ali ako sam te dobro razumeo neces to moci da odradis sa premierom, ako ti treba animacija onda 3ds max, LightWave ili nesto drugo od programa za animaciju
Dragane za takve stvari se gugla tutorijal, niko to ne moze tek da izbaci u vidu prostog textualnog odgovora na forumu. Meni je trebalo tacno 2 sekunde da izguglam link gore.
Mozda i moze ali postoji 10ak drugih programa koji se eksplicitno koriste za to, covek je dao tutorial za after effect, i inace svi ti efekti se mnogo puta lakse naprave u afteru
On je rekao doslovce `sliku vode koja tece kroz kanal`. Znaci slika a ne animacija. Da li je to bas tako, da li je slika ili animacija, da li hoce/mora bas svoje i nece tudje i gotovo, da li hoce/mora bas u Premieru iz nekog razloga, da li je kanal Dunav-Tisa-Dunav, da li... ne znam. Znam samo da je Premier poslednji program koji bih koristio za crtanje. Ostalo ne znam jer sam prokleto slab telepata.
No problemo. Nego, voleo bih da ljudi pitaju prvo da li nesto moze da se napravi u necemu, pa ako moze kazemo kako, ako ne moze kazemo u cemu moze. Nije sramota pitati, naprotiv, ali pitanje treba da se adekvatno formulise. Ovako je nepotpuno i sa pogresnom premisom. A kakvo pitanje takav i odgovor.
Ne vidim zasto ne bi moglo uz adekvatni plugin...? After effects je svakako prava stvar za to, ako pretpostavimo da covek nije mislio na pravu 3d simulaciju fluida. Ako takodje pretpostvimo da nije ponosni vlasnik Premier-a na isti nacin vrlo brzo moze da postane i vlasnik AE-a za koji sam vec linkovao tutorijal. Takav efekat je moguce uz malo strpljenja uraditi i u photoshopu u vidu gif animacije koju kasnije moze da namontira u premier-u.
Najlakse je reci ne moze. Treba iz pitanja pretpostaviti strucnost i potreban kvalitet rezultata, ja nisam stekao utisak da je covek pitao kako to da uradi u ICE-u ili Realflow-u...
Pa nismo mi valjda Serloci da odgonetamo sta neko hoce? Neka se izrazi precizno i potpuno. Koliko pretpostavki treba da se obradi? Video za AE koji si ti dao je ok, ali kako znamo da li je to sto njemu treba? Slika, crtez, animacija... sta tacno? Ni do ovog trenutka se nije javio da pojasni ili zahvali nekome kao tebi ko trosi vreme za drugog. Meni je to bezveze.
Hvala na odgovorima - izvinjavam se što tek sada odgovaram. Reč je o 3D inženjerskim programima, nije bitno koje ekstenzije. Kao izlaz imaju sklop ili solid u 3D ili PDFU3D. Da li je neko od vas unosio 3D u 3DMAX - verovatno se jedino tako kvalitetno to može odraditi. Ne znam 3Dmax i prilično mi izgleda komplikovan - da li se isplati učiti ga samo zbog toga? Pitam se postoji li jednostavniji način.Mada verujem da se render i animacija sa kamerom jedino u njemu može baš kvalitetno odraditi Pokušaji GIF animacija sa Photoshopom - pa da to je neka prva pomoć sa strelicama ili sl....Ali nije bas nasrećnije resenje. Sto se tice After Effects-a ok ali nije pogodan za kontrolisanu putanju - bar meni nije uspelo...
E da i zašto u Premijeru - zato što se na kraju unese uradjen capture gotovog filma u Premijer za daljnju obradu. Mada je očigledno da je i to kao i sa Photoshopom - samo prva pomoć...
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647267. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.