I Opera je presla na Web Kit. Osjecaj je ... blago odvratan. Kao da koristim debilni Google Chrome. Ni jedna nadogradnja ne radi, jer ne prepoznaje web kit engine. Ne znam sa cime da je sada poredim, ali osjecaj je odvratan.
Samo da dopunim, sada je brza od Chrome-a, ali ne rade sajtovi za online placanje, isto kao kod Chrome-a. Sve sto radimo, radimo za svoju decu, nikada nece biti svjesni.
ne novcane transakcije sa low security-je, nego sa 256 ili 1024-bitnom enkripcijom ne rade. Ne rade od verzije 4 na Google Chrome-u i na FF-u od verzije 4. Sve nakon toga, je bilo usmjereno prema izbacivanju sigurnosnih opcija u pretrazivacima, a da podsjetim da je Opera prva koja je uvela online security za 256-bitnu enkripciju podataka, dok FF je probala od verzije 6 i pojela go.no, a Google je uspio u verziji 14, aliposlije je izbacio, jer se desavalo da skine i po 3-4 puta vecui sumu od navedene, pa se lupetao da je u pitanju online kradja, sto u stvari sa strane Google-a i jeste bila.
Sve sto radimo, radimo za svoju decu, nikada nece biti svjesni.
Ja koristim kombinaciju FF i Chrome privatno, za svoju dusu, a zbog posla moram da prolazim dosta puta sve zivo na svim browserima, maltene isti je to sve penis (sem IE-a)
Ok je reci Chrome ili FF ili opera mi ne odgovara i slicno, ali debilno i ne valja nicemu, je super izjava...
Pa sta da kazem kada sve novo od opcija sto ubace, kasnije izostave. Fakticki, stanje je isto kao i prije par godina, samo sto je sve zavrsilo na dva engine-a, koji su kontrolisani. Presto je zadnji bio koji nije bio kontrolisan. Sada zastite nece biti, a meni ne pada na pamet da se bavim online security opcijama na pretrazivacima, koji imaju backdorove po svim nivoima sigurnosti. Sada je sve praceno. Cisto radi probe, pokusao sam preko nove Opere da obrisem security-je, koji su ostali na serveru i naravno to ne funkcionise za korisnika, nego samo za admin-a, a logovi se ne cuvaju vise po godinu dana, nego po 5 godina po novom. Sve je kontroloisano, a kriticna masa da se nesto promjeni, ne postoji, osim sada u slucaju Bogeskog, a it oje pitanje da li ce postici dovoljno medijske hajke, kako bi se nesto uradilo. Zali Boze, sto ljudi koriste ruke, umjesto mozga.
Prvo nije ``nadogradnja``, nego ``dodatak`` (add-on). Drugo, ko god
28.05.2013. 17:05
status: user broj poruka: 11001
ne koristi Maxthon , na gubitku je - mnogo stabilniji i od Chrome-a i od FFox-a (iako i ovi rade posao). Vozim Maxthon-a vec par meseci, isprva kao ``rezervu`` a sada kao JEDINI brauzer.
``Maxthon uses the Ultra Mode, powered by the Webkit rendering engine, by default. It will switch automatically to Retro Mode, powered by the Trident rendering engine, as needed to display older-style Web pages. You can switch manually to Retro Mode``
ne radi se samo o browser-u, nego o sigurnosti podataka. A da Maxton bolje radi, tacno je. Ali, opet koritsti web Kit, tako da gubi smisao . Opera je bila zadnji bastion sigurnosti. Ono sto prolazi kod GC-a i FF-a do sada, kod Opere je prolazilo samo u verziji 10, ali nikako poslije toga. Ono sto mogu u GC-u nikada nisam mogao u Operi. Maxton je samo malo poboljsani WebKit i to je sve. Preko Trident-a, opet ne radi ono sto je radilo u ranijim verzijama. Iskreno, nisam se sa Maxton-om bavio skoro 2 mjeseca, tako da ne znam tacno, ali provjericu kako radi. Sve sto radimo, radimo za svoju decu, nikada nece biti svjesni.
ne znam kakva vam je to spika o chrome-u, ja ga koristim od prvog dana i najbolji mi je od svih, nikakve extenzije ne koristim, nikad mi nije zabo, istina je da se ne moze raditi sa novcima preko njega, ali ti site-vi ionako svi od reda traze IE
Iako ga nikada nisam preterano voleo (bozee dok je jos koristio IE Engine) tada je bio tek nesto bolja i lepsa alternativa ubogom IE, posle toga na kratko chromium engine, tada je radio brzo, naravno kao i chrome u principu ali mi se nije svidjao layout samog browsera, tj previse sam robovao navikama firefox-a ...pre dva-tri meseca sam probao ponovo maxhton i opet je bilo nešto u izgledu samog browsera što mi nije odgovarali ali sam sada iznenadjen. Mogao bih lako da se priviknem na trenutni izgled, deluje jako slično kao i verzija od pre tih par meseci ali mi mnogo više odgovara. Solidno zauzima ram, nije kao chrome ali mu je blizu, brz je ...U principu ok za sada. Koristiću ga neko vreme ...
Što se nove opere tiče, odgovara mi jer je koristim oduvek kao `primarni sekundarni` browser ...Nisam primetio neke promene osim da je malo sporija u odnosu na 12icu - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - CARPE DIEM
Kakav problem imaš sa operom na androidu? Ja sam probavao betu i neće da se pokrene, tj pokrene se ali samo izbaci, dok i klasična i mini rade bez problema.
Ono što bih ti ja preporučio kao browser za android je Dolphin. Posle svega i svačega, on je ostao jedini pored opere koji se aktivno koristi
Što se maxthona za android tiče, nisam ga skoro probavao ...saćemo da vidimo kakav je, da li je izmenjen kao i pc verzija
ja otvaram sve web stranice u notepadu i onda citajuci kod projektujem stranicu u mojoj glavi. ako stranica ima ylonameran kod malo me zaboli glava ali to je to. bolje to nego komp da zablokira ili nedajboze virus da fasujem.
Ja ne projektujem nista vise. Nemam vise zivaca za to, a da otvaram stranu od 8 ili 9 MB u Notepad-u, pa da gledam kod ? Ccc ...
Iskreno, pogrijesio sam za Operu. Probao sam verziju 15.0.1148.156 i odusevljen sam. Ima i stabilna 15.0.1148.148 i radi za sve pare. Cak su vratili i enkripciju. Nekada nece da izvrsi online uplatu, ali se samo odlogujes i ponovo loguje si sve radi kako treba. Nadam se da ce nekome pomoci. Ali probao sam malo da deljem MAxton i nije los, ali mi smeta sto neke strane ne prikazuje sa pozadinskim dijelovima i ne prikazuje security level za online placanje, sto mi je bitno. Ne znam zasto, ali od verzije 26 i nesto na google Chrome-u su izbacili istu opciju isto kao i u FF, sto mi smeta. Ako nesto ne mogu da zavrse, samo izbace, a to mi smeta. Ono sto mi smeta u Operu 15 i dalje da nema brisanja logova na serveru. Nadao sam se da ce to prevazici, ali ocigledno da GC-ov engine radi za sluzbe. Sve je u kontroli informacija i naravno dezinformisanja.
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647267. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.