ULTIMATE FIREFOX BUDŽENJE ( za obične smrtnike – no ssd varijante )
STRANA 1 OD 1
hecate
ULTIMATE FIREFOX BUDŽENJE ( za obične smrtnike – no ssd varijante )
21.08.2013. 21:17
T54328
status: user broj poruka: 472
1. Instalirati program: http://www.softperfect.com/download/freeware/ramdisk_setup.exe 1.1. Podešavanja: 1.1.1 Image/Create Image: veličina 512MB, fajl sistem fat32 1.1.2 Disk/Add, otići na mesto gde je kreiran image, mount-ovati, kreirana nova RAM disk particija, u advanced opcijama ima da se čekira na koliko vremenski da radi save (može, ne mora ) 1.1.2.1 Obavezno štiklirati opciju „save contents to image“, time kada se restartuje sitem sačuvaće aktivan ram na hard ( slično hibernaciji )
3. Instalirati: http://sourceforge.net/projects/ffpreloader/ poslednji diajlog, gde pita da se diže sa sitemom, deštiklirati i odraditi sledeće: SoftPerfect RAM disk manager/Tools/Applications/Add i dodati dati program, npr. F:\Program Files (x86)\FirefoxPreloader\FirefoxPreloader.exe
4. Podešavanje FireFoxa: 4.1 Firefox/Options/Options/Advanced/General: isključiti „use smooth scrolling“ – zna da cima žešeće processor pri skrolovanju stranica 4.2 Firefox/Options/Options/Advanced/Network/Cached Web Content/Override Automatic Cache Management, štiklirati i ukucati 350MB ako već ne stoji ( može i veći broj, ali je u vezi sa tim koliko rama rezervišeš za „RAM disk“ )
5. Finija štelovanja FireFireFoxa: Goto tools -> Add-ons -> Extensions -> Isključiti ekstenzije koje se ne koriste Goto tools -> Add-ons -> Plugins -> Isključiti sve plugin-ove koji se ne koriste
U Firefox loaction bar, kuca se about:config, „biću pažljiv“ varijanta, izmene:
6. Premeštanje FireFox keša na ram: about:config browser.cache.disk.parent_directory=F:\ (drive letter koje se odnosi na RAM disk )
7. Premeštanje Firefox profila na ram: 7.1. start/search, kucati %APPDATA%\Mozilla\Firefox\ pa enter, desni klik copy, na Profiles folder, pa uraditi paste na “RAM disk”, znači - f:\Profiles\ će biti kreiran 7.2 u istom folderu gde je Profiles folder na C: disku, odakle smo kopirali u fajlu “profiles.ini” promeniti: IsRelative=0 Path=F:\Profiles\uslovniProfilIme ( znači samo drive letter promeniti )
Rezultat: Surfovanje 2-3 puta je brže, e sad, ako nedo Bog imate ssd kao sitemski disk, možda sve ovo igranje i nije neophodo, a sa druge strane možda još više ubrza surfovanje, uvek treba imati na umu sledeće:
Upis i čitanje: hard disk – oko 100MB/s, SSD – oko 500MB/s, RAM memorija – oko 8GB/s. Jasno je ko je najbrži.
Hvala za ovo radio ko zmnaj kod mene samo nisam instalirao one programe pod stavkama 1. 2 i 3 i nemam ssd ali radi da nemogu da verujem, pre mi ucitavalo, po 5 sek stranicu a, sad mozda mu treba od 0.5 do 0.7 sekundi.Mnogo brzo hvala jos jednom.
J&W IP35 Pro Intel E8400 3Ghz 2x2 GB Kingston DDR2 800Mhz MSI GTX460 OC 1GB Western Digital 250GBAAKS Western Digital 640GB Blue Western Digital 1TB Black Western Digital 1TB Green Chieftec GPS-550AB-A 550w
Znam da se ljudi plaše novih stvari, i svaka radikalnija ideja se stavlja pod mikroskop.
Ako mi završava posao, što bih bilo šta eksperimentisao. Ovo upustvo je namenjeno ljudima koji žele da izvuku maksimum iz svojih računara.
Ko je zadovoljan i `pola-pola` rešenjima, i to je ok, samo je to, kao kad vodiš ljubav sa devojkom, i kad si pri kulminaciji ona ti kaže, dosta je bilo, nešto me zabole glava...
Odlicno za one koji ne iskoriscavaju u potpunosti svoj RAM. Meni je, npr. i 16GB postalo malo pa ne mogu sebi da priustim koriscenje RAMDisk-a...
Propustio si par stvari u FF-u.
content.notify.ontimer mora biti ukljucen za dosta content.* funkcija. Takodje, content.interrupt.parsing mora biti ukljucen da bi radio content.switch.threshold
Dakle, samo je potrebno dodati sledece: content.notify.ontimer=true (New -> Boolean) content.interrupt.parsing=true (New -> Boolean)
Po meni je sledeca stavka skoro nebitna za brzinu ucitavanja, a mogla bi zeznuti pravilan prikaz stranice dok ista nije 100% ucitana: browser.display.show_image_placeholders=false
Moram reci da je i plugins.click_to_play=true po meni nebitno za brzinu ucitavanja. Sto se tice funkcionalnosti, utisci su subjektivni... nekom ta opcija odgovara, nekom se uopste ne svidja, a evo sta bi trebalo da radi: http://youtu.be/v0l_KHjXg_s Inace, kod mene nece da radi bez ove ili slicne ekstenzije: http://goo.gl/L39uhS
Sto se tice RAMDisk-a, postavlja se pitanje da li je particija od 512MB dovoljna. Nisam upoznat gde se idu temp video snimci (sa YT i sl.). Da li i oni idu na taj isti RAMDisk ili na neku drugu lokaciju? Sta se desava ako idu, a ponestane prostora (veoma izvesno)? Pretpostavljam, `pucanje` i ponovno ucitavanje snimaka... Meni bi to bilo svejedno posto sam na FTTH, ali jos uvek ima dosta onih koji koriste ADSL do 2 Mb/s i to im nikako ne bi odgovaralo. U principu, bezbolnije je sacekati par sekundi vise za ucitavanje stranice nego nekoliko minuta za `baferovanje` snimka koji ce se mozda odgledati vise puta (znam puno onih koji upravo ovo rade).
ovde ti je moj post kako da media player classic uzme tu funkciju. Što se veličine kreširanja tiče to je limitirano na 350MB, tako da ne može da probije 512MB i da hoće. Ja mislim da yotube se kešira u temp folderu windows, ali možda grešim. A za yotube je uvek neki eksterni `video player` bolje radio prikaz nego standardni flash.
Povećanje RAM diska na 1GB i sl zbog mogućeg nestanka mesta za keširanje iz mog iskustva se nije nikada desilo, tako da je po meni traćenje rama. Firefox sam po sebi zna da resetuje keš, usled tripovanja ili nepravilnog gašenja. Tako da za 6 meseci korišćenja 350MB za keš je i više nego što mi treba, a kako je keširanje direktno na RAM, gotovo da nema razlike između prvog otvaranja internet stranice ili otvaranja sa već keširanom stranicom.
content.interrupt.parsing je po defaultu uključen u najnovijem firefoxu, kao i ontimer varijanta. Neka štelovanja sam namerno izostavio jer su već implementirana u novijim verzijama firefoxa.
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647267. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.