Kao sto naslov teme kaze potreban mi je neki program tipa FRAPS sa kojim cu moci da reccordujem gameplay. Skinuh neki Mirilis action al kad zavrsi snjimanje klip mi bude u avi formatu i zauzima mi dosta memorije tipa 5 min igre je negde oko 333 mb na nekom srednjem kvalitetu i taj fajl kad hocu da prekonvertujem u mp4 ili flv da bi okacio na youtube razni programi ili se crashuju ili prijavljuju da je nepoznat format. Probao sam da renderujem sa File Factory i sa Sony Vegas 8-12 i sve se krashuje na odredjenom frejmu. Znaci ako ima bilo koji program da je nalik frapsu a da nema limitacije tipa 15 min video i sl neka mi ovde odgovori ili na mail acc a. Unapred HVALA.
Windows Hardware update Windows has detected that you have moved your mouse. Please restart your computer
Ali nemoj da skineš najnoviji nego skini neki raniji, recimo 5.
Problem kod ovih novih programa za snimanje je to što svi pokušavaju da izmisle toplu vodu i mnogo su načičkani funkcijama. A kada izbace klip nije ni za pištolj.
Skinuo sam ovaj SnagIt 5 i samo podesiš kvalitet videa, podesiš zvuk i to je to. Uključiš, namestiš koju površinu da ti snima i to je to.
Problem sa veličinom ne može tek tako da se reši. Zavisi pre svega od veličine površine koju snimaš ako je ceo ekran u pitanju onda veća rezolucija znači i veći fajl. Ako je previše veliko onda samo malo smanjiš kvalitet i to je to.
Ne mora SnagIt možeš i neki drugi, samo gledaj da uzmeš neki stariji, radi bez problema, manje zauzima mesta i nije načičkan nepotrebnim funkcijama.
Hvala na programu a sto se velicine fajla tice normalno da je rez bitna al je isto tako bitna ekstenzija jer flv i avi nisu isti njivo kompresije i samim tim je manji flv fajl od avi. Hvala josh jednom
Windows Hardware update Windows has detected that you have moved your mouse. Please restart your computer
uopste nije mnogo za citavih 5 minuta snimanja! FRAPS bi to smestio u par gigabajta... E, ali FRAPS snima u svome kodeku koji je blizak ``loseless-u``, odnosno sirovom (raw) videu, tako da njega mozes da kompresujes/transkodujes u sta god hoces i da tako kontrolises nivo kvaliteta.
Pitanje je kako ce se ponasati Snagit u snimanju igara....
... snimljen fajl, se bez problema uvlači u Vegas 9. Da li si natrpavao sistem codec-ima?
A ako hoćeš samo da enkoduješ materijal, u smislu kompresije, bez bilo kakvog editovanja, onda koristi http://handbrake.fr/ . Pakuje svašta u mp4 (mkv), kvalitet odličan, bajtaža pristojna.
Virtual dub takođe bez problema konvertuje fraps klipove ,evo kako izgleda nešto konvertovano sa virtualdubom ,čini mi se da e ovaj klip ispao oko 100 MB
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647272. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.