Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
Template labeler, hitno za stampu na samolepljivoj foliji
STRANA 1 OD 1
MACHINE Template labeler, hitno za stampu na samolepljivoj foliji 13.08.2013. 15:24 T54213

status: user
broj poruka: 5710
Drustvo treba mi program koji ima matricu ili template u kome bi se unosio copy-paste text a te celije stampale na samolepljivom perforiranom papiru. Znaci, imam unapred foliju sa 4 kolone i 16 vrsta, gde je celija velicine 48x17mm i sad mi treba neka alatka kojom bih kreirao takve celije, margine, tekst i da se pri stampi one podudare tj. da tekst upadne u perforirane okvire kako bi se potom lepile nadalje na sta treba.

Iz Excela pocne da se mimoilazi, iako je velicina 1:1

Imate li neki dobar predlog za ovaj rad?

`Kada bi se celokupno znanje medicine bacilo na dno okeana, to bi bilo u korist covecanstva a na stetu riba` - Ser Oliver Wendell Holmes, nobelovac u oblasti hemije
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gile23 .... 13.08.2013. 15:47 #508744

broj poruka: 9121
Corel / Illiustrator. Vektoriski programi, u Illustratoru barem mozes da napravis tabele, mozes da pomeras linije po pointima, mm, cm, pixelima itd. Mozes da napravis i linije sa 0 pt debljinom, ali da ti sluzi kao orijentir itd. Mislim da imaju neki advanced tool-ovi za takve sablone, ali to ces morati sam da istrazis (na illustrator mislim). Mozes da export u EPS format, on se nesto koristi za stampanje (mislim da je vise za tekstil), a mozes direktno iz illustratora da stampas, export u PDF ne bih licno preporucio moze da se pogubi PDF po pitanju 100% scale-a, a i moze malo da se pogubi po pitanju debljina linija.

E a mozes cak i da uradis u AutoCad-u/Solidworks-u i uradis export u Illustrator tu dotegnes malo debljine linija i font. Ja licno uradim tehnicki crtez u Solidworks-u i dotegnem ga u Illustratoru. Po meni najbolji rezultat i najtacniji dobijas u AutoCad (veci radni prostor) + Illustrator, imas pattern mogucnosti kakvih hoces.

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
zagor75 Hmm... 13.08.2013. 15:48 #508745

broj poruka: 17
Jesi li probao Microsoft Publisher? On je standardni deo paketa Office 2010 Standard...
Evo kako izgleda jedan template(3x10),mozes da regulises/postavis tacne dimenzije u cm:
http://goo.gl/Z6mbR9

MACHINE Ne treba meni 13.08.2013. 16:11 #508749

Ja mogu to da uradim u svemu tome ali tekst treba da se cesto menja oda tehnickih slabije pismenih ljudi i treba mi tool najbolje free kao sto je Avery koji ima GUI u kome se zadaju dimenzije celija, offset i posle samo popune a ne kad se odstampaju ciljaju tacno gde treba na perforiranoj samolepljivoj foliji. Znaci, treba da bude krajnjem korisniku jednostavno za manje manipualcije oko broja kolona, vrsta...znam da za to postoje alati ali ne pada mi napamet kako bih to googlao.

`Kada bi se celokupno znanje medicine bacilo na dno okeana, to bi bilo u korist covecanstva a na stetu riba` - Ser Oliver Wendell Holmes, nobelovac u oblasti hemije

Witcher Re: 13.08.2013. 17:05 #508754

broj poruka: 491
Koristiš Avery softver i njihove papire/nalepnice za koje postoje templati u njihovom softveru.

Nešto najpribližnije po dimenzijama što sam našao:
http://www.uni-promet.rs/proizvodi.php?ID=ZWL6021REV-25

ASUS P5K - Intel E5200@3.3GHz - Sapphire HD4870 - 2x2GB DDR2 Geil BD CL4 - CM Centurion 5 - Chieftec GPS-500AB - Samsung 931BF - Altec Lansing ATP3 - HDD`s WD 640GB AAKS, 1TB EADS, 1TB EARS, 1TB Elements, 250GB MyPass

MACHINE Re: Re: 13.08.2013. 17:52 #508761

Nasao sam template za Avery zweckform koji bi trebalo da mi pase.

Pozz

:: Koristiš Avery softver i njihove papire/nalepnice za koje postoje templati u njihovom softveru
::
:: Nešto najpribližnije po dimenzijama što sam našao
:: http://www.uni-promet.rs/proizvodi.php?ID=ZWL6021REV-2
:: ASUS P5K - Intel E5200@3.3GHz - Sapphire HD4870 - 2x2GB DDR2 Geil BD CL4 - CM Centurion 5 - Chieftec GPS-500AB - Samsung 931BF - Altec Lansing ATP3 - HDD`s WD 640GB AAKS, 1TB EADS, 1TB EARS, 1TB Elements, 250GB MyPass
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647267.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs