Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
M$ Office 2013
STRANA 1 OD 1
dbqp M$ Office 2013 20.11.2012. 02:56 T50307

status: user
broj poruka: 1368
Jel neko probao ovo? Na wiki piše da je izašao neki trial ili šta već...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
xenox A koji ce ti andrak 20.11.2012. 10:13 #455254

broj poruka: 1407
Kao da mora da bude bolji od prethodnog? Sporiji je sigurno...
KA vis ovaj office i ne trosim. Presao sam na Libre/Open Office. Ima tu i tamo koji problemcic, ali je bar za dz...

Asus P8H67-M, i5 3570
4x4GB ddr3 1333, SanDisk SSD 64GB, Win XP
Frontier DIVA

Dexter013 @dbqp 20.11.2012. 10:19 #455255

broj poruka: 17093
Cek bre polako, cim izadje win 8 prelazi se na njega a onda kukanje drajveri ne radi ovo ne radi mi ono, nema lek , stalno se zakljucava bla bla...

Sto menjati konja koji dobija?!

Cekaj, polako kad bude kompleta verzija sa serijalima i krekovima i kad provereno radi 100% onda menjaj stari office.

Moj savet.

Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.36 Ghz
GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce
Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
CpuCooler:TitanVanesa
Mis: Mx518
Dell 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
luja-88 @xenox 20.11.2012. 11:49 #455278

broj poruka: 1660
Na osnovu cega si zakljucio da mora da bude sporiji?
Sa Office 2007 i 2010 je bilo upravo suprotno... 2010 radi znatno brze.
Cinjenica je da MS Office apsolutno dominira medju office paketima pa je suvisno komentarisati o osakacenoj funkcionalnosti svih ostalih (i ne mislim na obicno pisanje teksta koje se moze obaviti u Notepad-u i sl.). A sto se tice freeware-a, sigurno koristis `legalan` OS i ostale aplikacije pa ti LibreOffice i ne pravi neku bitnu razliku.
imarkovic Re: @xenox 20.11.2012. 12:17 #455281

broj poruka: 19021
daj bre.. jesi ozbiljan? office 2010 se ucitava kao autoCAD.. photoshop i sl. svaki dokument koji otvara on mora da isprocesira, da isfiltrira, da skenira i tek onda da otvori.. dok sam radio sa tim djubretom dokument koji sam preradjivao nisam ni gasio zbog dugog dizanja.. takodje outlook.. ne isplati se da ga gasis.. ti kazes brzi je, kako da nije brzi.. jos mi fali 2013 jos vise da procesira, da mulja presipa iz supljeg u prazno zasto? Zbog Microsofta i njihovih izdrkavanja za IT strucnjake i potrebe preduzeca, prodavanje muda za bubrege i sl. Microsoft i njegovo napredovanje software-a je pod velikim znakom pitanja

:: Na osnovu cega si zakljucio da mora da bude sporiji
:: Sa Office 2007 i 2010 je bilo upravo suprotno... 2010 radi znatno brze
:: Cinjenica je da MS Office apsolutno dominira medju office paketima pa je suvisno komentarisati o osakacenoj funkcionalnosti svih ostalih (i ne mislim na obicno pisanje teksta koje se moze obaviti u Notepad-u i sl.). A sto se tice freeware-a, sigurno koristis `legalan` OS i ostale aplikacije pa ti LibreOffice i ne pravi neku bitnu razliku.
luja-88 Re: 20.11.2012. 13:30 #455304

Uporedio sam 2010 sa 2007. Nisam rekao da je brz vec da je brzi od 2007, sto je istina. Isto tako moze da se desi da ce 2013 biti brzi od 2010 (malo verovatno, ali necemo znati dok ne probamo).
Inace, meni Office 2010 fajlove otvara u trenutku posto ne koristim plugin-ove i sl. s**nja. Kada se, npr. instalira TranslitGT, treba mu oko 3-4 dodatne sekunde da ucita plugin pri prvom pokretanju.

A objasni mi zasto bi gasio Outlook? Valjda je poenta svakog e-mail client-a da sto brze i lakse pristupis porukama i odgovoris na iste. Outlook je narocito dobar za one koji koriste live naloge posto se poruke automatski razvrstavaju u prethodno napravljene foldere. Npr. sve od jednog posiljaoca ide u odredjeni folder (ja tako razvrstavam firme sa kojima saradjujem - sve sa tog i tog domena ide u taj folder).
-Na stranu to sto je u pitanju MS softver, ni ja ih preterano ne gotivim... Je l` postoji jos neki program i e-mail nalog sa kojim ovo moze da se izvede?
Trenutno stanje Outlook-a (sa `7+1` naloga i ko zna koliko poruka): http://goo.gl/Lro61
Kao sto rekoh, brzina rada mozda nije najbolja ali funkcionalnost i opcije jesu (mada se licno ne bunim ni za brzinu).

Ae, kad sam vec uvatio da hvalim MS... odusevio sam se izbacivanjem reklama iz nove verzije Skype-a. =]
imarkovic Re: Re: 20.11.2012. 13:40 #455308

ok, poredio si 2007 sa 2010, kao da poredis vistu i windows7, brzi je ali na default-u ucitava i otvara brze 2007, a ako cu svakom ebenom korisniku kome instaliram 2010 zasebno da podesavam te plug-inove da bi office radio brze, na kraju cu da zavrsim najverovatnije u Lazi.
Zasto bi gasio outlook? pa npr. zato sto non-stop nesto radi, jede procesor, memoriju, ajde to gricka po malo, ali zagusuje mrezu, internet svojim refresh-ovima, ajde sad mi reci da ti podesis da to ne radi.. ma kako da necu to da radim, kao ni jedan jedini korisnik na svom racunaru.. nego da ostavi na default. Jer dok to pronadje naravno usrace se 3x u gace

:: Uporedio sam 2010 sa 2007. Nisam rekao da je brz vec da je brzi od 2007, sto je istina. Isto tako moze da se desi da ce 2013 biti brzi od 2010 (malo verovatno, ali necemo znati dok ne probamo)
:: Inace, meni Office 2010 fajlove otvara u trenutku posto ne koristim plugin-ove i sl. s**nja. Kada se, npr. instalira TranslitGT, treba mu oko 3-4 dodatne sekunde da ucita plugin pri prvom pokretanju.
::
:: A objasni mi zasto bi gasio Outlook? Valjda je poenta svakog e-mail client-a da sto brze i lakse pristupis porukama i odgovoris na iste. Outlook je narocito dobar za one koji koriste live naloge posto se poruke automatski razvrstavaju u prethodno napravljene foldere. Npr. sve od jednog posiljaoca ide u odredjeni folder (ja tako razvrstavam firme sa kojima saradjujem - sve sa tog i tog domena ide u taj folder)
:: -Na stranu to sto je u pitanju MS softver, ni ja ih preterano ne gotivim... Je l` postoji jos neki program i e-mail nalog sa kojim ovo moze da se izvede
:: Trenutno stanje Outlook-a (sa `7+1` naloga i ko zna koliko poruka): http://goo.gl/Lro6
:: Kao sto rekoh, brzina rada mozda nije najbolja ali funkcionalnost i opcije jesu (mada se licno ne bunim ni za brzinu)
:: Ae, kad sam vec uvatio da hvalim MS... odusevio sam se izbacivanjem reklama iz nove verzije Skype-a. =]
luja-88 Re: Re: Re: 20.11.2012. 14:15 #455317

A sta drugo da poredim nego 2007 i 2010? Pa ne pricamo o Windows-u, vec upravo o razlikama izmedju starih i novih verzija Office-a.
Mislio sam na third party plugin-ove... jednostavno ih ne instaliras i nema problema.
Na screenshotu-u sam ti prikazao koliko resursa trosi Outlook 2010 tako da ta prica o smetnji pri stalnom radu ne pije vodu (~100MB RAM i do 10% CPU pri slanju i primanju poruka - 0% u idle).
Ako sam dobro shvatio, ti mislis na vece poslovne mreze. U suprotnom ne bi pricao o zagusenju mreze/interneta... Ja nisam mislio na administraciju programa za x korisnika, vec na licno koriscenje pa ne znam sta da ti kazem. Sto se tice zagusenja, na isti nacin funkcionise svaki e-mail client. Jasno mi je da ovde ulece tvoja prica o stalnom gasenju i pokretanju programa, sto je po meni zamorno i to nece svako da radi. Pokusaj da objasnis svakom korisniku (narocito srbinu =]) da obavezno gasi svoj e-mail client kada mu nije bas neophodan, i da se on toga pridrzava - pa lakse bi mi bilo da sve sam ispodesavam i posle budem miran od tih `zagusenja`!

A pitanje iz moje prethodne poruke i dalje stoji. Shvatam da je zvucalo ironicno ali bih stvarno voleo da nisam u pravu i da je jos neko ubacio pomenute mogucnosti u svoje servise (i da to stvarno radi preko nekog e-mail client-a).

:: ok, poredio si 2007 sa 2010, kao da poredis vistu i windows7, brzi je ali na default-u ucitava i otvara brze 2007, a ako cu svakom ebenom korisniku kome instaliram 2010 zasebno da podesavam te plug-inove da bi office radio brze, na kraju cu da zavrsim najverovatnije u Lazi.
:: Zasto bi gasio outlook? pa npr. zato sto non-stop nesto radi, jede procesor, memoriju, ajde to gricka po malo, ali zagusuje mrezu, internet svojim refresh-ovima, ajde sad mi reci da ti podesis da to ne radi.. ma kako da necu to da radim, kao ni jedan jedini korisnik na svom racunaru.. nego da ostavi na default. Jer dok to pronadje naravno usrace se 3x u gac
:: :: Uporedio sam 2010 sa 2007. Nisam rekao da je brz vec da je brzi od 2007, sto je istina. Isto tako moze da se desi da ce 2013 biti brzi od 2010 (malo verovatno, ali necemo znati dok ne probamo)
:: :: Inace, meni Office 2010 fajlove otvara u trenutku posto ne koristim plugin-ove i sl. s**nja. Kada se, npr. instalira TranslitGT, treba mu oko 3-4 dodatne sekunde da ucita plugin pri prvom pokretanju.
:: ::
:: :: A objasni mi zasto bi gasio Outlook? Valjda je poenta svakog e-mail client-a da sto brze i lakse pristupis porukama i odgovoris na iste. Outlook je narocito dobar za one koji koriste live naloge posto se poruke automatski razvrstavaju u prethodno napravljene foldere. Npr. sve od jednog posiljaoca ide u odredjeni folder (ja tako razvrstavam firme sa kojima saradjujem - sve sa tog i tog domena ide u taj folder)
:: :: -Na stranu to sto je u pitanju MS softver, ni ja ih preterano ne gotivim... Je l` postoji jos neki program i e-mail nalog sa kojim ovo moze da se izvede
:: :: Trenutno stanje Outlook-a (sa `7+1` naloga i ko zna koliko poruka): http://goo.gl/Lro6
:: :: Kao sto rekoh, brzina rada mozda nije najbolja ali funkcionalnost i opcije jesu (mada se licno ne bunim ni za brzinu)
:: :: Ae, kad sam vec uvatio da hvalim MS... odusevio sam se izbacivanjem reklama iz nove verzije Skype-a. =]
markopvict ako se lozis na metro gay looking 20.11.2012. 14:24 #455318

broj poruka: 4515
gledao sam sta ima novo - kita
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: ako se lozis na metro gay looking 20.11.2012. 14:32 #455324

evo ovo je pravi odgovor za luju

:: gledao sam sta ima novo - kit
luja-88 Re: Re: ako se lozis na metro gay looking 20.11.2012. 14:46 #455326

Cemu ova izjava? Samo zato sto ti se ne svidja moje misljenje? Skoro nista ne moze da prodje bez nekog prozivanja i podjebavanja.
Zbog ovakvih stvari i izbegavam da pisem po forumu (stoga i ovako mali broj poruka, bez obzira na to sto sam clan berze vec 6-7 god.).
Dalji komentari su suvisni pa bezim iz teme.

:: evo ovo je pravi odgovor za luj
:: :: gledao sam sta ima novo - kit
imarkovic Re: Re: Re: ako se lozis na metro gay looking 20.11.2012. 15:05 #455329

ma kakvo prozivanje, ne planuj odma, pogresno si razumeo, markopvict je u stvari hteo da kaze da u odnosu na starije verzije samo fancy izgleda (samo je malo preusmerio na gay, sto je generalno u pravu), nema znatnih poboljsanja, nista vise, nemam razloga da te prozivam niti ne cenim tvoje misljenje, bas obrnuto, za tvoje izjave i misljenja mislim da su na mestu, pogresno si me procenio

:: Cemu ova izjava? Samo zato sto ti se ne svidja moje misljenje? Skoro nista ne moze da prodje bez nekog prozivanja i podjebavanja.
:: Zbog ovakvih stvari i izbegavam da pisem po forumu (stoga i ovako mali broj poruka, bez obzira na to sto sam clan berze vec 6-7 god.).
:: Dalji komentari su suvisni pa bezim iz teme.
:: :: evo ovo je pravi odgovor za luj
:: :: :: gledao sam sta ima novo - kit
:: :: ::
ilicstefan Šta će ti to 20.11.2012. 16:50 #455360

broj poruka: 1577
Samo džabe menjaš. To ti je kao pre što je bilo sa Nerom. Mogao si sve da režeš sa Nerom 6 i 7 a onda su došli 8, 9, 10 i ostala kompanija koja i nije bila baš tako pouzdana kao ranije verzije. Kada pogledaš više niko i ne koristi Nero jer je odavno prevaziđen, svi koriste druge programe (Iso buster, img burn, ashampoo i ko zna još koji).

Tako i sa Ofisom. Uzmi lepo 2003, lepo radi, ima sve funkcije za formatiranje, već postoji dugi niz godina i ima sve i svašta za njega (add onovi, pluginovi, zakrpe, dodaci...).

Ako nešto nisi siguran kako da uradiš na 2013 ima da se načekaš dok neko ne postavi nešto na netu ili dok ne provališ kako se to radi.

Da ne spominjem kako se word i excell 2003 pale kao mine, brže mi se pale nego note pad i word pad.

Čak sam imao prilike da radim i na Office 2000 i mogu ti reći da sem kozmetičke, nije bilo puno razlike između njega i drugih. I to nije bilo samo malo čačkanje po wordu, imao sam predmet u srednjoj školi koji se zvao `Kancelarijsko poslovanje`. Morao sam da znam kako da formatiram tekst i kako stranice da formatiram. Sve što mi je ikada zatrebalo je imao i 2000 i 2003.

Ako hoćeš funkcionalnost uzmi 2003, ako hoćeš malo lepši izgled uzmi 2007 i bolje ti ne treba.

I posle mi kažu: `Uči dete da sutra nađeš posao`.

http://www.youtube.com/watch?v=vgdGfSYhwY8&feature=player_embedded#!

markopvict Matori, opusti se... 20.11.2012. 18:08 #455378

broj poruka: 4515
Ovaj forum je bulja, napisao sam ti svoje misljenje o M$ proizvodu...
Nemoj da primas k` srcu. Dobar si lik.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: Matori, opusti se... 20.11.2012. 18:39 #455385

dobar je ko lebac, al lako se ljuti

:: Ovaj forum je bulja, napisao sam ti svoje misljenje o M$ proizvodu..
:: Nemoj da primas k` srcu. Dobar si lik.
Tristram Re: 20.11.2012. 18:48 #455386

broj poruka: 1872
Na 2007 morao sam da pređem zbog novih formata i formula u excelu, na ove novije me baš ništa ne goni. Probao, video nema ništa novo pa vratio stari.

luja-88 Re: Re: Matori, opusti se... 20.11.2012. 23:50 #455464

Na berzi ima dosta clanova sa nekim internim forama (kako bi se `na finjaka` smejali neupucenima, neshvacenima i onim sa posebnim potrebama) pa je lako izvuci pogresan zakljucak cak i kada neko nema lose namere... a i ja sam planuo bez razloga...
Nije mene pogodilo ono metro-gej-sta god, posto je jasno da je u pitanju pljuvanje po MS-u (na koje smo vec svi navikli, bilo ono s razlogom ili ne), vec je tvoj komentar o tome sta je pravo za mene u datom trenutku pogresno protumacen.
Uzivaj .

:: dobar je ko lebac, al lako se ljut
:: :: Ovaj forum je bulja, napisao sam ti svoje misljenje o M$ proizvodu..
:: :: Nemoj da primas k` srcu. Dobar si lik.
imarkovic Re: Re: Re: Matori, opusti se... 21.11.2012. 00:51 #455471

naravno, uzivaj i ti u carima ove hladne noci pod jorgan planinom

:: Na berzi ima dosta clanova sa nekim internim forama (kako bi se `na finjaka` smejali neupucenima, neshvacenima i onim sa posebnim potrebama) pa je lako izvuci pogresan zakljucak cak i kada neko nema lose namere... a i ja sam planuo bez razloga..
:: Nije mene pogodilo ono metro-gej-sta god, posto je jasno da je u pitanju pljuvanje po MS-u (na koje smo vec svi navikli, bilo ono s razlogom ili ne), vec je tvoj komentar o tome sta je pravo za mene u datom trenutku pogresno protumacen
:: Uzivaj
:: :: dobar je ko lebac, al lako se ljut
:: :: :: Ovaj forum je bulja, napisao sam ti svoje misljenje o M$ proizvodu..
:: :: :: Nemoj da primas k` srcu. Dobar si lik.
dbqp Aman bre ljudi... 21.11.2012. 06:46 #455490

broj poruka: 1368
Vi ovde polemisete o totalno nebitnim stvarima, znaci ne kapiram vas, moje pitanje je bilo jel ko probao to g**no i kako mu se cini a nisam pitao sta je najbrze/najbolje/najlepse!
Koristio sam i Office 2000. koristim 2003, 2007 sam preskocio a 2010 mi sasvim lepo radi na ubudjalom Bartonu 2500+ sa 1.5 GB sRama i to sve na Windozi verzije 7 za 32-bitnu upotrebu. Jeste, umeju da mi idu na nervni sistem a narocito donji ogranak istog spora ucitavanja, ali Boze moj, na novijim masinama LETI na starijim leti malo sporije tako da jebi ga, svako ima svoje misljenje kao sto svako ima svoje dupe... Btw, Outlook 2010 je MATER jer uvozi mailove sa cega oces, sa g(ay)maila, ruskih mail providera, i sijaset drugih, osim sa smorHoo-a, jer mora da se doplate neke ne bash smeshne pare da bi mogao preko nekog klijenta da gledash mailove a da nije onaj retardirani yahoo-ov kurton ili sta vec, odnosno sam sajt.

To e to, ko ima nesto protiv nek podnese zalbu Prvom opstinskom sudu u PCberzagradu, u roku od 8 dana.

luja-88 Re: 21.11.2012. 14:12 #455580

Izvinjavam se za potpuno skretanje sa teme.
Izasla je RTM verzija (citaj finalna) ali trenutno ne postoji aktivator koji uvek 100% radi. Trial verzija traje 5 dana, a ne 15-30-60, sto bi bilo malo logicnije. Imam ga instaliranog samo na virtuelnoj masini pa ne mogu merodavno da procenim brzinu rada i sl. Za sada znam da je izbacen Sharepoint, a ubacen SkyDrive Pro. Pri pokretanju sada automatski ne otvara blank page, vec pita za template koji zelis da koristis (ili blank).
Kada budes kupovao, trazi `Volume Edition` (VL), posto ce taj moci da se aktivira (isto kao sto je sa 2010, preko nekog KMS-a).
Interfejs se ne razlikuje mnogo od trenutnog Office-a. Ivice su ostre umesto zaobljene, i nema transparentnog prozora (aero) vec mozes da biras neku od jadnih `tema` (ne moras). Iz `File` menija je izbacen `Help` i ubacen `Account`, u kom se sada vidi product info...
To je ono sto sam primetio za sada... Dakle, nema bitne razlike.
E da, Outlook ikonica je sada plave boje, ne zute/narandzanstvene (za ovo veliki minus od Ja).

Pozdrav!
Srdjanc ... 11.10.2013. 22:23 #519922

broj poruka: 3106
Da li neko moze da mi baci provereno permanentno (ne ono na nekoliko dana produzenje) resenje na mail za kupovinu, bio bih zahvalan?

hecate @ilicstefan 12.10.2013. 01:38 #519945

broj poruka: 472
Office 2003 => i dalje jedan od najboljih

Razlog prelaska na 2010 => brža obrada docx fajlova => +50 strana dokumenti

2003 => mrvi za desetku
Srdjanc ... 12.10.2013. 06:47 #519953

@hecete

Ovaj, fino je to sto si dao komentar, samo sto je ova tema zajedno sa komentarom od prosle godine. Ja sam samo iskoristio ovu temu za pitanje kako ne bih spamovao forum. :)

hecate Ok 12.10.2013. 09:03 #519957

broj poruka: 472

Nevidoh
Rynskelath Office 2013 + akt. 12.10.2013. 14:47 #519995

broj poruka: 484
Ja sam instalirao na svom kompu Office 2013 i to radi lepo, doduse nisam merio koliko je sporiji/brzi u odnosu na 2010 ili 2012 ali me toliko ni ne zanima.
Imas aktivator koji je izasao pre dva-tri meseca koji sasvim lepo odradjuje posao i ja nikakvih problema sa njim nisam imao do sada!

You can`t hurt me, hell, i can`t even hurt me.
Electricity couldn`t kill me, Games couldn`t kill me, Internet couldn`t kill me.
Did you really think your little jokes were going to kill me?
I`m done with the winning cause i`ve already won.

Srdjanc ... 12.10.2013. 15:11 #519999

Fino, ali baci link na mail. Nemoj ovde obrisace ga.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647267.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs