Veliki Brat - kako se zaštiti od nadgledanja i sl. predlozi
STRANA 1 OD 1
hecate
Veliki Brat - kako se zaštiti od nadgledanja i sl. predlozi
18.08.2013. 00:47
T54282
status: user broj poruka: 472
U današnjem svetu stalne kontrole i špijuniranja, kako od strane lokalnih provajdera tako i od naše prekookenske braće Amera, kako se zaštiti i imati koliko, toliko privatnost i anonimnost ???
Aplikacija koju sam lično testirao i ima namenu da se gledaju sadržaji gde su uvedene restrikcije na nivou zemlje je `Spotflux`:
Nema zastite. Redovno na racunarima korisnika zaticem spijunski softver. Ne obaziri se na to, osim ako nisi bogat/ politicki aktivan i bitan/ ili ne treba da naslijedis malo bogatstvo. Ne mozes nista uraditi. Ne opiri se. Mi smo Borg. Bices asimiliran, htio to ili ne.
Sve sto radimo, radimo za svoju decu, nikada nece biti svjesni.
AMD Phenom II 955 BE MSI 970A-G46 AMD 7970 4x 4GB DDR3 1.6GHz 2x 320GB SATA II RAID0 1x 750GB SATA II 1x 3TB SATA III SB Live 5.1 Digital Corsair 750TX
Je da odes u mesto Sveti Ilija blizu Vranja... Onda tamo prikacis racunar na vetrenjacu ili vodenicu koju sam napravis... Svaki upit u Gooogle saljes po postaru (slaba karika)... Postar navraca jednom u nedelju... eventualno dve... i donese ti isprintan rezultat pretrage, ti markerom oznacis sta te interesuje i vratis nazad sa postarom kad krene u postu... Opet za nedelju ili dve dobijes ono sto te interesuje...
E sad sto je bitan Sveti Ilija, e pa sinko tamo radari, aviJoni, Caja, Baja i kuchine ne mogu da te nadju zato sto tamo sateliti ne mogu da te snime nesto u tim brdima hefta satelite tako da si siguran ko da si na glavu natakao ALUfoliju ALI dupli sloj...
Nadam se da smo ti bar malo pomogli... jer privatnost je na prvom mestu...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
Nek mi cita postu ko god hoce i slicno, zabole me i ovako ce da se smori i nece se niti zabaviti a kamoli da ima dinar iz dzepa da mi istrese i slicno...
Stvar privatnosti nije samo u tome da li ti neko gleda mail ili prati šta radiš na internetu:
Da smo stvarno tako liberalni, što onda lepo ne bismo držali ulazna vrata otključana, a na fesjbuku lepo stavljali do znanja ljudima kad i gde idemo na letovanje i šta smo dobili za rođendan. Garantujem da bi nas dočekalo `lepo iznenađenje` kad se vratimo sa zaluženog odmora.
To da li me neko gleda ili ne je i te kako bitno, ne zbog dobrih ljudi, već onih `drugih`, sklonih, podmetanju noge, lažnih informacija i svih vidova presije i maltretiranja.
:: Nek mi cita postu ko god hoce i slicno, zabole me i ovako ce da se smori i nece se niti zabaviti a kamoli da ima dinar iz dzepa da mi istrese i slicno.. :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz :: Cooler:TitanVanesa- :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce x3 O :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mouse:Mx 51 :: Screen: Dell :: ::
Ništa onda se ti lepo baci u javne oglase, skroman baja, pozamašnih gabarita ( gde je bitno ), voljan da se druži. Sado, mazo, ko šta voli, nek izvoli, a povrh svega šta god vam je potrebno ili vam se čini lepo, slobodno možete poneti sa sobom kao vid naplate što ste se uopšte i mlatili sa mnom...
:: Sto se mene tice sa mnom moze da proba ko god hoce.. :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz :: Cooler:TitanVanesa- :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce x3 O :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mouse:Mx 51 :: Screen: Dell :: ::
Druze postoji razlika izmedju stavi iako te niko ne tera u oglase da je stan prazan i da ides na letovanje dve nedelje i tipa zeno ljut sam sto je zagoreo je rucak.
Ko je glup da radi ovo prvo je takodje glup ako besni sto neko mozda hakuje i cita ono drugo...
Poenta je bila da moje mejlove i sta god moze da cita ko god hoce ja nemam sta da krijem niti sam bitan nit bogat nit slicno, kao i 99% ovog foruma ako me kapiras.
Sve to stoji, ono što mene pogađa je to što ljudi se sve više vode načelom:
ako nemaš šta da kriješ, šta te je briga što se ceo internet snima
gomila sajtova prati gde surfuješ, gradi tvoj psihološki profil, radi cenzuru šta možeš da gledaš a šta ne uskoro ćemo doslovno da budemo kao u filmu Elysium, gde privelegovana manjina tlači sve ostale i stavlja u isti koš sa najobičnijim mašinma i `ljudskim resursima`
if you don`t have something to hide, what do you have to fear, da kako da ne
:: Druze postoji razlika izmedju :: stavi iako te niko ne tera u oglase da je stan prazan i da ides na letovanje dve nedelj :: i tipa zeno ljut sam sto je zagoreo je rucak. :: :: Ko je glup da radi ovo prvo :: je takodje glup ako besni sto neko mozda hakuje i cita ono drugo.. :: :: Poenta je bila da moje mejlove i sta god moze da cita ko god hoce ja nemam sta da krijem niti sam bitan nit bogat nit slicno, kao i 99% ovog foruma ako me kapiras :: :: Sto mora extremna krajnost :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz :: Cooler:TitanVanesa- :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce x3 O :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mouse:Mx 51 :: Screen: Dell :: ::
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647267. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.