Pozdrav danas mi jaran kupi BMW 7 2005 god. full oprema i sad ja hocu nesto da izmajmunisem da ne trosi lovu na diskove i onaj cijeli kompakt disk za navigaciju. Zaci hvali nam disk sa navigacijom pa da vas priupitam da neko slucajno nema i ako neko zna gdje da skinem to. Mape europe minimalno da je 2012 godina. Hvala unaprijed.
na mojoj navigaciji (fabrickoj) imam disk pozadi u CD sarzeru, sve zemlje rade osim Srbije. bedara :( ali iskreno, nit` znam koja je navigacija u pitanju, niti je koristim, samo znam da je mnogo spora.
20k eura, pravo predsjednicki auto mozes zivjeti u njemu. Ja sam nasao neku navigaciju na kickass torrent 2012 godina 5.8GB morace ici DVD DL od 8 giga pa cemo vidjeti da li ce raditi.
Kupi auto od 20k evra a cima se za navigaciju sa torenta x)
U svakom slucaju, pogledaj prvo na domacim sajtovima i forumima da li postoji fabricka karta za srbiju jer moze da je ima a da prikazuje samo glavne puteve. Znam da Land Rover nema ugovor za srbiju za navigaciju.
LG 42LD420, Phenom II x4 965be, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 560ti DCII/2DI/1GD5 G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apollo
kaze da ga ne zanima navigacija ali ja hocu to da ima sve u kompletu, pa iskreno nije ga platio 20 k eura dao je VOLVO S40 2005 god full oprema za ovog BMW-a + doplata. Volva je cijenio 9k eura i vjerovatno je doplatio jos 5-6k i to je to.
Prvo košta 20k evra pa onda nije 20k evra nego mnogo manje...
30.05.2013. 12:32
status: user broj poruka: 3241
ne može Srbin da ne doda bar 5k evra na cifru. Kao u vicu o lovcu i ribolovcu: `Smanjuj ribu ili ću pobiti decu!` :) Ali, ako je on uspeo liku da uvali S40 2005. godište za 9000 evra, svaka mu čast. Za takvu trgovinu treba stvarno naći pacijenta. Znam da su cene u BiH šarene ali 9k za S40 2005 je ekstra prodaja. Ukoliko tvog ortaka stvarno ne zanima navigacija i ne koristi je, onda se stvarno džaba cimaš, ali ako već hoćeš da se patiš, pokušaj ono što ti je predložio F2tality.
To ti je nažalost srpski kompleks. Ne mislim ništa loše u ovom slučaju ali znam previše slučaja gde ljudi voze kola koja ne mogu da održavaju. __________________ Scourge of PCBerza
:: Interesantno... Kako neko ko je skupio para za Daciju planira da odrzava bmw visoke klase :: :: :: i5 750 : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb :: samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : benq g2750 :: :: :: Retko ko kupuje polovna kola te klase za vise od 10k eur. Ista prica i za terence Cayenne...
Kad bude izasao posle odradjenog i placenog velikog servisa nece moci da pogodi put kuci.... A to sto za 12000-14000 imas e clasu koja ga pojede za dorucak :-) nema veze... A i taj volvo jedino da je maj mesec 2013 pa da vredi 9000e. A i nije mi jasno da ne ko placa registraciju 100.000din, a inace taj bmw vredi 11000e plafon. Kad vidim bmw 2008 i poclo da mu se ljusti ona guma na rukohvatima pokenjao bi mu se u fabriku
:: To ti je nažalost srpski kompleks. Ne mislim ništa loše u ovom slučaju ali znam previše slučaja gde ljudi voze kola koja ne mogu da održavaju :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: :: Interesantno... Kako neko ko je skupio para za Daciju planira da odrzava bmw visoke klase :: :: :: :: :: :: i5 750 : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb :: :: samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : benq g2750 :: :: :: :: :: Retko ko kupuje polovna kola te klase za vise od 10k eur. Ista prica i za terence Cayenne...
u 90% slučajeva. Mora Srbin da ima besan auto, ali za održavanje ne mora. Bitno je da je bolji od komšijinog. Naravno, ne kažem da svi koji voze BMW i slično kupuju radi kurčenja ali većina njih kupuje samo zbog toga. Srbin kad ima recimo 10k evra on ode i kupi auto od 10k evra, ni ne razmišljajući o velikom servisu, malom servisu, potrošnom materijalu,...
Ja otišao prošle nedelje da proverim kočnice pre tehničkog, i pošto su paknovi bili pri kraju(dobri ali pri kraju), kažem lepo majstoru da zameni paknove i naravno on mi predloži da kupim nove doboše i kočione cilindre, kad već radi da stavi sve novo. Ipak je prošlo vreme obrađivanja doboša i diskova kada novi koštaju skoro isto kao i obrada(u mom slučaju, ne kod svih automobila, naravno). Dok sam se okrenuo, otišlo je 9500 dinara, ali su na njemu bili fabrički paknovi, cilindri i doboši.Diskove sam menjao kada i pločice, i sada sam miran bar još 100 000 km sa kočnicama.
Ali, ja održavam auto onako kako treba, i zato sam prešao sa njim 100 000km a da me nikada nije ostavio na putu. Mogu ja da kupim bolji auto od Punta ali onda neću moći da ga održavam kako treba ili ću raditi samo za auto. To što se niko ne okreće zamnom i što se ne čuje kao formula 1 me ne zanima uopšte. Troši kao upaljač, delovi su smešni u odnosu na druga kola, i nije mi žao kada ga proteram kroz svakakvo blato i šiblje kada idem na pecanje, dok bi se sa nekim boljim autom sigurno pretvorio u Stevu Žigona.
Niko ga ne napada brate, samo diksutujemo u duhu PC berze i nadovezujemo se jedan na drugoga, kao i uvek. Ti kao da ne znaš da svaka tema ovde mora da se istroluje s vremena na vreme. :) Dobio je savet da je najbolje da čačka BMW forume jer će tamo najpre naći to što mu treba. http://tiny.cc/msvoj Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - 6 GB DDR3 - Hitachi 500GB+750GB - Powercolor 6850 - LC6650GP3 V2.3 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Navigator 535
:: gde da nađe navigaciju za druga koji je kupio auto. Hoće čovek da proba,dobrovoljno. A vi ga iznapadaste.. :: :: To je problem njegovog druga što je kupio taj auto i on zna razlog,kakve to veze ima sa pitanjem na ovoj temi :: :: Za te navigacije je uvek neki problem za bilo koji auto. Nemoguće da niko to ne rešava u ovoj našoj zemlji.. :: :: ::
Znam i ja da taj auto ne vrijedi 20k eura ali on tako kaze da je toliko dao..Zato sam u drugom postu rekao da nije toliko dao jer mu ja ikreno ne vjerujem lol.. Eh pa ne laze mene nego sam sebe meni ne moze da nabije komplekse nikakve nisam ja taj tip covjeka koji pati za jakim i dobrim autima viskoe klase.
Niko niti njega napada niti njegovog druga, imamo valjda pravo da pricamo o nekoj pojavi? Svako radi kako voli i misli da treba.
Osim odrzavanja, mislim da tu postoji i veliki jaz u stilu zivota nekoga za koga je taj auto pravljen (onaj ko ga kupuje novog) i onog ko ga kupuje za 10k evra polovnog. Morace sa tim automobilom da ode na posao i ima bolji auto od svog poslodavca, morace da ga tera na pecanje, morace da ga parkira ispred zgrade, morace da ga poji, morace da ide u Vrasnu u kucicu za 15e dnevno, da objasni provalniku da nema 100k evra u prvoj fioci, lokalnim dilerima da nije konkurencija, caletu zasto mora da prosiri kapiju u selu, da ga tera po blatu i seljackim putevima za prvi maj, morace kumu da pomogne da preseli sifonjer itd itd, dosta se to razlikuje kad takav auto parkiras ispred luksuzne kuce ili u garazu, odvezes se do firme gde te ceka slobodno mesto, na more ides na Mikonos avionom, a za prvi maj u Egipat sa svalerkom, a kum je vec sam pozvao servis za selidbe...
da se ne lazemo, taj bmw vredi vise od 10k kad se pogleda
30.05.2013. 15:47
status: user broj poruka: 4515
nivo izrade i sta se sve dobije za taj novac. Taj auto je oko 70k eur nov. Posto je trenutno kriza, ta kola se tesko prodaju za vise od 10k eura ili uglavnom kompenzacije. Za te pare je to vrh auto, kao i Cayenne sa ćelavim gumama.
BMW 7 serije i slicno bez plate od 1,5k eur ne moze da se odrzava. Recimo, za Ferrari F430 je redovan servis 20k eura :) :)
P.S. Ako nekome treba Audi Q3 2012. i A3 2007. oba crne boje, 2.0tdi, perfekcija odrzavanje... neka se javi na PM
Re: da se ne lazemo, taj bmw vredi vise od 10k kad se pogleda
30.05.2013. 16:11
status: user broj poruka: 3241
Da pretpostavimo: Oba auta su iz Zemuna, nisu mnogo prešli, korišćeni samo za lične potrebe-za likvidacije, malo pucano iz njih, nema oštećenja od baruta na tapacirunzima, nema tragova krvi u gepeku,... papiri oprani samo 2 puta u mašini, ali sa Ariel-om,...
:: nivo izrade i sta se sve dobije za taj novac. Taj auto je oko 70k eur nov :: Posto je trenutno kriza, ta kola se tesko prodaju za vise od 10k eura ili uglavnom kompenzacije. Za te pare je to vrh auto, kao i Cayenne sa ćelavim gumama :: :: BMW 7 serije i slicno bez plate od 1,5k eur ne moze da se odrzava. Recimo, za Ferrari F430 je redovan servis 20k eura :) : :: :: P.S :: Ako nekome treba Audi Q3 2012. i A3 2007. oba crne boje, 2.0tdi, perfekcija odrzavanje... neka se javi na PM
Kao veliki ljubitelj volvo vozila (a i vlasnik jednog mada drugacijeg modela nego gore pomenuti) ne bih menjao volva za bmw ali u ovom slucaju poredjenje je nezahvalno iz prostog razloga sto ti auti nisu u istoj klasi jer je s40 srednja klasa a sedmica visoka klasa automobila i kad su izasli iz fabrike razlika u ceni medju njima je bila drasticna... Stoji da je odrzavanje te sedmice sigurno duplo skuplje nego tog s40 ali ko sebi moze da dozvoli...postujem...
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647267. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.