Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
Porteban dobar program za snjimanje igara
STRANA 1 OD 1
cojka032 Porteban dobar program za snjimanje igara 30.03.2013. 19:17 T52495

status: user
broj poruka: 297
Kao sto naslov teme kaze potreban mi je neki program tipa FRAPS sa kojim cu moci da reccordujem gameplay. Skinuh neki Mirilis action al kad zavrsi snjimanje klip mi bude u avi formatu i zauzima mi dosta memorije tipa 5 min igre je negde oko 333 mb na nekom srednjem kvalitetu i taj fajl kad hocu da prekonvertujem u mp4 ili flv da bi okacio na youtube razni programi ili se crashuju ili prijavljuju da je nepoznat format. Probao sam da renderujem sa File Factory i sa Sony Vegas 8-12 i sve se krashuje na odredjenom frejmu.
Znaci ako ima bilo koji program da je nalik frapsu a da nema limitacije tipa 15 min video i sl neka mi ovde odgovori ili na mail acc a.
Unapred HVALA.

Windows Hardware update
Windows has detected that you have moved your mouse.
Please restart your computer
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ilicstefan Skini SnagIt 30.03.2013. 19:40 #485313

broj poruka: 1577
Ali nemoj da skineš najnoviji nego skini neki raniji, recimo 5.

Problem kod ovih novih programa za snimanje je to što svi pokušavaju da izmisle toplu vodu i mnogo su načičkani funkcijama. A kada izbace klip nije ni za pištolj.

Skinuo sam ovaj SnagIt 5 i samo podesiš kvalitet videa, podesiš zvuk i to je to. Uključiš, namestiš koju površinu da ti snima i to je to.

Problem sa veličinom ne može tek tako da se reši. Zavisi pre svega od veličine površine koju snimaš ako je ceo ekran u pitanju onda veća rezolucija znači i veći fajl. Ako je previše veliko onda samo malo smanjiš kvalitet i to je to.

Ne mora SnagIt možeš i neki drugi, samo gledaj da uzmeš neki stariji, radi bez problema, manje zauzima mesta i nije načičkan nepotrebnim funkcijama.

Kako Electronic Arts pravi igre

http://www.youtube.com/watch?v=e-LE0ycgkBQ

cojka032 Re Skini SnagIt 30.03.2013. 20:11 #485325

broj poruka: 297
Hvala na programu a sto se velicine fajla tice normalno da je rez bitna al je isto tako bitna ekstenzija jer flv i avi nisu isti njivo kompresije i samim tim je manji flv fajl od avi.
Hvala josh jednom

Windows Hardware update
Windows has detected that you have moved your mouse.
Please restart your computer

2m4Y re: 30.03.2013. 20:55 #485329

broj poruka: 2353
...cojka, o kakvom limitu pricas kod frapsa? Ja nikad taj problem nisam imao :)

Evo ti ovo programce iz moje kolekcije:
http://depositfiles.com/files/0ip4uuef2

Pozz...

...I sense you young padawan...

AMD Phenom II 955 BE
MSI 970A-G46
AMD 6870 1GB
4x 4GB DDR3 1.6GHz
2x 320GB SATA II RAID0
1x 750GB SATA II
SB Live 5.1 Digital
Corsair 750TX

tortojed 333 mb ``na nekom srednjem kvalitetu`` ... 30.03.2013. 21:00 #485330

broj poruka: 11001
uopste nije mnogo za citavih 5 minuta snimanja!
FRAPS bi to smestio u par gigabajta... E, ali FRAPS snima u svome kodeku koji je blizak ``loseless-u``, odnosno sirovom (raw) videu, tako da njega mozes da kompresujes/transkodujes u sta god hoces i da tako kontrolises nivo kvaliteta.

Pitanje je kako ce se ponasati Snagit u snimanju igara....
krkub FRAPS 30.03.2013. 22:59 #485347

broj poruka: 1023
... snimljen fajl, se bez problema uvlači u Vegas 9. Da li si natrpavao sistem codec-ima?

A ako hoćeš samo da enkoduješ materijal, u smislu kompresije, bez bilo kakvog editovanja, onda koristi http://handbrake.fr/ . Pakuje svašta u mp4 (mkv), kvalitet odličan, bajtaža pristojna.
tortojed Evo sta sam snimio davno, davno, FRAPS-om, pa iskompresovao 31.03.2013. 03:15 #485372

broj poruka: 11001
za YouTube.
http://goo.gl/6iSQE

edtitovanje i kompresovanje pomocu (cini mi se) Movie maker-a (ili Vegas-a)...
blackwolf - - - - - - 31.03.2013. 05:09 #485375

broj poruka: 1509
Virtual dub takođe bez problema konvertuje fraps klipove ,evo kako izgleda nešto konvertovano sa virtualdubom ,čini mi se da e ovaj klip ispao oko 100 MB

BTW prebacite u 720p
http://www.youtube.com/watch?v=jBsD4m7FJmY

Black Wolf

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647272.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs