Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
Defragment
STRANA 1 OD 1
mkukic Defragment 26.12.2012. 00:49 T50969

status: user
broj poruka: 2591
Da ne mesam babe i zabe otvorio sam novu temu za ovo pitanje... Kao sto sam rekao u prethodnoj tek sam formatirao hard, sve sam namestio posle par sati :) (i onda mi neko kaze dodji da mi formatiras hard, da popijemo sok i da se ispricamo... )...

E sad... Instalirao sam O&O Defrag program za defragmentaciju i on mi nudi sledece opcije:

1. Complete/Name
2. Complete/Modified
3. Complete/Access

Koja je opcija najbolja da se izabere?
****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
profil Defragment 26.12.2012. 01:05 #464236

broj poruka: 351
cek sta ce ti program za defragment,sta on radi specijalno
evo meni win godinu i po i disk nije fragmentovan to radi samo..
a format diska ma kakav sok dok zapalis pljugu gotovo

mkukic ... 26.12.2012. 01:10 #464238

Da, posebno kada je u pitanju neki levi lap top, pa nema nigde drivera... :) Dok ga formatiras i instaliras novi sistem, dok ga update-ujes, pronadjes i instaliras sve drivere instaliras sve programe koje ta osoba zeli... Ma to sve ocas posla... :) Popijes sok i cao... :) Kakvi su ljudi...
****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.

profil e pa to je vec.. 26.12.2012. 01:17 #464240

ako sistem ikako radi a imas problema sa drajvrima
ima recimo drivermax jako elegantno resenje,spasio me mogih ne prospavanih noci
e programi su vec druga prica,pa jos ne legalni..a ljudi bi sve da imaju

profil e pa to je vec.. 26.12.2012. 01:17 #464241

alrad 26.12.2012. 01:17 #464242

broj poruka: 4846

Ne kapiram zasto bi defragmentisao tek formatizovan disk?

tortojed Nudi ti ``prioritet`` fajlova po kriterijumima: abeceda (imena fajlova)... 26.12.2012. 01:18 #464243

broj poruka: 11001
vremena poslednje promene fajlova (modifikacie) i vremena poslednjeg pristupa fajlu . Radi se o GRUPISANJU fajlova i direktorijuma (fajlovi ce biti ``poredjani`` jedan uz drugi, po ovim osnovama). Standardni mode za korisnicki komp je ``name``.

Toplo preporucujem Disktrix-ov Ultimate defrag (i ``space`` metod), pa sad, ti kako hoces...
edit: @alrad - neposredno nakon instalisanja, fajlovi su prilicno fragmentisani. Defragmentisanje nije neophodno ali nije ni besmisleno...
Srdjanc ... 26.12.2012. 01:23 #464247

broj poruka: 3106
O&O Defrag, zbog loseg iskustva, savetovao bih da ga obrises. Uzmi na primer Defragler i ne mozes da promasis.

Ukoliko hoces bas O&O Defragler uzmi pod 3. Koliko se secam to je da poredja fajlove po broju koriscenja tako da svi fajlovi koji se cesto koriste budu blizu da igla od HDDa ne bi setala tamo amo i gubila vreme.

Sto se tice drivera, ima programcica koji imaju funkciju da ocitaju sve instalirane drivere na kompu i da ih upakuju u jedan jedini *.exe fajl, tako da posle reinstalacije sistema, pokrenes taj jedan fajl i sve se vrati na mesto.

Na laptopovima pre sve rabote valja uraditi jedan HDD Regenerator scan. Cudo jedno koliko na laptopovima veoma brzo nastrada prvih 5 GB na HDD.
profil e pa to je vec.. 26.12.2012. 01:27 #464249

mkukic ... 26.12.2012. 01:30 #464253

@alrad Kao sto torta kaze - vec nakon instaliranje sve je to prilicno razbacano, a `nakrkao` sam vec dosta toga sto mi treba...

@tortojed kad spomenu `space` metod postoji i on:

4. stealth
5. space (i jedan i drugi bez Complete, za razliku od prva tri)

@Srdjanc Kakvo lose iskustvo imas sa ovim programom? Ja ga koristim oko godinu dana i dva - tri puta sa odradio defragmentaciju (Access metodu), ali rekoh da pitam da li je ona bas najbolja...

tortojed Evo da ti ja odgovorim na pitanje upuceno Srdjanc-u: 26.12.2012. 02:34 #464257

broj poruka: 11001
O&O me je zeznuo jednom, tako sto mi je skoro ``oborio`` sistem (koristio sam upravo ``access mode``). O XP-u se radilo. Predlozio sam ti Ultimate-a jer sam probao, tokom poslednjih 15-ak godinica, barem DESETAK defragmentera (ne racunajuci window$-ove) i ovaj mi se JEDINI pokazao BEZGRESNIM.

mkukic ... 26.12.2012. 03:02 #464260

OK... Hvala tortojed na predlogu i objasnjenju...

Pozz

Srdjanc ... 26.12.2012. 03:35 #464262

broj poruka: 3106

Ovo sto je torta rekao. Oborio mi je sistem dvaput, prvi put nisam verovao da je to on jer, sam smatrao kako jedan takav programcic moze da zezne sistem. Drugi put sam se edukovao i nisam ga koristio.

mkukic ... 26.12.2012. 13:19 #464297

Ok... Hvala!

Pozz

imarkovic >> 26.12.2012. 16:49 #464322

broj poruka: 19021
ljudi, ja vas ne razumem, raspravljao sam se jednom sa operatorom i dokazao mu, ali on i dalje nije shvatio.. zasto koristite taj jebeni O&O kad imate 10x prakticniji, bolji i FREE program - defraggler.
jowwa90 piriform defraggler 07.01.2013. 16:47 #466709

broj poruka: 152
Kao sto ljudi i preporucuju, skni piriform defraggler FTW :D

philaemos ... 07.01.2013. 16:51 #466710

broj poruka: 2743
+1 za Defraggler

Imas i portable verziju, ne moras ni da ga instaliras:

http://www.piriform.com/defraggler/download/portable

mkukic ... 07.01.2013. 16:55 #466711

Ma nisam ga jos ni defragmentovao... Ali kad odlucim skinucu Defraggler posto ga svi preporucujete!

Hvala!

philaemos ... 07.01.2013. 16:58 #466713

broj poruka: 2743
Dobar je i Smart Defrag kompanije IObit, ali me kod njih nervira sto spamuju sa nekim reklama vecito i da kupis neku pro verziju, ali defragmentuje mozda i bolje od Defragglera.
Ili je bar ranije bio bolji, u zadnjih pola godine ga vise ne koristim, nego onu portable verziju Defragglera.

mkukic ... 07.01.2013. 17:03 #466714

Kad ste vec imali losa iskustva sa O&O necu da se zezam, a kako najvise glasova ide za Defraggler-a skinucu njega... Samo mi recite, posto nikada nisam radio sa njim i ne znam koje opcije nudi, na sta da obratim paznju i kakav mod defragmentacije da izaberem...

mkukic ... 14.01.2013. 17:13 #468286

Vidim da na zvanicnom sajtu Piriforma postoji i free i non-free verzija:

http://www.piriform.com/defraggler/download

Ova stavka kod Defraggler Professional Edition-a mi nije jasna:
`Optimize your hard disks for faster access!`

Pa zar to ne radi i free edicija kad defragmentuje... Pa zbog toga se i radi defragmentacija...

count Glarysoft Disk Speedup 14.01.2013. 21:29 #468342

broj poruka: 1355
Ako hoćeš najbrži, i naj jednostavniji a da sve odradi kako treba i ne zvekne ponekad onda Glarysoft Disk Speedup
Ako ti treba nešto sa gomilom opcija i da se ne instalira onda UltimateDefrag 1.64. Možeš da odrediš tačno koji folderi i programi da se grupišu na početku diska gde je disk i najbrži. Inače dok instaliraš i windows i programe bar jedno 25 % bude fragmentirano. Srećom ni 7mica, ni 8mica ne fragmentiraju diskove previše. Eh da ako si na njima isključi onu njihovu automatsku defragmentaciju, radi malo drukčije od ostalih pa ako uptrebljavaš i jedno i drugo vazda ćeš da to radiš, što jedan smesti drugi premesi i tako zaveka možeš u krug. Još jedna stvar, neke aplikacije, kao racimo baze podataka a bogami i office ostavljaju prazne sektore na određenim mestima da ih popunjavaju po potrebi, pa ako upotrebiš File Consolidation na defragmenteru možeš u stvari da ih usporiš.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647272.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs