazi u C:\Users\YOURUSERNAME\AppData\Roaming\Skype\. Tu su sve poruke, slike, username, ali pass ce morati ponovo kucati. Ako ga je zaboravio, onda neka ide na `forgot your password` i resetuje ga. Naravno, treba da zna e-mail preko kojeg je pravio acc.

Mali hint, Ako je sklon zaboravljanju, neka sve svoje lozinke i username pise u neko blokce. Nema sigurnije, a uvek su podaci dostupni :)

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

luja-88 Re: ... 22.09.2013. 13:51 #515502

Hvala.
Sto se tice reseta lozinke, vec je poznata procedura. A to za pisanje u blokce... paa... oni koji su skloni zaboravljanju, i to blokce zature u veoma kratkom roku =] (sretao sam se i sa njima).

Kad stigne novi disk, pokusacu da napravim sliku sistemske particije i uradim popravku sistema kada je prebacim na novi disk. Ne znam da li ce uspeti posto je disk prilicno ostecen ali vredi pokusati.

:: Folder se nalazi u C:\Users\YOURUSERNAME\AppData\Roaming\Skype\. Tu su sve poruke, slike, username, ali pass ce morati ponovo kucati. Ako ga je zaboravio, onda neka ide na `forgot your password` i resetuje ga. Naravno, treba da zna e-mail preko kojeg je pravio acc
::
:: Mali hint, Ako je sklon zaboravljanju, neka sve svoje lozinke i username pise u neko blokce. Nema sigurnije, a uvek su podaci dostupni :
:: - Majstore, da li će ići ili neće ići
:: - Hm, mislim da će biti čupavo.

MACHINE Tesko 22.09.2013. 13:56 #515507

broj poruka: 5710
Pre nego pokusas sa pravljenjem slike (najbolje koristi minitool partition wizard, bootabilni sa diska na disk), odradi HD regenerator 2011 kako bi pokusao sa reparacijom ili migracijom sektora na zdrave, tek onda pokreni ghosting.

`Kada bi se celokupno znanje medicine bacilo na dno okeana, to bi bilo u korist covecanstva a na stetu riba`

gilopile ... 22.09.2013. 14:05 #515509

broj poruka: 9459
Da, da, kako veli strojcek, obavezno propusti HDD sa HDregenerator-om, pa tek onda pravi sliku...

Susretao sam se i ja sa takvim likovima koji gube lozinke. Jednostavno ih zabole da to zapamte ili negde sacuvaju, pa posle cimaju i traze od mene da im to resavam. A u najvecem slucaju ne znaju ni svoj e mail i eto problema :) Nekada znam i da budem jako grub sto se toga tice, i svoje stalne musterije znam da posaljem u tri lepe i zavrsim posao sa njima za vek vekova, jer oni misle da je moja duznost da im pamtim te licne podatke...zasu! Mogao bih do sutra ovde da pisem o takvim primerima...

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

luja-88 Re: 22.09.2013. 14:22 #515512

Hvala na predlozima.
Sad samo cekam da se javi Hyper za onaj WD Blue od 500GB. Ako do sutra-prekosutra neko ima jos koji pametan predlog, neka slobodno kaze.

Pozdrav!
ICEsd Re: ... 22.09.2013. 15:50 #515528

broj poruka: 2158

Auu jeza.

Ne bi bilo lose da zapises i objavis neku knjizicu, bice interesantno procitati je.Humor je zakon.

:: Susretao sam se i ja sa takvim likovima koji gube lozinke. Jednostavno ih zabole da to zapamte ili negde sacuvaju, pa posle cimaju i traze od mene da im to resavam. A u najvecem slucaju ne znaju ni svoj e mail i eto problema :) Nekada znam i da budem jako grub sto se toga tice, i svoje stalne musterije znam da posaljem u tri lepe i zavrsim posao sa njima za vek vekova, jer oni misle da je moja duznost da im pamtim te licne podatke...zasu! Mogao bih do sutra ovde da pisem o takvim primerima..
:: - Majstore, da li će ići ili neće ići
:: - Hm, mislim da će biti čupavo.

luja-88 Akcija uspesno zavrsena. 24.09.2013. 21:33 #516121

HDD Regenerator nije mnogo pomogao. Relocirao je nekoliko stotina sektora ali se pri svakom sledecem pristupu HDD-u broj losih povecavao. Pretpostavljam da je glava ostecena pa drlja po povrsini diska il` sta vec... Bez obzira na to sam pokrenuo MiniTool Partition Wizard i na nov HDD iskopirao sve sto je moglo. Izvadio stari HDD, pokrenuo instalaciju Windows-a, uradio popravku sistema i sve super sljaka (bilo je i neke gamadi, al` to sam lako pocistio Avast-om i Malwarebytes-om).
Ono sto je coveku trenutno najbitnije je da sljaka Skype nalog (automatski login), a za sifru neka se snalazi. U najgorem slucaju, sada bar moze da pristupi kontakt listi i prebaci je na nov nalog.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647267.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs