Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
VHS capture
STRANA 1 OD 1
Oddworld VHS capture 21.12.2012. 00:30 T50877

status: user
broj poruka: 61
Ovako, imam winfast 2000xp global tv karticu i vhs player povezan. Radi u njegovom zvanicnom programu, ali posle tacno 48 minuta pocne da koci snimanje i moram da snimam iz delova. Snimam u huffyuv kodeku. Zvuk direktno u mp3 320kbps.

Davajte neki program za capture... probao sam vegas, u njemu ne moze da otvori capture device.. virtualdub isto ne konstantuje karticu.
Aj pomagajte, njakam se vec 2 meseca sa ovim...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Vegas (razna njegova izdanja) imaju problema sa pojedinim... 21.12.2012. 00:53 #463039

broj poruka: 11001
kodecima. Probaj Adobe Premiere (5.5 ili noviji)...

Oddworld re 21.12.2012. 03:20 #463053

Hvala Jed, probao sam premier pro cs6, on ni ne podrzava capture preko tv karti, i tako kazu na par mesta, samo firewire. il nisam nasao ili treba dodatno portovati capture device u njega, nzm..

codeus ... 21.12.2012. 07:58 #463060

broj poruka: 4054

probaj zadnji winfast PVR ..

ja snimam bez problema 4-5h ..

snimaj na particiju koja nije primarna (ne na C:) .. i gledaj da ima mesta na disku

ramzesIII re.. 21.12.2012. 12:02 #463114

broj poruka: 1017

CyberLink PowerDirector

Ima capture sa puno podesavanja :)
krkub Re: ... 21.12.2012. 13:51 #463153

broj poruka: 1023
::
:: snimaj na particiju koja nije primarna (ne na C:) .. i gledaj da ima mesta na disk
:

Ne reče on koliko prostora ima i to na kojoj particiji (kojeg hard diska)?
Real-time capturing sa analognih uređaja može biti gladan žderač hdd prostora.
1h DV AVI = 14 GB mpeg2

Kolega nekad to radi, znam da mu je Power Director 8 u upotrebi.
Pisko Re: re.. 21.12.2012. 19:45 #463239

broj poruka: 6654
Ne snimaj zvuk u kompresovanom formatu pogotovo ne u 320 - to je kvalitet skoro kao da nema kompresije pa je bezveze.... dakle, ili ga skidaj u nekopresovanom avi formatu, pa montiraj, pa na kraju kodiraj ili idi na mpeg2 u letu.
Predlažem ti isto PowerDirector, i idi na mpeg2 dvd kvaliteta (duplo je kvalitetniji od toga što pruža vhs, tj. ima duplo veći broj linija, ali nema veze, nećeš imati gubitaka zbog kompresije).

Budale računaju na sreću.

:: CyberLink PowerDirecto
:: Ima capture sa puno podesavanja :)
Oddworld re 22.12.2012. 01:51 #463326

Hvala vam svima, nabavljam PowerDirector..
@ Pisko Sto da ne kompresujem zvuk direktno? - 320 naspram ~1400 kbps (44100Hz pcm) i nije mala razlika.
@Codeus mislim da i jeste poslednja verzija, win mi niije u najboljem stanju, moguce da zato brlja.

Za nekompresovan avi ne verujem da bih imao mesta, kasete od 3 sata...
Imam mesta na hardu, preko 100gb a to mi je i pozajmljen hard, jer je moj pretrpan i spor(wd 10EARS, jaaako spor)pa ne izvlaci real time ponekad..Probao sam razne kompresije jos davno, i mpeg2 je ok(ali neefikasan i star kodek) , ali posto su ovo porodicni snimci, (neki cak presnimljeni sa 8mm filmova, iz 70-tih) vazani mi je kvalitet, zato sam i snimao u huffyuv lossless kodeku(~40GB/h, Pal rez). Svakako idu u x264 posle..

P.S. Jako mi je trip da pisem na ovom forumu jer vas `citam` godinama s` vremena na vreme (pogotovo tesko off-ovajnje .) ) i imam utisak da vas sve znam . . a sam sam prilicno low-profile.. nebitno
Ajd uzdravlje!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647272.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs