Sa ovim sam vratio poprilicno GB-ta, jeste sporo ali radi posao...to je ono sto je meni pomoglo vise puta! Javice se jos neko sa mozda boljim predlogom...
Hehe, pravi odgovor. Meni čuči HDD od 2TB u fioci na kome sa regulanog diskA iz PC-a skladištim redovno sve, zlu ne trebalo. Na 2 (dva) mesta isti podaci, jer, ako jedan otkaže, ostaće na drugom. :)
:: :: :: meni je redovni backup vratio sve :: :: ::
znam da ce svi redom pomenuti razlicite raznorazne softvere jer ih ima stvarno milion, a jako malo stvarno dobrih, mislim na kvalitetan povracaj podataka, moje iskustvo priznaje jedino ova 2: TestDisk(linux ili windows, FREE a neverovatno mocan programcic) i Runtime GetDataBack(za windows ne znam za bolji program, Recuva nije los, ali dosta losiji jer nije tako temeljan, povrsan je).
Svi vraćaju gomilu smeća. Preko 70% dokumenata je nečitljivo i neupotrebljivo. Probano više puta sa raznim alatima. Ništa nije pisano na hard disk i podaci su vraćani uvek na drugi hard disk. Pričam o gogabajtima podatka.
Nisi u pravu sto se ovog tice. Ili si koristio lose programe, ili nisi radio `backup` (restore) na pravilan nacin (usled formata, gubitka particije, i sl.)..
:: Svi vraćaju gomilu smeća :: Preko 70% dokumenata je nečitljivo i neupotrebljivo :: Probano više puta sa raznim alatima :: Ništa nije pisano na hard disk i podaci su vraćani uvek na drugi hard disk :: Pričam o gogabajtima podatka :: :: :: https://www.bambimobil.blogspot.co :: ::
sad bas cesljam po berzi teme o povracaju podataka i naleteh na ovo. moram da se slozim sa miki069. Imam ide disk 40Gb koji je bio storage (sa jako bitnim podacima) i ja konj prilikom reinstalacije Win-a formatiram njega umesto sistemskog diska. Kad je zavrsio format shvatio sam sta sam uradio, ugasio komp, izvadio hard i doneo ga kuci da probam da izvucem podatke. Nista na njega od tad nije upisivano. Prikacio ga kao na svoj komp, skenirao sa Runtime Get Data Back i on je sve podatke izlistao u tree view i sve ih prekopiorao na drugi hard ali vise od 70% su osteceni i necitljivi...
Sacu da probam neke druge programe mada nesto ne verujem da cu uspeti nesto da vratim :/
Uz pomoc programa EASYUS Data recovery sam vratio oko 95% izgubljenog sadrzaja sa HDD-a, ali nista od vracenog sadrzaja ne mogu da otvorim (ni slike, ni filmove, ni pdf fajlove...). Postoji li neka caka, nesto sto bi trebalo uraditi kako bi fajlovi koje sam vratio bili upotrebljivi? Unapred hvala
Nema cake, probaj ponovo pomocu programa TestDisk, malo je zaguljen, ali cupa kvalitetno.
:: Uz pomoc programa EASYUS Data recovery sam vratio oko 95% izgubljenog sadrzaja sa HDD-a, ali nista od vracenog sadrzaja ne mogu da otvorim (ni slike, ni filmove, ni pdf fajlove...) :: Postoji li neka caka, nesto sto bi trebalo uraditi kako bi fajlovi koje sam vratio bili upotrebljivi :: Unapred hval :: :: ::
Ostala je velicina identicna ali su fajlovi izvuceni sa potpuno razlicitog mesta na HDDU i to ne vredi nista.
Povadi to sa GetData Back, i opcijom `systematic file system damage` i bice ok. Obrati paznju i na drugi korak i koju ces particiju cekirati ako ih nadje vise.
Imas potpuno funkcionalnu free verziju GDB u HBCD 10.6.
Skini sa linka, otpakuj, montuj HBCD.iso, otvori i pokreni GetDataNTFS.bat
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.