Koristim podesavanja IMAP4 za proveru imejla. To znaci da ni jedan uredjaj sa kojim proveravam mejl ne skida poruke sa servera, nego ih svi pregledaju, a poruke ostaju `tamo negde daleko` (na serveru).
E sad, problem je sto sam dogurao do punog servera (imam 500MB). Kako odraditi backup starih poruka (skinuti sa servera poruke preko mesec dana starosti), a zadrzati nove (do mesec dana starosti) i nastaviti sa radom? Ima li aplikacija za nesto tako? Nije valjda da su osmislili imap4 i nisu razmisljali o napunjenosti servera (koliki god da je kad - tad ce biti pun)
Ili cu morati download svih poruka (na netbook), pa da se slikam sto se tice provere prethodnih poruka sa drugih uredjaja (telefon, tablet, laptop, desktop)
Unapred hvala, pozdrav. - Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Cini mi se da sam cuo da je moguce izvrsiti import/sync u live.com
03.09.2013. 20:14
status: user broj poruka: 11001
to jest hotmail account (web mail server). Raspitaj se o tome. Drugo resenje: manual upload na neki web mail account (live, gmail itd.) ili kao plain texts+attachments na neki cloud storage...
Otvoris client, oznacis poruke mesec dana starosti, iskopiras ih na lokalni folder u okviru clienta, obrises ih iz inbox-a i posto imap4 vrsi sihronizaciju obrisace ih i sa servera, ukoliko ne, uvek mozes da odes na server i obrises ih. Ne znam koji client koristis ali preporucujem Thunderbird koji ima mogucnost da automatizuje brisanje i sam backup je relativno prosta operacija.
Upravo koristim Thunderbird na Linuxu. Vidim da ima mogucnost snimanja po raznim folderima kopije poruka, ali ne vidim opciju da taj lokalni folder bude na disku gde mu ja kazem? Ajd` kratak tutorial, ako imas vremena.
Unapred hvala.
Pozdrav. - Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
:: Otvoris client, oznacis poruke mesec dana starosti, iskopiras ih na lokalni folder u okviru clienta, obrises ih iz inbox-a i posto imap4 vrsi sihronizaciju obrisace ih i sa servera, ukoliko ne, uvek mozes da odes na server i obrises ih. :: Ne znam koji client koristis ali preporucujem Thunderbird koji ima mogucnost da automatizuje brisanje i sam backup je relativno prosta operacija :: :: i5 750 : cm 212+ : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb : samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : benq g2750 a4tech x7 :: ::
Vec ce biti u sklopu clientovog interface i samim tim ce se nalaziti u base fajlu, koji se nalazi pod User folderom. Izguglaj gde ga Thunderbird krije.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Upravo tako, Thunderbird ima container fajl u kome skladisti mailove, i ukoliko iskopiras taj fajl u svez thunderbird pojavice se mailovi cak i u slucaju imap4 inboxa, saznao sam to na tezi nacin :/ :D Ako se dobro secam mozes i samo mailove direktno da iskopiras u neki dir na disku drag and drop-om, ali ne drzi me za rec, u sustini moguce su razne varijante pa isprobaj sta ti najvise odgovara.
Iskopiram ja sinoc u novi folder u okviru Local folders mailove iz Sent. Izbrisem sent do mesec dana i sve super. Danas upalim TB i nema foldera sent u Local folders - u koji sam iskopirao.
Srecom nisam izbrisao jos mejlove iz trasha, pa cu probati vracanje, mada mi je prijavljivao gresku da nema mesta... Katastrofa.
Pozdrav. - Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
:: Upravo tako, Thunderbird ima container fajl u kome skladisti mailove, i ukoliko iskopiras taj fajl u svez thunderbird pojavice se mailovi cak i u slucaju imap4 inboxa, saznao sam to na tezi nacin :/ : :: Ako se dobro secam mozes i samo mailove direktno da iskopiras u neki dir na disku drag and drop-om, ali ne drzi me za rec, u sustini moguce su razne varijante pa isprobaj sta ti najvise odgovara :: :: i5 750 : cm 212+ : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb : samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : benq g2750 a4tech x7 :: ::
Slusaj, Kada napravis folder u okviru Thunderbirda (recimo da se zove BACKUP), u njega iskopiras sve mailove koje zelis da bekapujes i taj folder se vise ne sinhronizuje sa IMAP4 serverom i samim tim poruke se iz njega ne brisu. Ako zelis da ih bekapujes trajno, procitas ovaj link
ili jednostavno exportujes sve poruke iz tog foldera na zeljenu lokaciju.
Nikakvi folderi BACKUP se ne formiraju na hard disku ili bilo sta slicno. Dakle, ako zelis da ti ti mejlovi uvek budu pri ruci, samo napravi folder u okviru Thunderbirda, nazovi ga kako zelis i iskopiraj poruke u njega.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Ne kapiram, sta je nestalo? Nestao ti je regularni sent folder ili novi lokalni `sent` (zasto bas isto ime, stvara konfuziju?) ili oba ili samo neke poruke u nekom od njih?
Vmarc ti je sve lepo objasnio.
Proveri da li thunder ima opciju pop3 naloga ali da ne brise poruke sa servera. Jezim se imap4 od kad sam imao havariju sa mailovima kompletnog godisnjeg poslovanja, na srecu uspeo sam da ih povratim iz container fajla.
u kom delu Thunderbirda treba da napravim novi folder? Imam tri email adrese koje proveravam, sve tri IMAP4. I pravio sam u njima foldere tipa: bitno, masine,... i sve se lepo sinhronizuje i odakle god pristupam, sve vidim. Zato sam stavio folder u `Local folders`. I pojavio se taj folder koji je nazvan sent-od-pre i sve je tu. Caka je bila da disk na koji sam smestio poruke nije bio mauntovan.
Interesuje me kako exportujes poruke iz Thunderbirda? Pokusao prevlacenjem, ovde u Linux Mintu nece da ih snimi u poseban folder.
Pozdrav.
- Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
:: Slusaj :: Kada napravis folder u okviru Thunderbirda (recimo da se zove BACKUP), u njega iskopiras sve mailove koje zelis da bekapujes i taj folder se vise ne sinhronizuje sa IMAP4 serverom i samim tim poruke se iz njega ne brisu. Ako zelis da ih bekapujes trajno, procitas ovaj lin :: :: http://email.about.com/od/mozillathunderbirdtips/qt/Find_Thunderbird_Profile_Dir.ht :: :: ili jednostavno exportujes sve poruke iz tog foldera na zeljenu lokaciju :: :: Nikakvi folderi BACKUP se ne formiraju na hard disku ili bilo sta slicno :: Dakle, ako zelis da ti ti mejlovi uvek budu pri ruci, samo napravi folder u okviru Thunderbirda, nazovi ga kako zelis i iskopiraj poruke u njega. :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH :: with Retina displa :: 2.5GHz dual-core Intel Core i :: Turbo Boost up to 3.1GH :: 8GB 1600MHz memor :: 128GB flash storag :: Intel HD Graphics 400 ::
Koristim na poslu tako da ne mogu u ovom trenutku napamet da ti kazem ali ako to ne funckionise, morala bi da postoji opcija export, ali sam skoro sugiran da sam obicnim prevlacenjem to radio.
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647267. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.