Da li postoji verzija programa koja ne zahteva internet aktivaciju ? [ host id ] Slucaj je specifican i treba da se instalira taj program za jednog djaka koji nema internet na kabl,a nije u mogucnosti da donese racunar do fiksne veze.[ Pokusano preko telenor mreze ali nece ] Radi se o dobrom uceniku pa bih mu nekako pomogao. Ne znam ni kako funkcionise taj Pro-e. Da li trazi konstantnu on line vezu ili sta vec. Neki koristan savet od kolega je dobrodosao.
izgleda da na racunaru mora biti mrezna karta i internet preko kabla. Problem je u HostID-u. Program preko hosta generise sifru za dalju instalaciju. Pravilo vazi i za studentske verzije. Da li je moguce da program nece da radi bez interneta ?/?
Ima li kakav info fajl/.nfo, .txt i sl. gde verovatno treba da pise postupak izlecenja. Ako bas mora na net, mozda preko DialUp-a da pokusate ili nekog telenor 3g modema ukoliko nema izlaz na net putem ADSLa kabla wirelessa i sl.?
Proveri e-mail!
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Otici cu posle bozica do njega uzeti racunar ili hdd i instalirati kod mene Pro/E. Drugo resenje ne postoji. 3G modemi nisu uspeli [ ne daju taj ID host ] Pozdrav svima i lepo se provedite za Bozic.
Ako nalete gile23 ili Skomi na berzu nek predloze nesto,mislim da oni rade u ovom programu.
Nisam jos nikada instalirao ProE, ali jesam neke druge programe za 3D modelovanje. Taj ID se obicno generise na osnovu imena racunara i MAC adrese mrezne karte, pa ce se instalacija vezati za tvoj racunar i kada ga odneses kod klinca nece raditi.
Iz mog iskustva ne treba veza sa netom, ali treba da mrezna karta bude ukljucena (mozda je ugasena u BIOS-u).
Ako ne mora bas ProE, preporucujem ti da instaliras Solid Edge, kao jedan od programa najlaksih za ucenje, a ima i dobrih tutorijala.
poslednji put sam instalirao ProE wildfire2 pre 7 god dok sam bio na fax-u, koliko vidim nije ti ni sad potrebna internet konekcija ali je obavezna mrezna karta prisutna na masini. Koliko se secam treba neki key generator ili slicno koji na osnovu mrezne karte\mac adrese pravi kod koji zatim kopiras i zamenjujes u jednom ili dva txt fajla na jedno zilion mesta unutar njih, malte ne ti dodje kao manuelno krekovanje........ izuglaj brate, ovde koliko vidim ljudi imaju malo dodirnih tacaka sa programima ovakvog tipa, ja sam poslednji put u njemu radio pre jedno 5-7 godina......
Imam ja nesto na desktop-u, poslacu ti sutra, prekosutra, offline instalacija 100%, ako to uputstvo ne bude radilo za tu verziju upload cu negde verziju koja radi sa tim uputstvom, oko 400 - 450 mb je. Moj savet skini decku Solidworks 2012, 10 puta mocniji program, lagano ce se prebaciti + ima vise knjiga i tutoriala. Ako je zainteresovan da detaljnije uci baci mi njegov mail da mu posaljem jedno 2000 strana pdf-ova za Solid.
Evo ga mladi masinac.... :D Ajde sinko,posalji mi to zato sto mi matori radimo sa prostijim stvarima. Treba mi bas Pro/E,zato sto uce na njemu. Znam da postoje bolja resenja ali profesor radi na njemu.[mozda i ne zna za solid ]
@Ujkapera
Pa decko ima nastavu u Pro/E,kako da uci nesto sto nije ni video :D
Mora imati mreznu karticu ali ne terba da bude povezana na net. U instalacionom direktorijumu imas fajl : LICENSE.Dat. Taj fajl prekopiraj na rut diska `C` i kada te bude pitao prilikom instalacije za licencu pokazi mu putanju gde se nalazi taj fajl. Ostalo je standardna instalacija. Imam ProE 2001 i ako ti trebaju diskovi ( sastoji se od 4 diska 1. ProE i pro Mehanika,2. ProDesktop,3.ProE Graphics Library i 4.Pro help) mogu da ih nabacim na cetri obicna diska i da ti ih posaljem. Radi garantovano ali samo na XP. Ja sam u ProE radio pre desetak godina ali sam batalio i presao na SolidWorks i Inventor. Mada sam dosta dugo radio i u Prodesktopu. Razumem da decko mora da nauci ako hoce da polozi ispit ali ProE retko se koristi mada je dosta dobar proglam ali recimo u Solidu istu stvar uradis sa upola manje kliktanja. ( Dobio sam upalu misica prstiju dok sam radio u ProE :-) )
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647272. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.