Outlook 2003 - Word fajlove u atačmentu otvara u pregledu `Reading Layout`
STRANA 1 OD 1
arogan
Outlook 2003 - Word fajlove u atačmentu otvara u pregledu `Reading Layout`
24.02.2013. 22:29
T51988
status: user broj poruka: 539
Supruga i ja koristimo (delimo) slabiji od dva računara u stanu (jači je naravno za decu i igrice, on je sada nebitan ...) na kom je instaliran Office 2003. Pre oko 3 meseca promenili smo mail klijent, sa Outlook ekspress-a 6 prešli smo na Outlook 2003. Kada smo u Outlook-u 2003 prvi put otvorili Word fajl u atačmentu, iskočio je prozor sa pitanjem na koji način želimo da otvorimo fajl i bilo je štikliran kvadratić da se to zapamti (da više ne postavlja to pitanje prilikom svakog otvaranja Word fajla u atačmentu). Išli smo na OK (kao većina Srba). Ta odluka je izazvala problem, jer se sada svaki put Word fajl u atačmentu otvara u pregledu (View) `Reading Layout`, što mi smeta (još od Word-a 2, podrazumevani pregled stranice podešavam na Page Layout, odnosno Print Layout u kasnijim verzijama) i na to smo navikli i supruga i ja. Dakle, otvoreni Word fajl iz Atačmenta ne izgleda kao smo navikli da izgleda Word dokument (umesto jedne strane (u pregledu Print layout), pojavljuju se dva strane (u podrazumevanom pregledu `Reading layout`) i opšte nisu dobra poravnanja (aligment), a deo teksta u blizini desne margine se uopšte ne vidi - `pobegao je izvan desne margine). Ja lako rešavam ovaj problem - u Toolbaru odaberem `Close` i pojavi mi se dobro poznati `Print Layout` pregled (li idem na View pa Print layout). Međutim, suprugu sve ovo zbunjuje (nije baš vična `administriranju računara`, ali dobija mnogo poslovne e-pošte sa atačmentima u Wordu, a sada podrazumevani pregled `Reading Layuot` je užasno nervira, jer je već napravila nekoliko grešaka zbog toga.
Pitanje: Kako u Outlook-u 2003 da podesim da se Word fajl u atačmentu otvara u pregledu (View) `Print Layout`, što je podrazumevani pregled prilikom otvaranja Word-a na mom računaru i pregled na koji smo `užasno` navikli. Pokušao sam U Tools-Options ali nisam pronašao ?!
Napomnjem da na dečijem računaru imamo Office 2007, ali na njemu sam pazio kad mi je Outlook 2007 ponudio prvi put način na koji da otvori Word Attachment, tako da mi ga uvek otvara u željenom `Print Layout`-u. Office 2007, na žalost nema identične mogućnosti u Tools-Options pa ne mogu da kopiram podešavanja.
Pomalo mi je nejasno sta treba a sta ne treba, konkretno kad pregledam emajliranu poruku (na poslu je MSO 2007) onda jednostavno kliknem na attachment i ponudi mi opciju da odradi pregled u prozoru poruke, i cini mi se da je u tom prozoru prikaz bas taj koji ti zelis...
Mozda je razlika u verziji MSO...
Ako ovo nije od pomoci onda ti ostaje desni klik pa open in word... i tamo mozes da radis sta ti je volja i biras prikaz koji ti najvise odgovara...
Ja bas mrzim MSO, ko zna mozda bi lisica najvise odgovala...
Za mene je lako, uvek ću ručno podesiti svaki fajl u Atačmentu na prikaz koji mi najciše odovara, dakle u Print Layout. Problem je sa mojom suprugom, koja to zaboravi da uradi pa onda ili ne pročita drugu stranu ili ne možeda vidi tekst iza desne mergine i sl. U svakom slučaju, u opcijama Word-a to je dobro podešeno, kada kliknem dva puta na Word-ov fajl npr. u My Document, normalno se otvara u željenom prikazu Print Layout.
Očigleno, treba podesiti Outlook i njegovu vezu ka Word-u, da svaki atačment u word-u otvara u prikazu reading layout, samo je pitanje kako?
Ima jedna stvar koja zbunjuje... U MSO imas prikaz i taj prikaz je takav da uek prikaze sav tekst... Tako da je tvoj problem prilicno zbunjujuci... Samo povecaj deo MSP gde je prikaz fajla i to je to... nece propustiti ni jedno jedino slovo...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Za mene je lako, uvek ću ručno podesiti svaki fajl u Atačmentu na prikaz koji mi najciše odovara, dakle u Print Layout :: Problem je sa mojom suprugom, koja to zaboravi da uradi pa onda ili ne pročita drugu stranu ili ne možeda vidi tekst iza desne mergine i sl :: U svakom slučaju, u opcijama Word-a to je dobro podešeno, kada kliknem dva puta na Word-ov fajl npr. u My Document, normalno se otvara u željenom prikazu Print Layout :: :: Očigleno, treba podesiti Outlook i njegovu vezu ka Word-u, da svaki atačment u word-u otvara u prikazu reading layout, samo je pitanje kako :: :: Poz :: ::
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647272. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.