Windows HP SP3, ploča NF2, Barton 2500+. Želeo bih da poklonim računar. Svoj profil (npr. `Pera`) sam kopirao u Default User (da bi mu ostala podešavanja i ikone na desktopu), a zatim sam ga izbrisao. Kreirao sam novi profil u skladu sa imenom osobe kojoj ću pokloniti računar (npr. `Bojan`). Kada sam ranije instalirao aplikacije tipa Office, Acrobar, Corel ..., na početku instalacije mi je ponudio inicijalno ime mog tadašnjeg profila `Pera`, što sam ja prihvatao. Sada u tim aplikacijama stoji da su regisrovane na `Pera`. Promenio sam ime računara u skladu sa imenom novog korisnika, dakle iz Pera????? u Bojan?????. gde su umetso ``` neke cifre. Sada, kada poklanjam računar, želeo bih da sve apliacije budu registrovane na `Bojan`, odnosno da novi korisnik ima utisak da sam mu računar instalirao od nule i to odmah pod profilom Bojan.
Računar radi normalno pod drugim profilom, ovo je samo iz estetskih razloga.
Da li postoji neki softver kojiim bi to mago uraditi `jednim potezom`?
...prvo svaki software se drugačije registruje i ne postoji nijedan način da sve to odradiš odjednom sem da ponovo reinstaliraš svaki software i da ga registruješ.
A drugo, zaista misliš da će neko da gleda na koga je registrovan software????? __________________ Scourge of PCBerza
Bukvalno to hoću samo iz estetskih razloga. Naravno, niko neće da mi prigovori na poklonjeni računar sa svim potrebnim instalacijama. Mislio sam, ako mogu jednim klikom za minut to da uradim. Ako ne postoji neki takav program, nema veze, predaću ga takav kakav je, nije mnogo bitno.
Prilikom instalacije novog računara uvek biram univerzalna imena (User, Korisnik, ...,pa tek na kraju dodam ime ili nadimak koji ta osoba želi. Pošto je ovo bio lično moj računar, prilikom instalacije sam oformmio profil pod svojim imenom i nisam ga menjao dod danas.
Ja se time ne bi zamlacivao realno, inace ne postoji nista sto moze sve zive programe da ti promeni na koga su, jer si to unosio prilikom instalacije rucno u svakom od njih posebno.
Samo windows korisnika, mozes da promenis i to je to. ili ako te ne mrzi lepo sve te programe obrises pa instaliras caskom ponovo jedan po jedan ali ovaj put uneses Bojanovo ime, jer je bitno
Ok, ni ja neću da se zamlaćujem, ako ne može to `jednim potezom`. Meni ionako nikad nije palo na pamet da gledam na koga su registrovani Word, Corel ... na bilo kom računaru.
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647272. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.