Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
U Outlooku su mi mala slova u modu za unos teksta
STRANA 1 OD 1
arogan U Outlooku su mi mala slova u modu za unos teksta 27.09.2012. 16:23 T47806

status: user
broj poruka: 539
Pre neki dan sam, dok sam pregledavao poruke u Outlook-u 2007 slučajno klikno na nešto (ili dablklik na nešto) - ne znam na šta jer mi tada pogled nije bio na ekranu.
Od tada u modu za unos teksta (kada kliknem na novu poruku ili kada na primljenoj poruci uradim dablklik ili kliknem na Forward) slova su mi mala na ekranu (kao da je veličina fonta 6) iako je font Calibri body 11.
U Preview modu slova su mi normalne veličine.
U modu za unos teksta kada copy/past-ujem neke tabele iz worda ili tabele iz neke druge poruke iz Outlook-a, na ekranu su slova u tabeli normalne veličine. Ostala slova su mi mala (kao da je veličina fonta 6).

Kada vidim moju poruku kod primaoca slova su normalne veličine. Isto tako kada poruku pošaljem sam sebi, na primljenoj poruci slova su mo normalne veličine u Preview modu, ali se smanjuju kad ih editujem (dablklik na poruku ili Forward).

Ovo mi smeta dok kucam tekst (moram da se primaknem ekranu, tako da bi želeo to da otklonim.

Znam da mogu da sačuvam podatke, obrišem profil, i da kreiram novi profil i vratim podatke i da će onda biti verovatno sve u redu, ali da li postoji neki drugi (brži način) da vratim normalnu veličinu slova na ekranu u modu za unos.
Zanima me šta sam kliknuo i kako to mogu da povratim.

Pozdrav!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Krecky Re: U Outlooku su mi mala slova u modu za unos teksta 27.09.2012. 16:55 #444309

broj poruka: 393
imas ovde detaljno uputstvo kako da promenis font: http://office.microsoft.com/en-us/outlook-help/change-the-default-font-for-e-mail-messages-HA010239585.aspx
Mada pitanje je koji outlook imas?
Verovatno si pritisnuo zoom out. Imas ga u toolbaru. Pomocu njega smanjujes font. Nisam koristio outlook, boga pitaj od kad, ali rekao bih da u toolbar-u postoji ta opcija (da smanjuje i povecava velicinu fonta). Probaj da drzis CTRL i rolas scroll na misonji. Trebalo bi tako da povecas ili smanjis velicinu fonta, u zavisnosti na koju stranu rolas :)

:: Pre neki dan sam, dok sam pregledavao poruke u Outlook-u 2007 slučajno klikno na nešto (ili dablklik na nešto) - ne znam na šta jer mi tada pogled nije bio na ekranu
:: Od tada u modu za unos teksta (kada kliknem na novu poruku ili kada na primljenoj poruci uradim dablklik ili kliknem na Forward) slova su mi mala na ekranu (kao da je veličina fonta 6) iako je font Calibri body 11
:: U Preview modu slova su mi normalne veličine
:: U modu za unos teksta kada copy/past-ujem neke tabele iz worda ili tabele iz neke druge poruke iz Outlook-a, na ekranu su slova u tabeli normalne veličine. Ostala slova su mi mala (kao da je veličina fonta 6)
::
:: Kada vidim moju poruku kod primaoca slova su normalne veličine. Isto tako kada poruku pošaljem sam sebi, na primljenoj poruci slova su mo normalne veličine u Preview modu, ali se smanjuju kad ih editujem (dablklik na poruku ili Forward)
:: Ovo mi smeta dok kucam tekst (moram da se primaknem ekranu, tako da bi želeo to da otklonim
:: Znam da mogu da sačuvam podatke, obrišem profil, i da kreiram novi profil i vratim podatke i da će onda biti verovatno sve u redu, ali da li postoji neki drugi (brži način) da vratim normalnu veličinu slova na ekranu u modu za unos
:: Zanima me šta sam kliknuo i kako to mogu da povratim
:: Pozdrav!
arogan Re: Krecky 27.09.2012. 18:09 #444322

broj poruka: 539
Imam Outlook 2007.
Kada stisnem CTRL + miš, ne menja se ništa, isto je i bilo koja duga kombinacija sa CTRL.
Nije u pitanju Default font - on mi je dobar - Calibri 11.

Nevolja je što je u polju za unos izgled teksta mali.
U Internet exploreru, koji je valjda srodan Outlooku ima u meniju View opcja `Text size`, kada kliknem na smaller slova mi isto tako budu manja na ekranu.
Međutim, u Outlok 2007 na meniju View nema opcije text size. Da ima, stavio bih na Medium i problem bi bio rešem.
oreshac re aogan 27.09.2012. 19:36 #444361

broj poruka: 485
Ajde ti lepo print screen pa okaci sliku da vidimo o cemu se radi

Moja ala: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1763839

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs