Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
kako vam deluje?
STRANA 1 OD 1
Elfusion kako vam deluje? 12.10.2012. 23:06 T48393

status: user
broj poruka: 418
revolucionarno ili nesto sto i nije od neke koristi?
http://www.radeonramdisk.com/
Elektrofusion
Powered by ReactorSuperial
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gilopile ... 12.10.2012. 23:19 #447250

broj poruka: 9459
Stara fora...Probao sam par puta i odlicno se pokazalo za surf, programe, igrice npr. one sa milion mapa, gif animacija i sl, recimo hidden object otvara nivoe u trenu...Sada, nazalost manjkam sa memorijom :( tj. i sa normalnim racunarom...

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

executor hm.. 12.10.2012. 23:24 #447252

broj poruka: 203
Sad si mi dao ideju za pitanje.. da li ima mogucnost da se ceo sistem instalira u ram kao sto je to bilo u dobra stara amiga vremena? Idem ja da guglam a ako neko nesto zna onda nek javi..

`Nauka je dosla do zadivljujucih saznanja, ali ja vise volim da sam zadovoljan nego da sam u pravu...`

gilopile Re: hm.. 12.10.2012. 23:30 #447257

Heheh, nece da moze. RAM se brise kada ostane bez napona...Jedino da se nabudze neke baterije:)

:: Sad si mi dao ideju za pitanje.. da li ima mogucnost da se ceo sistem instalira u ram kao sto je to bilo u dobra stara amiga vremena? Idem ja da guglam a ako neko nesto zna onda nek javi.
::
:: `Nauka je dosla do zadivljujucih saznanja, ali ja vise volim da sam zadovoljan nego da sam u pravu...
executor heh.. 12.10.2012. 23:33 #447263

Ce da nabudzimo od ups-a :)

`Nauka je dosla do zadivljujucih saznanja, ali ja vise volim da sam zadovoljan nego da sam u pravu...`

gilopile Ne uspeh da EDIT... 12.10.2012. 23:34 #447266

Cek, cek, kako Amiga workbench inst. u RAM? Imao sam 1200 i imala je svoj RAM disk, ali i on je deo radne memorije ili fast RAM-a koja se isto tako brise kada se restartuje, iskljuci...Da ne mislis na amiga 600HDD ili 1200, 4000 sa HDD-om? Amiga 500 je imala dodatni RAM i sat sa baterijom:)

To, to, UPS mu roknemo...Kako bi se taj sistem brzo dizao, majku mu:)

executor uf.. 12.10.2012. 23:38 #447270

Ne secam se tacno dal je ostajalo u memoriji i posle iskljucenja iz struje ali 100% sam siguran da sam na mojoj amigi 500 sa 1,5mb rama instalirao workbench1.3 ili tako nesto direktno na ram... bese to davne 93` ...

gilopile Re: uf.. 12.10.2012. 23:39 #447272

Moguce je, mislim da se brise samo kada se iskljuci ili ostane bez struje, a ostaje kada se restartuje...Davno bese stvarno, zaboravilo se...

Ajmo Amigisti, seca li se neko ovih pojedinosti?

:: Ne secam se tacno dal je ostajalo u memoriji i posle iskljucenja iz struje ali 100% sam siguran da sam na mojoj amigi 500 sa 1,5mb rama instalirao workbench1.3 ili tako nesto direktno na ram... bese to davne 93` ..
:: `Nauka je dosla do zadivljujucih saznanja, ali ja vise volim da sam zadovoljan nego da sam u pravu...
executor ... 13.10.2012. 01:09 #447297

Nisam uspeo da nadjem nista slicno na netu ali evo mojih 5 centi:

Kolko ja vidim na pc se ram brise prilikom svakog restarta i ono sto treba da se nalazi na ramdisk-u ponovo se upisuje prilikom startovanja sistema... (kod amige je radio 99% i sa restartom bez iskljucivanja na adapteru jer je u tom slucaju gubila podatke sa ram memorije)..

Ako se ram brise prilikom svakog restarta onda ideja verovatno pada u vodu..

E sad ako ima neka sansa da ram ostane ziv (da se ne brise) i prilikom restarta (ili cak i shutdowna) onda bi mogao da se instalira ceo sistem na ram i da odatle sartuje svaki put dok ne dodje do nestanka struje.. mada mozda moglo nekako da se nabudzi da drzi podatke i kad je racunar iskljucen iz struje upravo preko neke baterije tj.ups-a..

Takodje dok system radi preko ram-a moglo bi uporedo da snimi neki image na hdd ili ssd da bi u slucaju nestanka struje i ponovnog pokretanja racunara ponovo povratio ceo sistem u ram...

Jos neko ko malo bolje poznaje hardver da potvrdi ovo..

:))

Science fiction?

ddim Postoji odavno 13.10.2012. 04:08 #447308

broj poruka: 214
Naravno da postoji, igrao sam se sa ovakvim uredjajima josh davne 2001 valjda...
doshlo mi uz neku malu Sparc mashinu dok sam ziveou americi, ima sad za male pare da se uzme....
http://goo.gl/DehMA

moj model je imao slotove koje sam popunish SDRAM-om... na ovom je ram vec na plocici.
zgodna stvar :-)
treba pogledati, to se sigurno i dalje proizvodi, a sa cenama ddr3 memorije moze jako zgodno da bude. Ako se vezuje na Sata3 onda se dobiju lepe brzine. Baterija na tom mom starom modelu je drzala (navodno) 15 dana ako komp bude bez struje...

:-)

edit: nadjoh je !!!!!!!!!!!!!!!!!
http://www.amazon.com/Gigabyte-GC-RAMDISK-i-RAM-Hard-Drive/dp/B000EPM9NC
Srdjanc ... 13.10.2012. 04:57 #447310

broj poruka: 3106
Tesko mi je da ne odgovorim :)

Elem, radeon ramdisk stize na trziste jako kasno, tako da je stvarno bajata fora. Veoma je dobra ideja imati barem 300MB ramdiska na kompu zarad interneta (ja sam instalirao waterfox i prebacio njegov cache na ram disk) radi ne samo brzeg ocitavanja, nego zbog stedjenja hdd ili ssd zavisnosti sta se koristi.

Od svih ramdiskova koje sam probao svima preporucujem QSoft RAMDisk zbog toga sto se po resetovanju ili paljenju gasenju racunara ne brise ta ram particija, nego se sacuva na HDD te se ista pokrene sa sistemom sa svim fajlovima na njemu. Problem je sto ima limit do 4GB za free verziju dok ova sto se placa ima limit od 128GB.

Ostali osim sto brisu podatke posle pali/gasi situacije, uglavnom su ili nestabilni ili limitirani do 4GB. Uz maticnu AsRock z77 extreme4 sam dobio i programcic RamDisk, koji nema limit, radi i sa 32bitnim windowsima i na njima vide neiskoriscenje gigabajte rama (ako imas 8GB windows vidi samo 3GB), ali i on ponekad zalupi sistem, a i ne cuva podatke.

STO SE IDEJE ZA SISTEM NA RAMDISKU TICE

Da, moze, uradio sam :)

Nakon sto sam napravio particiju od 5GB i na njoj instalirao Heroje V, shvatio sam da ne vidim loading.
Te sam preko VMware instalirao XP na ram particiji i mislim da sam ti dao odgovor na tvoju ideju.

Elem bolja verzija.
Instaliras Linux Tiny> napravis na linuxu ram disk particiju> preko linuxovog VMware instaliras Windowns na njoj > uzivas.

Da dodam, brzina particije ramdiska direktno zavisi od brzine/clocka memorije. Tako da je moj QSoft RamDisk na memoriji brzine 1333MHz, sahranio pa barem deset SSDa u raidu sa brzinom citanja od 3700MB/s i pisanja od 7000MB/s. Nakon klokovanja bi im odrzalo i opelo.

Okacicu sliku Cristal Disk Mark merenja kad dobijem mis.

Pozdrav
ConemaX Ram drive.. 13.10.2012. 15:13 #447371

broj poruka: 314
Odlicna stvarcica! Toplo preporucujem RAM DISK plus

http://imageshack.us/a/img404/6672/ramdisk.jpg
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs