firefox - ne upozorava da postoji isti fajl kod downloada..problem
STRANA 1 OD 1
gatekeeper
firefox - ne upozorava da postoji isti fajl kod downloada..problem
25.07.2013. 16:30
T53999
status: user broj poruka: 511
Da li ima u opcijama da kad skida isti fajl da te upozori (already exists) a ne da ga automatski preimenuje u neki fajl(1)..? Da ne skidam dvaput isti. Il cu morati neki addon da stavim..mada ne bih
Mada je bezveze da te ne upozori da fajl postoji ako si izabrao odredjeni folder za download u opcijama.Sto je upravo moj slucaj.Kome trebaju duplikati u istom folderu. Hvala puno
Nema na cemu! Da, slazem se da je glupo, ali kontam da je to iz samo jednog razloga tako, a to je da automatski kadas kliknes na down link pocinje skidanje bez ikakvog dodatnog kliktanja (valjda kontaju da je jos jedan dodatni klik naporan, ili sta vec)...pa cak i ako je fajl identican, jbg. A i naziv opcije im se bas ne uklapa... Pozz!
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
:: Mada je bezveze da te ne upozori da fajl postoji ako si izabrao odredjeni folder za download u opcijama.Sto je upravo moj slucaj.Kome trebaju duplikati u istom folderu :: Hvala pun :: ::
Nije to toliko glupo, koliko pojedini korisnici ne razmisljaju dovoljno
25.07.2013. 19:11
status: user broj poruka: 11001
duboko. Prvo: jedan te isti program, na primer, pod istim ``download`` nazivom, mogao bi da korisnika dovede u zabunu (on gleda download sajt i misli: ``aha, to vec imam, ne treba mi...``) a radi se o novoj verziji install fajla tog i tog programa... Ovako, nakon izvesnog vremena, prekontrolises malo sadrzaj download foldera i naidjes na kojekakva prijatna iznenadjenja... Drugo: ovakav nacin imenovanja (xx1, xx2...) znatno ubrzava proces download-ovanja, narocito ako se masovno skidaju filmici sa youtube-a i tome slicno...
Uostalom, ovo nije osobina SAMO FFox-a - vecina brauzera radi tako. Preporuka: Eagle Get, download manager. Ima tu raznih opcija...
Da, pogotovo skype i jos vecina ostalih `klasicnih` programcica gde dobijes Setup.exe tj. Skipe.exe pa se zanimaj i klikci, citaj koja je verzija u pitanju. Mislim da su od nedavno postavili info(file version) o verziji kada zaustavis strelicu na inst. fajl... A i to za YT, navuces spotova i krenes da ih gledas ili narezes komsiji, kad ono 15 istih:) KrsFox:) Opera, naravno, upozori na identican fajl. Da je obratno, obrisao bih je istog momenta.:) Naravno, za takve zezancije koristim IDM vec 100g i vrlo sam zadovoljan jednostavnoscu i brzinom kojom skida.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
da stave opciju `warn me if file with that name already exists` kao sto drugi programi imaju, pa ti cekiras kako ti odgovara.Ili `rename if fail exits`.Ja samo pricam o nemogucnosti da je nadjem,jer druga opcija je `Always ask me where to save every file`, gde mi nikad ne bi palo napamet da ce mi tu reci da postoji fajl sa istim imenom ako je izaberem.Jos jednom hvala Giletu
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647267. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.